Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:42:23 GMT

به امانتداران امنیت اعتماد کنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۶۷۳۷

به امانتداران امنیت اعتماد کنیم

صحبت از ناامنی گسترده می‌کنند. می‌خواهند مرزها و نقاط داخلی ایران را بی‌ثبات و ناامن جلوه دهند. از مدت‌ها پیش تبلیغات رسانه‌ای‌شان آغاز شده و هر از چندی با انجام عملیاتی، تلاش برای از بین بردن امنیت در امن‌ترین کشور خاورمیانه دارند.

به گزارش ایسنا، جدیدترین اقدام تروریست‌ها سه‌شنبه ۲۴ مهر صورت گرفت و تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه به دست اعضای یک گروهک تروریستی ربوده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهک تروریستی جیش‌العدل ، مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفت. جای شک نیست که عوامل گروهک‌های تروریستی از سوی سرویس‌های بیگانه هدایت و پشتیبانی می‌شوند و با فریب و تطمیع عوامل نفوذی حوادث اینچنینی را رقم می‌زنند.

ساعتی پس از این عملیات روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه خبر داد که عملیات تعقیب اشرار، تروریست‌ها و عوامل نفوذی دشمن و نیز اقدامات لازم برای آزادسازی ربوده‌شدگان با جدیت در دستور کار نیروهای دفاعی و امنیتی مستقر در مناطق مرزی قرار گرفته است و از دولت پاکستان نیز انتظار می‌رود با اشرار و تروریست‌هایی که در جوار مرزهای آنان لانه کرده و از سوی برخی کشورهای مرتجع شرور و تروریست‌پرور منطقه حمایت و به‌کارگیری می‌شوند، برخورد جدی داشته و به سرعت نسبت به آزادی و تحویل مرزبانان  اقدام کند.

فرمانده نیروی زمینی سپاه نیز از آمادگی سپاه پاسداران برای هرگونه عملیات مشترک با ارتش پاکستان علیه اشرار و آزادی گروگان‌ها خبر داد. تماس‌های مختلفی با ارتش پاکستان آغاز و از آن‌ها خواسته شد نسبت به تحویل اشرار اقدام و سلامتی ربوده‌شدگان را تضمین کنند؛ چراکه تروریست‌ها در داخل خاک پاکستان مقر و پایگاه دارند.

ایجاد ناامنی در کشور یکی از اهداف دشمنان ایرانیان است و در برابر چنین اهدافی نیروهای نظامی و امنیتی کشورمان همواره  با اطلاع از میزان برنامه‌ریزی، تلاش و سرمایه‌گذاری آن‌ها  آماده پاسخ دندان‌شکن و سخت به عاملان بوده و هستند و با تسلط و آمادگی اکثر اقدامات آن‌ها خنثی می‌شود.

اتفاق اخیر که به فاصله کمتر از یک ماه از حادثه تروریستی اهواز صورت گرفت باعث شد فرصت‌طلب‌ها امنیت موجود در ایران و نقاط مرزی را زیر سوال ببرند و با هدف قرار دادن نیروهای اطلاعاتی و امنیتی سعی کنند آن‌ها را تضعیف نمایند. البته درست است که حتی یک اتفاق که به ناامنی منجر و باعث شهادت و یا دستگیری فرزندان این مرز و بوم شود نمی‌تواند قابل  قبول و توجیه باشد اما از طرفی هم منطقه‌ای که ایران در آن قرار گرفته و هم نوع نگاه دشمنان به این کشور نشان می‌دهد که چقدر حفظ امنیت در چارچوب مرزهای ایران کار سختی است.

ایران از یک طرف در منطقه پرآشوب خاورمیانه قرار گرفته و دور تا دور این کشور را کشورهایی محاصره کرده‌اند که با بحران‌های امنیتی دست و پنجه نرم می‌کنند و یا درگیر جنگ داخلی هستند. از افغانستان و پاکستان در شرق گرفته تا عراق و سوریه در غرب. از طرفی دشمنان ایان تمام تلاش خود را می‌کنند تا بحران و آشوب منطقه را به داخل خاک ایران بکشانند و محیطی ناامن را برای مردم ایران به وجود بیاورند. تبلیغات رسانه‌ای و تریبون دادن به تروریست‌ها خود گویای این مدعاست.

اما کافی است در همین فاصله زمانی از حادثه تروریستی اهواز تا ربوده شدن فرزندان ایران در میرجاوه نگاهی به اقدامات امنیتی و مقابله با تروریست‌ها در نقاط مختلف کشور بیاندازیم تا مشخص شود که در همین فاصله یک‌ماهه چند حمله تروریستی و اقدام علیه امنیت کشور خنثی شده است.

سه‌شنبه ۲۴ مهر یعنی همان روز ربوده شدن سربازان هنگ مرزی میرجاوه، روابط عمومی کل سپاه از هلاکت "ابوضحی"، امیر داعش در استان دیاله و طراح اصلی حادثه تروریستی اخیر اهواز در عملیات غافلگیرانه نیروهای مقاومت در استان دیاله عراق خبر داد؛ بر اساس این گزارش، طی عملیات شناسایی و غافلگیری نیروهای مقاومت که صبح سه شنبه ۲۴مهر) در استان دیاله عراق صورت گرفت، "ابوضحی" امیر داعش در این استان و طراح و برنامه‌ریز اصلی جنایت تروریستی اخیر اهواز همراه با چهار تروریست دیگر به هلاکت رسیدند.

از طرفی یک‌شنبه ۲۲ مهر سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بازدید از مناطق تحت حفاظت تیپ ۲۸۴ شهید رستمی در غرب کشور عنوان کرد: نیروی زمینی ارتش در چند مورد عملیات‌های موفقی در به هلاکت رساندن و دستگیری تروریست‌ها در مرزهای غربی داشته است. نیروی زمینی ارتش از منطقه شمال قصرشیرین تا انتهای استان کرمانشاه و بعد استان ایلام، مسئولیت دفاع از جمهوری اسلامی ایران را دارد، سالیان طولانی است این وظیفه را بر عهده دارد و در مدت اخیر این دفاع بسیار مستحکم تر شده است. نیروی زمینی ارتش کارهای بسیار مناسبی به خصوص در امنیت و دفاع از تمام تنگه‌ها و گذرگاه‌هایی که احتمال ورود تروریست به داخل کشور وجود دارد، انجام می‌دهد، در چند مورد عملیات‌های موفقی در مقابله با تروریست‌هایی که قصد ورود به کشور را داشته‌اند، انجام داده‌اند که تعدادی به هلاکت رسیده و تعدادی را دستگیر کرده‌اند.

همچنین روز جمعه ۶ مهر فرمانده نیروی زمینی سپاه از هلاکت "ملاهاشم نکری" نفر دوم گروهک تروریستی جیش‌الظلم در عملیات قرارگاه قدس این نیرو در منطقه مرزی سراوان خبر داد. در پی عملیات صبح جمعه سپاه علیه تیم تروریستی در منطقه مرزی سراوان، سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور اظهار کرد: در این عملیات دقیق و غافلگیرانه که با آتش پرحجم رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه همراه بود، چهار تن از تروریست‌های پلید به هلاکت رسیدند و دو تن از آنان زخمی و مابقی هم به عمق کشور همجوار منطقه مرزی سراوان متواری شدند.

با شناسایی اجساد تروریست‌ها مشخص شد یکی از تروریست‌های معدوم "ملا هاشم نکری"  نفر دوم گروهک تروریستی جیش‌الظلم است که طی سال‌های اخیر فرماندهی بسیاری از عملیات‌های تروریستی و خرابکارانه این گروهک در حمله به پاسگاه‌ها و مقرهای مرزی منطقه از جمله کمین علیه مرزبانان ناجا در سال ۹۲ و شهادت ۱۴ تن از رزمندگان هنگ مرزی سراوان و نیز حمله به نیروهای مرزبانی ناجا در تهلاب میرجاوه که منجر به شهادت ۹ تن و اسارت سرباز براتی در سال ۹۶ گردید، را عهده‌دار بوده است. تروریست معدوم ملاهاشم نکری مسئولیت عملیات های اشرار و تروریست های مزدور و وابسته گروهک در منطقه میانی مرزهای جنوب شرق کشور در استان سیستان و بلوچستان را بر عهده داشت.

در همین زمینه روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه‌ای از انهدام یک تیم تروریستی وابسته به استکبار جهانی در منطقه مرزی سراوان و هلاکت و زخمی شدن ۶ تروریست خبر داد و اعلام کرد: در پی عملیات اطلاعاتی دقیق یگان‌های قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مبنی بر قصد یک تیم تروریستی وابسته به استکبار جهانی برای حمله به پاسگاه‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران از خاک کشور همجوار، صبح امروز (جمعه ۶ مهرماه) با هوشمندی نیروهای عملیاتی، تیم مذکور قبل از هرگونه اقدام در نزدیکی پاسگاه ۱۶۳ در منطقه مرزی سراوان در کمین رزمندگان سپاه اسلام گرفتار و منهدم شد. طی درگیری و آتش سنگین نیروهای خودی، با انهدام این تیم تعداد ۴ تن از تروریست ها به هلاکت رسیدند و ۲ تن نیز زخمی شدند و مابقی تروریست‌ها به عمق کشور همجوار گریختند.

طی این عملیات هیچگونه تلفاتی به نیروهای خودی وارد نشده و سلاح، مهمات و تجهیزات تروریست‌ها به دست رزمندگان اسلام افتاده است. قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و سایر نیروهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی با هوشیاری و اشراف اطلاعاتی همه‌جانبه، هرگونه تحرک گروهک‌های تروریستی و عناصر مزدور و اجیرشده توسط سازمان‌های جاسوسی بیگانه که بخواهند امنیت ملت ایران را تهدید و به مخاطره بیندازند را رصد و قاطعانه با آن برخورد خواهند کرد.

از سوی دیگر پنج‌شنبه ۵ مهر فرمانده مرزبانی خراسان رضوی از تیزبینی و درایت مرزبانان این فرماندهی و جلوگیری از یک عملیات انتحاری خبر داد. سردار ماشاالله جان‌نثار در این خصوص اظهار کرد: در راستای انسداد کامل نوار مرز و جلوگیری از ورود هرگونه سلاح، مهمات و مواد مخدر به داخل کشور مرزبانان غیور و انقلابی این فرماندهی، موفق به کشف سلاح و مواد مخدر شدند. مرزبانان در پی اشرافیت اطلاعاتی توانستند از انتقال محموله‌ای از سلاح و مهمات که با هدف شوم انجام عملیات انتحاری علیه مردم و دسته‌های عزاداری در ایام ماه محرم و صفر قصد ورود به کشور را داشتند جلوگیری کنند. در این رابطه یک قبضه سلاح کلت کمری به همراه یک تیغه خشاب و ۱۴ تیر جنگی مربوطه و نیز ۱۰۰ گرم مواد مخدر از نوع هروئین فشرده که بصورت ماهرانه‌ای جاساز شده بود کشف و ضبط گردید.

در عملیاتی دیگر مرزبانان این فرماندهی مبنی بر اخبار واصله از حمل و جابجایی یک محموله مواد مخدر با یک دستگاه خودرو سواری از محور مشهد به طرف نیشابور مطلع شدند و برابر مقرارت جهت دستگیری متهم اقدام کردند. بعد از عدم توجه راننده خودروی مورد نظر به دستور ایست، ماموران با رعایت قانون به کارگیری سلاح اقدام به تیراندازی کردند و ضمن متوقف نمودن خودرو، متهم فوق دستگیر و در بازرسی از خودرو مقدار ۷۴ کیلو و ۶۷۵ گرم تریاک که بصورت ماهرانه‌ای در داخل قوطی نوشابه جاساز شده بود کشف گردید.

همچنین روز دوشنبه ۲ مهر وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای از تعیین شناسایی تیم پنج‌نفره تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه‌طلب تکفیری و کشف خانه تیمی این تروریست‌ها و دستگیری ۲۲ نفر از عوامل پشتیبانی‌کننده و دخیل در حادثه اخیر اهواز به این شرح خبر داد: به اطلاع ملت شریف ایران می‌رساند در پی اقدامات اطلاعاتی صورت گرفته در آغازین دقایق حادثه تروریستی ۳۱ شهریور اهواز، هویت تیم پنج‌نفره تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه‌طلب تکفیری تحت حمایت کشورهای مرتجع عربی، شناسایی شد و خانه تیمی این تروریست‌ها کشف و ۲۲ نفر از عوامل پشتیبانی‌کننده و دخیل در حادثه مذکور دستگیر گردیدند. در همین راستا حامیان و هادیان خارجی اقدام تروریستی مذکور شناسایی که اطلاعات تکمیلی آن متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

از خانه تیمی این تروریست‌ها مواد منفجره، وسایل نظامی و امکانات ارتباطی کشف و ضبط گردید. وزارت اطلاعات همگام با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی و قوه قضائیه ضمن تسلیت و تعزیت به خانواده‌های معظم شهدا و ابراز همدردی با مردم انقلابی ایران، خاصه مردم شهیدپرور خوزستان که در طول سال‌های دفاع مقدس امتحان سخت خود را در دفاع مقدس از کیان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی، استقلال و تمامیت ارضی کشور با سرافرازی ادا نمودند و در این راه پیش از ۱۶ هزار شهید تقدیم کردند، در تبعیت از فرامین فرماندهی معظم کل قوا به ملت شریف ایران اطمینان می‌دهد که گروه‌های تروریست و عناصر وابسته به آن را در هر نقطه از منطقه و جهان تحت رصد و مورد مجازات قرار خواهد داد.

این اقدامات جدای از حمله موشکی به مواضع تروریست‌ها و دستگیری عوامل حادثه تروریستی اهواز است.

همین چند خبر کوتاه نشان می‌دهد که نیروهای اطلاعاتی و امنیتی برای ایجاد امنیت و آرامش در کشور چگونه شبانه‌روز در حال تلاش هستند و این اخبار تنها بخشی از اقداماتی است که رسانه‌ای می‌شود و بسیاری از عملیات‌های ضدخرابکاری به دلیل ملاحظات امنیتی و بر هم نخوردن آرامش جامعه به صورت گسترده پخش نمی‌شود.

با این وجود به خاطر برخی اتفاقاتی که گه‌گاه در گوشه و کنار کشور رخ می‌دهد بی‌انصافی است که امنیت موجود در کشور که به پاس زحمات، فداکاری‌ها و خون بسیاری از سربازان گمنام امام زمان (عج) به وجود آمده نادیده گرفته شده و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور با شانتاژ رسانه‌های بیگانه و پخش انواع شایعات تحت فشار قرار گیرند. هر چند این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که حتی یک اتفاق مثل همین ربوده شدن تعدادی از هنگ مرزی میرجاوه نه تنها بسیاری از خانواده‌های ایرانی را نگران و داغدار می‌کند بلکه می‌تواند ضربه مهلکی را به اقتدار نیروهای امنیتی کشور وارد کند پس چه بهتر که با تمهیدات لازم و چشمان باز از همین اتفاقات گاه و بیگاه در منطقه پرمخاطره خاورمیانه توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی جلوگیری شود تا بهانه به دست دشمنان و ایادی رسانه‌ای برای زیر سوال بردن امنیت کشور آن‌ها داده نشود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام امنيت برگزیده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟

علیرضا سلطانی؛ اعتماد

در روزهای اخیر به دنبال تشدید چالش‌های سیاسی و امنیتی میان ایران و اسراییل (حمله اسراییل به كنسولگری ایران در سوریه و متعاقب آن حمله موشكی و پهپادی ایران به اسراییل)، بار دیگر زمزمه‌ها پیرامون دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای (زمان یا ضرورت آن) در محافل سیاسی و رسانه‌ای داخلی و خارجی افزایش یافته است.

تامل در اظهارنظرها و دیدگاه‌های مطرح شده نشان می‌دهد كه مخالفت‌ها و مقاومت‌ها در برابر ضرورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به نسبت گذشته در داخل و خارج ایران كمتر و كمرنگ‌تر شده است.

بسیاری از افرادی كه تا پیش از این به لحاظ مسائل امنیتی و نظامی، دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را برای صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی خطرناك تلقی می‌كردند با اولین درگیری مستقیم ایران و اسراییل بر مبنای سلاح‌های متعارف (موشك و پهپاد) و تسهیل شرایط برای مواجهه بزرگ‌تر و مخرب‌تر برای منطقه، به این درك و صرافت افتاده‌اند كه یكی از مهم‌ترین عوامل جلوگیری از درگیر شدن ایران و اسراییل، ایجاد توازن قدرت میان این دو كشور در سطح منطقه‌ای است.

این توازن با توجه به بهره‌مندی یكی از طرفین یعنی اسراییل به سلاح هسته‌ای، تنها بر محور سلاح هسته‌ای شكل می‌گیرد و از این منظر ضروری است ایران مانند اسراییل هر چه سریع‌تر و فوری‌تر به سلاح هسته‌ای دست یابد تا منطقه شاهد ثبات و امنیت پایدار باشد.

این دیدگاه شاید از منظر نظریه توازن قدرت و نظریه‌های امنیتی نسل سوم و چهارم، چندان بیراه نباشد. به هر حال با توجه به شكسته شدن تابوی درگیری نظامی ایران و اسراییل در پی تحولات و تحركات نظامی اخیر دو طرف نسبت به یكدیگر، امكان درگیری نظامی گسترده با گستره منطقه‌ای و حتی بین‌المللی بسیار افزایش یافته است.

این شرایط خطرناك چه بسا بسیاری از تحلیلگران و حتی سیاستمداران جز طرفداران اسراییل را نسبت به ضرورت دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای مجاب كرده است .  

با لحاظ شرایط اخیر منطقه‌ای می‌توان انتظار داشت روند تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی در قبال پرونده هسته‌ای ایران دچار تغییرات جدی شود .

غرب به رهبری ایالات متحده امریكا در طول 20 سال گذشته نتوانسته روند توسعه تدریجی توانمندی هسته‌ای ایران را با استفاده از روش‌های غیرنظامی مانند تحریم‌های اقتصادی متوقف سازد. فناوری و توانمندی هسته‌ای ایران با وجود هزینه‌های سنگین اقتصادی و توسعه‌ای آن به مرحله‌ای از ثبات علمی و فنی رسیده است به گونه‌ای كه می‌توان این توانمندی را بومی شده تلقی كرد.

از طرف دیگر با وجود نگرانی شدید غرب نسبت به روند رو به رشد توانمندی هسته‌ای ایران و امكان دستیابی این كشور به سلاح هسته‌ای و در عین حال متعهد شدن نسبت به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، در حال حاضر امكان یا توانی برای عمل به این تعهد نداشته و ندارد.

تنها امید و ابزار برای این مهم، فشارهای اقتصادی بوده است كه با وجود ضربات سهمگین این تحریم‌ها بر اقتصاد ایران و معیشت شهروندان و رویارویی نظام سیاسی این كشور با برخی چالش‌ها، نتوانسته بر اراده حاكمیت ایران بر ادامه این راه تاثیری بگذارد.

بنابراین اقدام نظامی به‌رغم اشاره‌های مستقیم و غیرمستقیم امریكا و غرب برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به دلیل عدم آمادگی لازم این كشورها از یك سو و احساس خطر نسبت به پیامدهای شدید اقدام نظامی و گسترش آن به سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی برای یك دوره میان‌مدت دور از انتظار است.

در این شرایط اگر ایران به آستانه دستیابی به فناوری تولید سلاح هسته‌ای رسیده باشد و این مهم برای امریكا و متحدین غربی آن مسجل باشد، تنها واكنش آنها می‌تواند پذیرش واقعیت موجود و به رسمیت شناختن عضویت ایران در باشگاه دارندگان فناوری و توانمندی تولید سلاح هسته‌ای باشد . شرایطی كه دور از دسترس نیست.

این وضعیت برای كشورهای منطقه جز اسراییل به شكل دیگری قابل تحلیل است .  

ایران هسته‌ای به‌طور عام و ایران دارای سلاح هسته‌ای به‌طور خاص همواره دغدغه و نگرانی بزرگی برای كشورهای منطقه به خصوص كشورهای حوزه خلیج‌فارس بوده و در این راستا كشورهای مزبور به ویژه در دو دهه گذشته تمام تلاش خود را هماهنگ با غرب برای جلوگیری از رشد قدرت هسته‌ای ایران به كار گرفته‌اند، اما نگرانی از درگیری ایران و اسراییل در جنگی متعارف كه ظرفیت منطقه‌ای شدن بسیار بالایی دارد، می‌تواند ذهنیت این كشورها به رهبری عربستان سعودی را به سمت ضرورت ایجاد توازن قدرت منطقه‌ای از نوع هسته‌ای میان ایران و اسراییل تغییر دهد .

از سوی دیگر رهبران قدرت‌طلب در كشورهایی مانند عربستان، تركیه و مصر بالطبع دنبال بهانه‌ای برای مسلح شدن به سلاح هسته‌ای برای تضمین قدرت و بقای خود هستند.

در این میان شاید عربستان و شخص بن سلمان كه پرچم مخالفت با ایران هسته‌ای را سال‌هاست برافراشته و روحیه ماجراجویی بالایی برای ورود به عرصه‌های جدید قدرت دارد، با بهره‌گیری از بهانه ایران دارای سلاح هسته‌ای و با استفاده از دلارهای نفتی و حمایت‌های غرب و امریكا، گام در مسیر هسته‌ای شدن و دراختیار داشتن سلاح هسته‌ای گذاشته و با هزینه‌ای پایین و زمانی كوتاه به نسبت ایران، به این مهم دست خواهد یافت .

مساله‌ای كه بارها رهبران عربستان سعودی در سال‌های اخیر به آن اشاره كرده و چه بسا برای تحقق آن به لحاظ مشاهده پیشرفت هسته‌ای ایران، گام‌های عملی به صورت مخفیانه برداشته‌اند. بنابراین می‌توان گفت به لحاظ منطقه‌ای هم تابوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به نسبت گذشته تا حدود زیادی شكسته شده و این كشورها علاوه بر آمادگی برای پذیرش این واقعیت در آینده نزدیك و پی بردن به دستاوردهای سیاسی و امنیتی منطقه‌ای آن (توازن قدرت منطقه‌ای) درصدد كنار آمدن با آن و مهم‌تر بهره‌گیری هوشمندانه از آن در جهت منافع سیاسی و نظامی خود برخواهند آمد .

 این دیدگاه كه خاورمیانه به دلیل عقب‌ماندگی‌های سیاسی و اجتماعی و همچنین فعال بودن كانون‌های رادیكالیسم و بنیادگرایی از نوع دولتی و فرقه‌ای و بالا بدون شدت تنش‌های ایدئولوژیك درون منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، فاقد ظرفیت‌های فكری، سیاسی و امنیتی برای در اختیار داشتن فناوری‌های مربوطه و خصوصا سلاح هسته‌ای بوده و نباید وارد رقابت هسته‌ای از نوع نظامی شود نیز قابل مناقشه است.

بر اساس این دیدگاه، خاورمیانه هسته‌ای، موجبات ناامنی و نابودی جهانی را فراهم می‌سازد. تجربه تاریخی ثابت كرده از زمان دستیابی قدرت‌های بزرگ به سلاح هسته‌ای، رویارویی نظامی مستقیم میان این كشورها از بین رفته و این كشورها خصوصا امریكا و شوروی در دوران جنگ سرد با استفاده از دیپلماسی سعی در عدم مواجهه نظامی داشتند .

این مهم در مورد جنوب آسیا و دستیابی هند و پاكستان به فناوری تولید سلاح‌های هسته‌ای در دهه 1990 مصداق دارد. از زمان دستیابی این دو كشور به سلاح هسته‌ای، مناقشات دو كشور بسیار محدود شده و جنوب آسیا امنیت بیشتر را تجربه می‌كند.

در اختیار داشتن فناوری سلاح هسته‌ای، منطق، قاعده بازی و سازوكارهای مدیریتی و امنیتی خاص خود را دارد.

از زمان دستیابی بشر به سلاح هسته‌ای، جهان امن‌تر نسبت به گذشته بوده است، چراكه دولت‌ها به این صرافت و عقلانیت رسیده‌اند كه با وجود در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای، اما امكان استفاده از آن برای تامین امنیت، نزدیك به صفر است، چراكه سلاح هسته‌ای صرفا برای داشتن و نه برای استفاده است.

این شرایط در مورد خاورمیانه نیز مصداق دارد. سلاح هسته‌ای، تندروترین و رادیكال‌ترین دولت‌ها را نیز رام می‌كند. برخلاف تصور رایج، بهره‌مندی قدرت‌های منطقه‌ای خاورمیانه از سلاح هسته‌ای، امنیت منطقه و جهان را بیشتر تامین می‌كند.

این مهم، زمینه ارتقای سطح امنیت و ثبات در منطقه، افزایش حساسیت‌های امنیتی منطقه‌ای، فروكش كردن سطح چالش‌های سیاسی و ایدئولوژیك بین كشورها، تضعیف كانون‌های اجتماعی و فرقه‌ای بنیادگرایی و رادیكالیسم در سطح منطقه و در مقابل ایجاد زمینه‌های ثبات، امنیت و توسعه خواهد شد. خاورمیانه هسته‌ای، نه تنها تهدیدی برای امنیت جهانی نخواهد بود، بلكه به تقویت امنیت و ثبات منطقه و جهان كمك كرده، عقب‌ماندگی سیاسی، اقتصادی و امنیتی خاورمیانه از روندهای جهانی را جبران كرده و زمینه و گذار آن به دوران جدیدی از ثبات و امنیت را فراهم می‌سازد.

 انتظار برای خاورمیانه هسته‌ای با توانمندی نظامی چندان طولانی نیست و دیری نخواهد پاییدکه جهان به این درك خواهد رسید خاورمیانه هسته‌ای برای امنیت پایدار جهانی ضروری و فوری است و ایران در این زمینه پیشرو خواهد  بود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر درگیری نیروهای امنیتی با جیش العدل در زاهدان
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • شوک نیروی قدس سپاه به تروریست های سیستان و بلوچستان /عوامل جیش الظلم کجا مخفی شده بودند؟
  • امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • گروهک تروریستی سنتکام مدعی رهگیری و انهدام پهپادهای یمن شد
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است