Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - مدیر کل اقتصاد و دارایی استان فارس بیان داشت : 885 میلیارد تومان در نیمه نخست امسال برای پرداخت مطالبات پیمانکاران اجرای طرح های عمرانی استان فارس تامین شده است.

دکتر بابک دایی دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: استفاده از اوراق تسویه خزانه نوع دوم به عنوان یکی از روش های جایگزین و کم تورمی و ابزاری مالی برای تسویه بدهکاری پیمانکاران به بانکها است که مبلغ یاد شده از این راه تامین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه استفاده از منابع بانک مرکزی آثار تورمی به دنبال دارد و دولت به استفاده از ابزارهای جایگزین تامین مالی رو آورده است افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی تعاونی و خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی، بانک‌ها، شرکت‌های دولتی تابع وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و نیرو بابت یارانه قیمت‌های تکلیفی و شرکت ملی نفت ایران مشمول استفاده از ظرفیت اسناد و اوراق تسویه خزانه نوع دوم می شوند.
مدیر کل اقتصاد و دارایی استان فارس اضافه کرد : در شرایط کنونی دولت سعی کرده تا حد امکان از منابع بانک مرکزی برای پرداخت دیون پیمانکاران استفاده نکند و روش های جایگزین را برای پرداخت بدهی ها در پیش گیرد که مدیریت بدهی‌ ها و مطالبات به عنوان یکی از راهکارهای مهم در دستور کار دولت قرار داده شده و از سال 1394 اقدامات مهمی در این زمینه آغاز شده است.
به گفته دایی اوراق تسویه خزانه نوع دوم اسنادی تعهدی خاصی است که از طرف وزارت اقتصاد دراختیار اشخاص حقیقی و حقوقی و تعاونی های طلبکار و متعاقب آن بدهکار قرار داده شده و این اسناد صرفاً برای تسویه بدهکاری پیمانکاران به بانک ها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی همچنین گفت: دستورالعمل استفاده از این ظرفیت برای صدور اسناد مذکور طی اطلاعیه وزارت اقتصاد به همه دستگاه های اجرایی، بانک ها و موسسات غیربانکی ابلاغ شده است.
دائی همچنین گفت: استان فارس در جذب 100 درصدی اسناد خزانه در سالهای 1395 و 1396 موفق بود و این رویکرد در سال جاری نیز دنبال می شود.
مدیر کل اقتصاد و دارایی استان فارس بیان کرد:مطالبات بانک‌های ملی ایران، مسکن، صنعت و معدن، توسعه تعاون، تجارت، رفاه کارگران، صادرات ایران، ملت، قوامین و پارسیان از اشخاص متقاضی مشمول بر اساس اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، قابل تسویه از طریق صدور اسناد و اوراق تسویه خزانه نوع دوم است.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اقتصاد و دارايي اسناد خزانه پروژه مالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد

بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰ مورخ ۲۹‏‏/۰۹‏‏/۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی
- امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار
- معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
- امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ ۲۶/۱/۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزار‌های تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین
  • خاندزوی: بدهی‌های ایران تا سال قبل را به صفر رساندیم
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات