Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@17:07:53 GMT

ترامپ علیه شرق

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۷۵۶۵

ترامپ علیه شرق

آمریکا و چین به آرامی به یک جنگ سرد نزدیک می‌شوند؛ چیزی که تا به حال بین این دو شریک تجاری مهم شاهد نبوده‌ایم. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، چین را رقیب اصلی کشورش در آینده‌ای نزدیک می‌داند و بیشترین تمرکز سیاست خارجی خود را برای مهار پکن گذاشته است.

برخلاف بسیاری از قانونگذاران و سیاستمداران آمریکایی، روسیه و پوتین هیچ‌گاه برای ترامپ خطر جدی و دشمن تلقی نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ هیچ‌رقیبی را سرسخت‌تر از چینی‌ها نمی‌داند. جنگ زنجیره‌ای اعمال تعرفه و ادعای تلاش چین برای دخالت در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا که درنهایت منجر به تحریم این کشور می‌شود، بخشی از پروژه مهار پکن توسط واشنگتن است. این نبرد البته محدود به حوزه اقتصاد نشده و بیش از آنچه در حوزه اقتصادی شاهدیم در حوزه نظامی در جریان است، اما تقریبا هیچ‌یک از دوطرف تمایل ندارند آن را به‌وضوح بیان کنند.

به همین دلیل هم بود که روز گذشته دونالد ترامپ از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای با روسیه، به این بهانه خارج شد که چین و روسیه دست از توسعه توانمندی موشکی خود برنداشته‌اند. در تازه‌ترین گزارشی که وزارت دفاع آمریکا با عنوان «ارزیابی و تحکیم تولید و پایگاه صنعت دفاعی و تسریع بهبودی زنجیره تامین آمریکا» منتشر کرده، بیش از 200 بار از واژه چین استفاده شده تا نشان داده شود در اندیشه مقامات نظامی آمریکا، چین چه جایگاهی دارد. آمریکا نمی‌خواهد در دوران «صلح مسلح»، از چین که سرمایه‌گذاری هنگفتی در توسعه فناوری‌های نظامی خود صورت داده است، عقب بماند به همین دلیل یک جنگ سرد چندجانبه را علیه این کشور به راه انداخته است.

بر اساس این گزارش، در آمریکا، کشوری که در آن سیاست به‌شدت حزبی است، چین به عامل اتحاد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تبدیل شده است. تمامی طیف‌های سیاسی از مقامات دولتی تا متخصصان دانشگاهی و رهبران تجاری به صورت فزاینده‌ای درباره ضرورت تغییر در روابط چین و آمریکا موافق هستند، زیرا معتقدند این رابطه برای مدت طولانی به نفع چین است؛ مساله‌ای که ترامپ مرتبا به آن اشاره می‌کند. دولت ترامپ اکنون با فارغ شدن از تغییر و به‌روز کردن توافقات تجاری با شرکای آمریکای شمالی‌اش، اتحادیه اروپا و کره جنوبی، متمرکز بر بزرگ‌ترین رقیب تجاری خود، یعنی چین شده است. اعمال تعرفه‌های شدید یکی از راه‌های مجاب کردن پکن برای پذیرش توافقات جدید است. البته بسیاری معتقدند تشدید تعرفه‌های تلافی‌جویانه موثر نیست و ممکن است آسیب‌ پایداری بر روابط اقتصادی و ژئوپلیتیک چین و آمریکا داشته باشد.

چین اخیرا در یک مقاله 36 هزار کلمه‌ای درباره دیدگاه رسمی در زمینه اختلافات تجاری با آمریکا، واشنگتن را به دنبال کردن «هژمونی اقتصادی» و «ارعاب» کشورهای دیگر از طریق اقدامات اقتصادی از جمله استفاده ابزاری تعرفه‌ها متهم کرده است. بالاخره بعد از مدت‌ها چین سیاست‌های ترامپ را به‌منزله جنگ‌افزار اقتصادی می‌داند. سیاستگذاران چین مشغول در اختیار قرار دادن ابزار برای «ژی جین پینگ» هستند؛ مردی که بسیاری از مردم معتقدند محاسبات راهبرد تجاری ترامپ را به هم ریخته است. به عقیده «لیو کان»، وزیر اقتصاد چین پکن آماده اداره این وضعیت شده و حدود 189 میلیارد دلار مالیات را در طول سال جاری کاهش می‌دهد.

منازعه آمریکا با چین تنها به نبرد تعرفه‌های خلاصه نشده است. تازه‌ترین اتهام کاخ سفید علیه پکن، تلاش برای دخالت در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا است. «مایک پنس»، معاون اول رئیس‌جمهوری آمریکا دو هفته گذشته گفت که چین قصد دخالت در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا را دارد. آنها می‌خواهند پرزیدنت ترامپ را تحت فشار قرار دهند. در صورت مداخله چین، شرایط برای واشنگتن مهیا می‌شود تا طبق دو دستور اجرایی امضاشده توسط ترامپ و «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» در آگوست 2017 (مرداد 96) چین را تحریم کند و در این صورت روابط بین پکن و واشنگتن رو به بهبودی نخواهد رفت.

**ترس از چین در گزارش دفاعی آمریکا
جنگ سرد آمریکا علیه چین، تنها به حوزه اقتصادی محدود نمی‌شود. شاید بیش از اقتصاد، پیشرفت‌های نظامی پکن، واشنگتن را نگران کرده است. این نگرانی به‌حدی است که در تازه‌ترین گزارش وزارت دفاع با عنوان «ارزیابی و تحکیم تولید و پایگاه صنعت دفاعی، و تسریع بهبودی زنجیره تامین آمریکا» بارها و بارها به چین اشاره شده است. در این گزارش تصریح شده که تولید داخلی در صنعت دفاعی آمریکا یا حداقل در قسمت‌های کلیدی آن احتمالا در معرض نابودی است. در این گزارش ترسناک‌ترین موضوع «چین» است. در حقیقت کلمات «چین»، «چینی» و «پکن»، 232 بار در این گزارش تکرار شده‌اند و نام «روسیه» تنها یک بار آورده شده است.

این امر با در نظر گرفتن تمایل آشکار ترامپ در اعلام کردن چین به‌عنوان رقیب اصلی دولت او و ترس شدید وی از چین، خیلی موجب شگفتی نیست. در این گزارش آمده است: «یک شرکت چینی موفق به کارگذاری تراشه‌هایی در مادربردها شد که به سخت‌افزارهای مورداستفاده وزارت دفاع و سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا راه پیدا می‌کنند. این تراشه مکررا به چین اجازه می‌دهد، کامپیوترهای حساس و سیستم‌های شبکه‌ای آمریکا را هک کند.» اگر چین چنین توانمندی‌ای داشته باشد، آمریکا در صحنه نبرد با مشکلات بسیار جدی مواجه خواهد شد.

**خروج از پیمان موشکی با روسیه
دونالد ترامپ از زمان روی کار آمدنش تاکنون کشورش را از چندین و چند توافقنامه و معاهده بین‌المللی خارج کرده است. او دیروز به بهانه نقض پیمان منع تولید و آزمایش موشک‌های هسته‌ای میان‌برد توسط روسیه، از این پیمان خارج شد. هرچند ترامپ روسیه را ناقض این پیمان دانسته، با این حال به چین هم اشاره کرده تا مشخص شود این کشور هدف نخست سیاست خارجی ترامپ است. به گزارش دویچه وله، دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) با روسیه خارج می‌شود. این پیمان مهم در سال 1987 میان دو کشور بسته شده بود.

رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه 18 مهر (20 اکتبر) ضمن اعلام این خبر، روسیه را متهم به نقض این پیمان کرد. او گفت: «روسیه متاسفانه این پیمان را محترم نشمرده و برای همین ما این توافقنامه را فسخ می‌کنیم و از آن خارج می‌شویم.» پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در زمان ریاست‌جمهوری رونالد ریگان و میخائیل گورباچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مورد مذاکره قرار گرفت و در سال 1988 به تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد و همچنین موشک‌‌های متعارف هر دو کشور بود.

واشنگتن بر این باور است که روسیه برخلاف تعهداتش در پیمان «ان‌ای‌اف» در حال ساخت و توسعه یک سیستم موشکی زمینی است که به این کشور امکان می‌دهد در کوتاه‌ترین زمان، اروپا را هدف حمله اتمی قرار دهد. مسکو بارها این اتهام را تکذیب کرده است. ترامپ روسیه را متهم کرد که از سال‌ها پیش این پیمان را زیرپا گذاشته است. او گفت: «نمی‌دانم چرا رئیس‌جمهور [باراک] اوباما در این مورد مذاکره نکرد یا اینکه از پیمان خارج نشد. ما به آنها [روسیه] اجازه نخواهیم داد که توافقنامه هسته‌ای را زیرپا بگذارند و مشغول ساخت سلاح شوند، در حالی که ما اجازه انجام این کار را نداریم.» ترامپ تهدید کرد در صورتی که چین و روسیه دست از توسعه توانمندی موشکی خود برندارند، ایالات متحده نیز توانمندی‌های موشکی خود را گسترش خواهد داد.

چین جزء امضاکنندگان پیمان «ان‌ای‌اف» به شمار نمی‌رود. با این حال پکن در چارچوب سیاست‌های منطقه‌ای خود سرمایه‌گذاری هنگفتی را در برنامه‌های موشکی انجام داده است، در حالی که آمریکا طبق تعهداتش در این پیمان از در اختیار داشتن موشک‌های بالستیک زمینی یا موشک‌های کروز با برد 500 تا 5500 کیلومتری منع شده است.

**واکنش به تصمیم ترامپ
دقایقی پس از اعلام خروج آمریکا از این پیمان، روسیه به آن واکنش نشان داد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را «قدمی بسیار خطرناک» توصیف کرد. خبرگزاری «اینترفاکس» به نقل از ریابکوف نوشته است: «ما شاهد تلاشی مستمر برای دادن اولتیماتوم به روسیه هستیم... . البته که ما هیچ اولتیماتوم و هیچ روش تحقیرآمیزی را نمی‌پذیریم.» یک مقام وزارت خارجه روسیه نیز به خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته «انگیزه اصلی واشنگتن تحقق رویای جهان تک‌قطبی است که این رویا تحقق‌پذیر نخواهد بود.» در مقابل اما گاوین ویلیامسون، وزیر دفاع انگلیس در مصاحبه با روزنامه «فایننشال تایمز» گفت: «لندن آماده است از تصمیم آمریکا برای خارج شدن از پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد حمایت کند.»

وزیر دفاع انگلیس در ادامه افزود: «بی‌شک آمریکا متحد دیرینه و نزدیک ما است و ما کاملا با آمریکا بر سر این مساله اتفاق نظر داریم که باید یک پیام روشن و آشکار برای روسیه ارسال شود تا به تعهداتش در چارچوب پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد پایبند باشد. انگلیس علاقه‌مند است که این پیمان همچنان به قوت خود باقی بماند.»

منبع: روزنامه فرهیختگان؛ 1397،7،30
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي فرهيختگان سياست هاي ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ترامپ متهم است که از طریق وکلای خود به استورمی دنیلز بازیگر فیلم های مستهجن حق السکوت پرداخته است.

دیگر خبرها

  • ببینید | ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران