Web Analytics Made Easy - Statcounter

آهنگسازی ایتالیایی در آهنگسازی خود از ردیف‌های موسیقی ایرانی استفاده می‌کند و این بیانگر ارتباط با فرهنگ و هنر ایران است.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر کشور ایتالیا در تهران و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تقویت و گسترش همکاری هنری دو کشور تأکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مائورو کونچاتوری؛ سفیر ایتالیا در تهران، روز یکشنبه ۲۹ مهرماه با سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری در این معاونت دیدار و گفتگو کرد.

سفیر ایتالیا در تهران در این دیدار با تأکید بر گسترش و توسعه روابط هنری دو کشور ایتالیا و جمهوری اسلامی ایران گفت: فرهنگ همیشه در مسیر خودش پیش می‌رود و ما هیچ نگرانی از ارتقا و پیش‌برد روابط فرهنگی، هنری ایران و ایتالیا نداشته و نداریم و روابط فرهنگی ما همواره و مداوم در حال حرکت است. ایتالیا و ایران در زمینه هنری می‌توانند فعالیت‌های فرهنگی، هنری مشترکی داشته باشند. تمایل داریم دفتر فرهنگی ایتالیا را در تهران راه اندازی کنیم و این اتفاق می‌تواند در تقویت روابط فرهنگی، هنری ایتالیا و ایران موثر باشد؛ چون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هم در کشور ایتالیا فعالیت دارد؛ این امکان و زمینه وجود دارد که برنامه‌های متعدد فرهنگی، هنری با ایران داشته باشیم و مردم ایران و ایتالیا از برنامه‌های هنری یکدیگر استفاده کنند.

کونچاتوری در ادامه گفت: شخصیت‌هایی فرهنگی و هنری هستند که می‌توان برای تقویت ارتباط و تعامل فرهنگی، هنری از آنان استفاده کرد. پرویز تناولی؛ مجسمه ساز ایرانی که با زبان مجسمه‌سازی ایتالیا آشنایی دارد، بیژن بصیری، هنرمند ایرانی که در ایتالیا فعالیت کرده است، نوین افروز؛ نوازنده پیانوی کلاسیک و اثر او درباره جاده ابریشم که تلفیق موسیقی ایرانی و غربی براساس یک کار پژوهشی درباره آوا‌های موسیقی است و می‌تواند نماد زیبایی از گفتمان فرهنگی، هنری ایران و ایتالیا باشد.

سفیر ایتالیا در تهران افزود: هنرمندان ایتالیایی که یک بار در ایران برنامه اجرا می‌کنند علاقه‌مند می‌شوند که دوباره در ایران اجرا و یا اجرا‌های مشترک با هنرمندان ایران داشته باشند. آهنگسازی ایتالیایی در آهنگسازی خود از ردیف‌های موسیقی ایرانی استفاده می‌کند و این بیانگر ارتباط با فرهنگ و هنر ایران است.

کونچاتوری در ادامه گفت: تفاهم نامه‌ای بین بنیاد رودکی و ارکستر جوانان جهان در گذشته امضا شده که بر اساس آن اجرا‌های مشترک، دوره‌های آموزشی و مسترکلاس‌هایی برگزار شده است.

سفیر ایتالیا افزود: نیکلا پیووانی آهنگساز ایتالیایی که چندماه پیش کنسرتی در تالار وحدت داشت علاقه دارد دوباره برای برگزاری کنسرت موسیقی کلاسیک به ایران بیاید و با ارکستر سمفونیک تهران کنسرت برگزار کند.

همچنین ایران دو سال قبل در سه سالانه طراحی میلان حضور داشت و ما علاقه داریم کشور ایران برای دوره آینده این سه سالانه حضور داشته باشد. ما همکاری نزدیکی با جشنواره‌های فجر داریم و گرو‌هایی از ایتالیا در جشنواره‌های فجر برنامه اجرا می‌کند.

سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: ایتالیا و ایران به دلیل پیشینه فرهنگی و تمدن کهن و چهره‌های درخشانی که در فرهنگ و فلسفه دارند، رابطه نزدیک فرهنگی دارند. بهترین پایه گفتگو، گفت و گوی فرهنگی است، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های تیاتر، موسیقی، هنر‌های تجسمی و مد و طراحی لباس فعالیت و آمادگی دارد با کشور ایتالیا در این حوزه‌ها همکاری خود را تقویت کند. جشنواره‌های هنری فجر نیز فرصتی برای این همکاری هستند که هنرمندان و گروه‌های ایتالیایی در دوره‌های قبل جشنواره‌های فجر حضور داشته‌اند و این روند و حضور تداوم خواهد داشت.

حسینی افزود: همکاری ایران و ایتالیا می‌تواند از رویداد‌ها به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی نیز گسترش یابد. چنانکه سفیر ایتالیا گفت: ردیف‌های موسیقی ایران دست‌مایه آهنگسازی ایتالیا قرار گرفته است، بخشی از هنر ایران نیز کمتر در اروپا معرفی شده که این بخش‌های کمتر معرفی شده می‌تواند منبع الهامی برای هنرمندان ایتالیا باشد و به آشنایی هنرمندان ایتالیا به نگاه حکمت‌آمیز هنرمندان ایران کمک کند و ارتباط و تعامل هنری را تقویت کند.

حسینی در ادامه گفت: تفاهم نامه همکاری بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزیر فرهنگ ایتالیا در سال ۱۳۹۴ امضا شد که بستر مناسبی برای همکاری است و می‌توان برای مصادیق آن فکر و برنامه‌ریزی کرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای ارتباط و فعالیت رایزنی و دفتر فرهنگی ایتالیا در ایران آماده همکاری است.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با شهرداد روحانی؛ رهبر ارکستر سمفونیک تهران و بنیاد رودکی برای برنامه‌ریزی اجرای نیکولا پیووانی؛ آهنگساز ایتالیایی با ارکستر سمفونیک تهران مذاکره خواهیم کرد که برنامه مناسبی در همکاری مشترک است.

حسینی افزود: یکی از طرح‌های معاونت امور هنری ایجاد آتلیه مشترک کشور‌هایی است که با ایران پیشینه مشترک و رابطه قویم و قدیم فرهنگی دارند تا در این آتلیه‌ها، هنرمندان جوان دو کشور آثار هنری تولید کنند و فکر نو با فرهنگ کهن پیوند برقرار کند. به مناسبت نودمین سال روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن این آتلیه قرار است ابتدا بین ایران و ژاپن راه اندازی و انجام شود و امیدواریم به زودی این طرح را درباره ایران و ایتالیا نیز اجرا کنیم.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بخشی از هشتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر امسال در چابهار که منطقه ویژه و آزاد تجاری است، برگزار می‌شود و زمینه فرهنگی مناسبی برای حضور کشور ایتالیا و دانشگاه برارا از این کشور است. کشور ایران در زمینه طراحی پارچه و لباس و دوخت و دوز متنوع است و زنان بسیاری در سیستان و بلوچستان در زمینه دوخت و دوز و طراحی پارچه فعالیت می‌کنند. همچنین یک مدرسه عالی هنر در زمینه طراحی لباس در چابهار راه اندازی شده است که می‌توان در این زمینه نیز با کشور ایتالیا همکاری کرد.

حسینی ادامه داد: سال گذشته نمایشگاه عکس "مردم و سرزمین پشمینه پوش" از عکاس ایتالیایی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد که براساس یک توافق قرار شد نمایشگاهی نیز از عکاسان ایران در ایتالیا برگزار شود که مقدمات آن فراهم شده است و امیدواریم با همکاری کشور ایتالیا این نمایشگاه در آینده نزدیک برگزار شود.

حسینی گفت: امیدواریم در توسعه روابط فرهنگی و هنری نقش موثری داشته باشیم و نشان دهیم که زبان فرهنگ، زبان خواستنی‌تر و موثرتری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روابط فرهنگی ایران و ایتالیا معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۰۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست ائتلاف ضدایرانی

زمانی که ایران۱۳آوریل بیش از۳۰۰موشک وپهپاد به سمت رژیم‌صهیونیستی پرتاب کرد، اردن به کمک این رژیم آمد. گزارش‌های اولیه حاکی از کمک چند کشور عربی دیگر به رژیم‌صهیونیستی است؛ تلاش‌هایی که آنها بعدا تلاش کردند رد کنند. با وجود این، گروهی از سران رژیم‌صهیونیستی و همچنین برخی ناظران در واشنگتن، این اقدامات را نشانه‌ای از تغییری بزرگ تفسیر کردند.

استدلال بر این بود کشور‌های عربی در صورت افزایش درگیری با ایران، در کنار رژیم‌صهیونیستی خواهند ایستاد. هرزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش این رژیم مدعی شد حمله ایران فرصت‌های جدیدی برای همکاری در غرب آسیا ایجاد کرده است. مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم‌صهیونیستی نیز ادعا کرد، ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی‌ای که در رهگیری موشک‌های ایران به سمت رژیم‌صهیونیستی مشارکت داشتند، ظرفیت ایجاد ائتلافی منطقه‌ای را علیه ایران نشان می‌دهند. دیوید ایگناتیوس، ستون‌نویس واشنگتن‌پست گفت: این تغییری بالقوه برای رژیم‌صهیونیستی است؛ تغییری که به منطقه شکل جدیدی می‌دهد. با وجود ارزیابی‌های خوشبینانه، درک درستی از پیچیدگی چالش‌های منطقه وجود ندارد. بدون شک، با توجه به ماهیت بی‌سابقه درگیری‌های نظامی میان ایران و رژیم‌صهیونیستی در ماه آوریل، ممکن است راهبرد آینده رژیم‌صهیونیستی در قبال ایران، ملاحظات منطقه‌ای بیشتر باشد، اما واقعیت‌های موجود در منطقه که مانع همکاری اعراب و رژیم‌صهیونیستی می‌شود، به‌طور قابل‌توجهی تغییر نکرده است. حتی پیش از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، حماس و جنگ متعاقب رژیم‌صهیونیستی در غزه، کشور‌های عربی امضاکننده توافق‌نامه ابراهیم درسال۲۰۲۰ میلادی از حمایت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، گسترش شهرک‌سازی‌های رژیم‌صهیونیستی در کرانه باختری و نیز مدارای وی نسبت به تلاش‌های وزیران راستگرا برای برهم‌زدن وضع موجود در قدس ناامید شده بودند.
 
سران عرب، محتاط‌تر از گذشته
پس از آغاز عملیات نظامی رژیم‌صهیونیستی در غزه در اکتبر ۲۰۲۳ میلادی و موج اعتراضات در سراسر غرب آسیا، سران عرب با آگاهی از این‌که همکاری آشکار با رژیم‌صهیونیستی می‌تواند مشروعیت داخلی آنها را به خطر بیندازد، حتی محتاط‌تر از گذشته در حمایت علنی از این رژیم عمل کردند. همچنین در واکنش کشور‌های عربی به دور جدید رویارویی ایران و رژیم‌صهیونیستی نشانه‌ای از تغییر مواضع دیده نمی‌شود. کشور‌های عربی همچنان به‌دنبال متعادل کردن روابط خود با ایران و رژیم‌صهیونیستی، حفاظت از اقتصاد و امنیت خود و مهم‌تر از همه جلوگیری از درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر هستند. آنها همچنین پایان دادن به جنگ فاجعه‌بار در غزه را بر رویارویی با ایران در اولویت قرار خواهند داد. با وجود این، با افزایش تنش میان ایران و رژیم‌صهیونیستی، اشتیاق کشور‌های عربی برای سرعت بخشیدن در ادغام منطقه‌ای رژیم‌صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری به تمایل صهیونیست‌ها برای پذیرش تشکیل کشور فلسطین بستگی دارد. 
 
وابستگی به آمریکا؛ بلای دولت‌های عربی
تلاش‌های کشور‌های عربی برای مقابله و دفع حملات موشکی و پهپادی ایران به‌طور قطع ناشی از تمایل آنها برای حفظ روابط با آمریکا و نه نزدیک‌تر شدن به رژیم‌صهیونیستی است. از زمان آغاز عملیات رژیم‌صهیونیستی در غزه، سران عرب از ناکامی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در مهار نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی شگفت‌زده شده‌اند. با وجود این، همچنان به دنبال گسترش همکاری با واشنگتن هستند، زیرا هیچ جایگزینی برای نوع امنیتی که آمریکا حفظ می‌کند، نمی‌بینند. کشور‌های عربی به این نتیجه دست یافته‌اند نزدیکی، بهترین راه تعامل با ایران است. جنگ غزه همچنان موضوع و اولویت فوری منطقه‌ای است و کشور‌های عربی در تلاش برای دستیابی به توافق صلح با کمک دولت بایدن هستند. در هر صورت کشور‌های عربی حوزه خلیج‌فارس تعامل نزدیک‌تری با تهران دارند و به‌خوبی آگاه هستند نزدیکی و همسایگی آنها با ایران در معرض نفوذ تهران قرارشان می‌دهد. در ماه‌های آینده به احتمال زیاد کشور‌های عربی تلاش خواهند کرد سیاست متوازن‌سازی را حفظ کنند و خود را از اقدامات تهاجمی بیشتر رژیم‌صهیونیستی دور نگه دارند. در صورت ادامه افزایش تنش میان ایران و رژیم‌صهیونیستی، احتمالا آنها تمایل کمتری به حمایت از عملیات رژیم‌صهیونیستی داشته باشند. به‌مرور زمان هزینه‌های داخلی حمایت آشکار از رژیم‌صهیونیستی برای آنها احتمالا افزایش خواهد یافت، به‌ویژه اگر نیرو‌های صهیونیستی وارد رفح شوند.
 
الگوی کشور‌های عرب برای حفاظت از منافع خود
کشور‌های عربی حوزه خلیج‌فارس بر این باورند برقراری گفتگو‌های دیپلماتیک مستقیم، ارائه مشوق‌های اقتصادی و دیپلماسی پشت‌پرده با تهران امن‌ترین راه‌های حفاظت از منافع‌شان و جلوگیری از سرایت درگیری است. صرف‌نظر از شدت درگیری ایران و رژیم‌صهیونیستی، به‌نظر نمی‌آید کشور‌های عربی از این اشکال تعامل عقب‌نشینی کنند. تلاش آنها برای توسعه روابط با ایران از زمان آغاز جنگ غزه بیشتر شده، درحالی‌که تلاش‌ها برای عادی سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی متوقف شده است. کشور‌های عربی همچنان درزمینه دفاع موشکی با واشنگتن همکاری خواهند کرد، اما این همکاری مستلزم هماهنگی مستقیم قابل‌توجهی با رژیم‌صهیونیستی نیست. همچنین به‌زودی به سطح اتحاد دفاعی رسمی نخواهدرسید؛ این موضوع نیازمند همسویی بهتر سامانه‌های دفاعی کشور‌های عربی و همچنین اعتماد بسیار بیشتر است که هر دوی این موارد درغرب آسیا وجود ندارد و ایجاد آن زمانبر است.

ضرورت تعدیل دیدگاه جهانی
در صورت ادامه افزایش تنش میان ایران و رژیم‌صهیونیستی، کشور‌های عربی تمایل کمتری به حمایت از رژیم‌صهیونیستی خواهند داشت. کشور‌های عربی به‌ویژه حوزه خلیج‌فارس به احتمال بسیار زیاد با هرگونه حمله مستقیم به ایران که می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی شکننده منطقه را بی‌ثبات کند یا به ضد‌حمله ایران در خلیج‌فارس منجر شود، مخالفت خواهند کرد. کشور‌هایی عربی گرچه علاقه‌مند به حفظ روابط دفاعی نزدیک با واشنگتن هستند، اما نمی‌خواهند به بلوکی بپیوندند که آشکارا علیه ایران و حامیان جهانی آن، مانند روسیه کار می‌کند. آنها ترجیح می‌دهند روابط متعدد منطقه‌ای و جهانی را متوازن، نه این‌که پل‌ها را خراب کنند. جهان باید انتظارات خود را در زمینه همکاری نزدیک‌تر میان کشور‌های عربی و رژیم‌صهیونیستی تعدیل کند. برگزاری گردهمایی‌های منطقه‌ای با سطح اهمیت بالا که آشکارا نشان‌دهنده تعامل سیاسی کشور‌های عرب با رژیم‌صهیونیستی باشد، تا زمانی که صهیونیست‌ها جنگ علیه غزه را خاتمه ندهند، محتمل نیست. تا آن زمان، تلاش کشور‌های عربی برای حفظ روابط اقتصادی با رژیم‌صهیونیستی نیز محدود خواهد بود.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • شکست ائتلاف ضدایرانی