Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از لرستان ، به نقل از ستاد ويژه توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه تگزاس موفق به ثبت پتنتی شدند که در آن چگونگی ساخت نانوذراتی با قابلیت فعال شدن در اثر پرتو ماکرویو، اشعه ایکس و فراصوت تشریح شده‌است. این نانوذرات بعد از فعال شدن می‌توانند انواع مختلف سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی چن از محققان رشته‌ی فیزیک دانشگاه تگزاس می‌گوید: « این نانوذرات دارای خواص مختلفی هستند که می‌توان از آن‌ها برای بهبود روش‌های درمان فتودینامیک سرطان استفاده کرد. در این روش، با تابش نور، نانوذرات فعال شده و می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.»

از مزایای این روش می‌توان به مواردی نظیر کم بودن اثرات جانبی، دوز کم دارو، سادگی ساخت دارو، امکان استفاده روی چند نوع سرطان، امکان استفاده روی سلول‌های سرطانی که در عمق 25 سانتیمتری زیر پوست قرار دارند، امکان اثربخشی سریع و کاهش حساسیت به نوری اشاره کرد.

در روش‌های فتودینامیک رایج، زمانی که نانوذرات به بافت تومور وارد می‌شوند، نور به بافت تابیده می‌شود که این کار موجب آزاد شدن رادیکال اکسیژن شده و این گونه برای از بین بردن سلول‌ سرطانی استفاده می‌شود. رادیکال‌های اکسیژن به میتوکندری سلول حمله کرده و به آن آسیب می‌زنند که این موضوع موجب از بین رفتن سلول می‌شود.

بررسی‌های مختلف این گروه تحقیقات نشان داد که یک نوع جدید از نانوذرات که در آن از مس و سیستامین استفاده شده، در برابر نور فعال شده و موجب از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شود. این نانوذرات علاوه بر نور مرئی، با اشعه ایکس، ماکرویو و فراصوت نیز فعال شده و قادراند تومور سرطانی را بدون آسیب زدن به سلول‌های سالم مجاور از بین ببرند. این نانوذرات سمیت بسیار کمی داشته و قادراند به‌صورت انتخابی به سلول‌های سرطانی حمله کنند. یافته‌های این گروه گامی مهم در مسیر فتودینامیک درمانی سرطان است.

«امواج فراصوت تا عمق 15 تا 25 سانتیمتری زیر پوست نفوذ کرده و روی سلول سرطانی تأثیرگذارند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۳۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

از زمان های قدیم تا به امروز این باور وجود دارد که کندن موهای سفید باعث زیاد شدن آنها می شود اما این فرضیه تا چه حد درست است.

رنگ مو توسط رنگدانه‌های موجود در سلول‌های ریشه مو تعیین می‌شود و با توقف تولید این رنگدانه‌ها، رنگ مو تغییر می‌کند و به اصطلاح سفید می‌شود.

سفید شدن مو ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد. همچنین کمبود ویتامین B۱۲ و کمبود آهن نیز می‌تواند باعث سفید شدن زودرس موها شود.

عواملی همچون پرکاری تیروئید و کمبود آهن می‌تواند باعث سفید شدن مو شود، اما ژنتیک دلیل اصلی سفید شدن زودرس موها است. سوال پرتکراری که در مورد موهای سفید وجود دارد، ارتباط زیاد شدن آنها با کندن این تار موهای دوست نداشتنی است در این بخش به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

خیر، کندن موی سفید باعث رشد بیشتر آن‌ها نمی‌شود. رنگدانه‌های مو، که عامل رنگ موی افراد هستند، در سلول‌های ریشه‌ای موها قرار دارند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول‌ها، مو سفید می‌شود. برعکس، کندن موی سفید باعث نابودی بخشی از سلول‌های ریشه‌ای مو می‌شود که موجب کاهش تعداد موهای سفید شده و کمتر شدن آن‌ها در آینده می‌شود. اما در هر صورت، کندن موهای سفید نمی‌تواند باعث رشد بیشتر آن‌ها شود.

شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست از سن ۳۵ سالگی و در افراد سیاهپوست از ۴۵ سالگی به طور طبیعی رخ می‌دهد. با این حال، در صورتی که سن شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست کمتر از ۲۰ سال و در افراد سیاهپوست کمتر از ۳۰ سال باشد، می‌توان گفت که فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی داروها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

فاکتورهای مؤثر بر سفیدی مو عبارتند از:

کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین B۱۲

بیماری‌های سیستم ایمنی مانند برص و آلوپسی آره آتا

کمبود آهن و کم خونی

مصرف برخی داروها مثل کلروکین

رژیم غذایی نامناسب و ناپایدار

استفاده از شامپوها و محصولات شیمیایی مضر برای مو

بیماری‌های تیروئید

کمبود روی در بدن

مصرف دخانیات

درمان سفیدی مو

هیچ شامپویی توانایی درمان سفیدی مو را ندارد. استفاده از این شامپوها فقط می‌تواند به تیرگی یا روشنی موها کمک کند ولی در کاهش یا جلوگیری از سفیدی مو تاثیری ندارد. همچنین، رنگ مو نیز نمی‌تواند تاثیری در کاهش یا افزایش موهای سفید داشته باشد.

سفیدی زودرس مو توسط پزشکان پوست و با استفاده از داروها درمان می‌شود. پزشکان با استفاده از داروهایی که سلول‌های رنگدانه مو را تحریک می‌کنند، سن شروع سفید شدن مو را بالاتر می‌برند و این مشکل را درمان می‌کنند.

منبع
نمناک

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کمبود این ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث سفید شدن زودرس مو می‌شود چند راهکار ساده برای دیرتر سفید شدن موهای سر

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا