Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@02:34:03 GMT

اگر کیسه صفرا ندارید، بخوانید

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۵۷۳۹

به گزارش پارس نیوز، 

کیسه صفرا در قسمت بالای سمت راست شکم قرار دارد و با ترشح صفرا به روده کوچک، به گوارش چربی کمک می کند.

این فرایند از طریق مجاری صفرا انجام می شود اما گاهی به واسطه سنگ های کیسه صفرا این مجاری مسدود می شود وبه ناچار پزشکان مجبور می شوند کیسه صفرای فرد را بیرون بیاورند.

هر گونه انسدادی در کیسه صفرا، ممکن است به درد شدید، به ویژه پس از خوردن یک وعده غذایی چرب منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی اوقات لازم است کیسه صفرا به طور کامل برداشته شود تا از درد و ناراحتی پیشگیری شود.

آیا می توان بدون کیسه صفرا به زندگی ادامه داد؟

جالب است که فرد پس از برداشتن کیسه صفرا، تغییر چندانی در شرایط سلامت خود احساس نمی کند. بدن انسان برای گوارش غذاهای چرب به صفرا نیاز دارد. زمانی که کیسه صفرای شما برداشته می شود، ممکن است همچنان صفرای کافی در بدن وجود داشته باشد اما میزان آن در روده کوچک کافی نباشد.

از این رو، ممکن است اندکی دشواری در گوارش غذا احساس کنید. این شرایط به طور قطع موجب ناراحتی می شود اما همچنان می توانید بدون کیسه صفرا به زندگی خود ادامه دهید.

تغییر دستگاه گوارش بعد از جراحی

پس از انجام عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، پزشک شما یک رژیم غذایی کم چرب را توصیه خواهد کرد. شما باید برای چند هفته به این رژیم پایبند باشید و به آرامی غذاهای مختلف را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

برخی افراد ممکن است متوجه تغییراتی در شرایط گوارش خود پس از برداشتن کیسه صفرا شوند. آن ها ممکن است سوء هاضمه یا معده درد را پس از خوردن غذاهای چرب تجربه کنند. با اندکی اصلاح و تغییر رژیم غذایی، مقابله با این شرایط امکان پذیر است.

پرهیزها بعد از جراحی

پس از انجام جراحی برداشتن کیسه صفرا، باید توجه ویژه ای به رژیم غذایی خود داشته باشید. پس از انجام این عمل جراحی، باید برخی تغییرات سریع را در رژیم غذایی تان ایجاد کنید.

به تدریج به رژیم غذایی پیشین خود بازگردید تا مشکلی پیش نیاید.بلافاصله پس از انجام این عمل، خوردن غذاهای چرب را آغاز نکنید. بهتر است طی چند روز پس از جراحی، مایعات، ژلاتین و آب گوشت مصرف کنید. برای اضافه کردن غذای جامد به رژیم غذایی خود عجله نکنید.

گزینه های کم چرب را انتخاب کنید

کیسه صفرا به گوارش غذاهای چرب کمک می کند، از این رو، بهتر است پس از انجام جراحی برای مدتی از خوردن آن ها بپرهیزید. از هر گونه غذای پر چرب، غذاهای سرخ شده و غذاهای تولیدکننده گاز پرهیز کنید.

کالری دریافتی از چربی نباید بیش از30 درصد کل کالری های دریافتی شما باشد. به عنوان مثال، اگر روزانه کالری مصرفی شما 1800 است، نباید بیش از 60 گرم چربی در روز مصرف کنید. افزون بر این، باید اندازه وعده غذایی شما کوچک‌تر باشد تا از سوء هاضمه پیشگیری شود.

مراقب برخی مواد غذایی باشید

شما بدون کیسه صفرا نیز می توانید به زندگی خود ادامه دهید اما ممکن است در صورت تداوم مصرف برخی مواد غذایی با ناراحتی هایی مواجه شوید. به عنوان مثال، شما باید از مصرف گوشت های پر چرب مانند سوسیس و گوشت گاو چرخ کرده پرهیز کنید. به گزارش سایت عصر ایران از نیو هلث ادوایزر، همچنین پرهیز از مصرف لبنیات پر چرب اهمیت دارد.

شما باید مصرف سیب زمینی سرخ شده، سوپ های خامه ای، کره و پیتزا را محدود کنید و از مصرف روغن هایی مانند روغن نخل و روغن نارگیل بپرهیزید. محدود کردن مصرف این مواد غذایی حداقل برای مدتی کوتاه به پیشگیری از درد، اسهال و نفخ کمک خواهد کرد.

مراقب غذاهای سرشار از فیبر باشید

بدن شما برای سازگاری با برداشت کیسه صفرا، به زمان نیاز دارد و طی این مدت باید میزان مصرف غذاهای سرشار از فیبر را کاهش دهید. اگر بلافاصله پس از عمل جراحی مصرف غذاهای سرشار از فیبر را آغاز کنید، مواجهه با گاز و شکم درد دور از انتظار نخواهد بود. شما باید مقدار کمی از غذاها مانند دانه ها، حبوبات، مغزها، نان غلات کامل، کلم، گل کلم و غلات صبحانه را مصرف کنید.

وعده های غذایی کوچک با محتوای فیبر کم به پیشگیری از گرفتگی های ماهیچه ای، اسهال و نفخ کمک می کند. کیسه صفرا می تواند حدود یک فنجان صفرا را در خود ذخیره کند تا زمانی که خواب هستید یا نیازی به آن ندارید برای گوارش غذا استفاده شود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سلامت بدن انسان عمل جراحی پزشک رژیم غذایی جراحی گوشت گاز مواد غذایی ایران لبنیات سیب زمینی صبحانه خواب رژیم غذایی سیب زمینی گاز لبنیات وعده های غذایی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۵۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان

به گزارش خبرآنلاین ،نیازهای غذایی منحصربه‌فرد هر شخص ممکن است به میزان مصرف فعلی رژیم غذایی، سطح فعالیت، سطح استرس، ژنتیک و سابقه خانوادگی، محل زندگی و در دسترس بودن غذا بستگی داشته باشد.

ایسنا در خبری نوشت:علاوه بر این، متغیرهایی مانند مصرف الکل، مصرف کافئین و حتی سفر نیز می‌توانند در این مسئله نقش داشته باشند. به عنوان مثال، کسانی که الکل بیش از حد مصرف می‌کنند، در معرض خطر کمبود ویتامین B هستند.در ادامه تعدادی از ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که برای سلامت مردان ضروری و ارزشمند هستند، معرفی شده‌اند:

ویتامین D

ویتامین D می‌تواند سطح تستوسترون سالم را در مردان افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D عاملی برای کاهش تستوسترون است و تستوسترون پایین باعث می‌شود مردان مستعد ابتلا به انواع مشکلات سلامتی مانند کمبود خواب، کاهش انرژی و متابولیسم یا اختلالات جنسی شوند؛ در نتیجه دریافت ویتامین D بخش مهمی از سلامت مردان است.

ویتامین D هم‌چنین نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان با افزایش جذب کلسیم دارد. علاوه بر این، ویتامین D با عملکرد خوب سیستم ایمنی مرتبط است. با این حال، بسیاری از مردان به دلیل کمتر قرار گرفتن در معرض آفتاب کافی در روز یا خوردن غذاهای غنی از ویتامین D، دچار کمبود ویتامین D هستند، بنابراین مصرف مکمل می‌تواند مفید باشد.

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن، از جمله: ریکاوری عضلات، سنتز پروتئین، عملکرد اعصاب و موارد دیگر ضروری است. منیزیم در دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، بادام هندی، لوبیا سیاه، موز و اسفناج یافت می‌شود.

هم‌چنین مصرف مکمل منیزیم نیز مفید است. طبق تحقیقات، مکمل‌های منیزیم می‌توانند سطح تستوسترون خون در مردان را بهبود ببخشد و سلامت عضلانی را افزایش دهد. مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در مردان ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی گرم در روز (هم از رژیم غذایی و هم از مکمل) است.

امگا ۳

امگا ۳ اسیدهای چرب اشباع‌نشده چندگانه هستند که فواید متعددی برای سلامتی دارند. امگا ۳ به سلامت قلبی عروقی، سلامت مفاصل و سلامت مغز در مردان کمک می‌کند. امگا ۳ در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به طور فراوان یافت می‌شود و در غذاهایی مانند دانه کتان، دانه چیا و گردو نیز به مقدار زیاد وجود دارد. اگر امگا ۳ کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، می‌توانید از طریق مصرف مکمل امگا ۳، این کمبود را جبران کنید.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های B نقش اساسی در فرآیند تبدیل غذا به انرژی دارند. ویتامین‌های B شامل تیامین (B ۱)، ریبوفلاوین (B ۲)، نیاسین (B ۳)، اسید پانتوتنیک (B ۵)، B ۶ (پیریدوکسین)، بیوتین (B ۷)، فولات (B ۹) و B ۱۲ است. این ویتامین‌ها هم‌چنین با تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی، که برای عملکرد مغز و تنظیم خلق و خوی ضروری هستند، به داشتن یک سیستم عصبی سالم کمک می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین‌های B ۶ و B ۱۲ برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم هستند، زیرا به تنظیم سطح هموسیستئین و تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند.

برخی از عوامل سبک زندگی می‌توانند بر سطوح ویتامین B در بدن تأثیر بگذارند. مصرف الکل می‌تواند جذب چندین ویتامین B را مهار کند. افزایش سطح استرس می‌تواند برخی از ویتامین‌های B، به ویژه ویتامین B ۶ را کاهش دهد. از سوی دیگر، رژیم‌های غذایی با مقادیر کم ویتامین B می‌تواند منجر به افزایش سطح استرس و خلق و خوی ضعیف شود.

برای دریافت ویتامین B کافی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از منابع ویتامین B یک گام کلیدی است. مصرف مکمل‌های B کمپلکس که حاوی تمام ویتامین‌های گروه B است را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

زینک (فلز روی)

روی یا زینک چندین مزیت مهم برای سلامت مردان دارد. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد مناسب سیستم تولید مثل مردان، از جمله تولید اسپرم، سلامت پروستات و سنتز تستوسترون ایفا می‌کند.سطح کافی روی برای حفظ سطح تستوسترون سالم، که در میل جنسی و رشد عضلات نقش دارد، بسیار مهم است. روی هم‌چنین برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی، کمک به فعال کردن آنزیم‌های دخیل در پاسخ ایمنی و ارتقای سلامت کلی مفید است.

غذاهای غنی از روی عبارتند از: گوشت گاو، آجیل، دانه‌ها، لبنیات و تخم مرغ. مردان در صورت مصرف مکمل روی، مراقب باشند که میزان مصرف آن‌ها بیش از ۴۰ میلی گرم در روز نباشد؛ زیرا مصرف بیش از حد روی می‌تواند باعث کمبود مس شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901015

دیگر خبرها

  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی