Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فرماندار بندر مرزی آستارا گفت: شمار زائرین خارجی اربعین حسینی ورودی به کشور از مرز زمینی آستارا به ۱۰ هزار نفر رسید. به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،کرمان، بحرانی‌ترین دشت آبی کشور، رکورد زائران خارجی اربعین ورودی از مرز آستارا شکسته شد، انار باستانی مفرغی در مازندران رونمایی می‌شود،تلاش برای تعیین کانون‌های تولید گردوغبار در سازمان زمین‌شناسی، مسجد جامع اردستان جهانی می‌شود و آخرین آمار مصدومان طوفان در خوزستان و ایلام اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  رکورد زائران خارجی اربعین ورودی از مرز آستارا شکسته شد

یونس رنجکش فرماندار بندر مرزی آستارا در جریان بازدید از پایانه مرزی آستارا در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این تعداد زائر خارجی در قالب حدود ۲۰۰ کاروان شامل ۶ هزار زائر مرد و ۴ هزار زائر زن می‌باشند.وی ادامه داد: این زائرین از کشور‌های جمهوری آذربایجان، روسیه، گرجستان و داغستان می‌باشند که برای شرکت در مراسم پیاده روی جهانی اربعین حسینی در کربلا وارد کشورمان شده اند.

وی با اشاره به فضای معنوی ایجاد شده در شهرستان، افزود: پیش بینی می‌شود شمار زائرین تا پایان هفته به بیش از ۱۲هزار نفر برسد که این تعداد در سال گذشته ۹ هزار نفر بود.رییس ستاد اربعین حسینی شهرستان آستارا افزود: برای انجام تشریفات گمرکی ورود زائرین در مرز آستارا و همچنین استقبال از آنان برنامه‌های مختلفی اجرا شده که شامل پذیرایی و اسکان موقت در موکب‌های ایجاد شده در پایانه مسافری و امامزاده است.یونس رنجکش با اشاره به اینکه این اقدامات با مشارکت و همراهی مردم و برنامه ریزی‌های ستاد اربعین شهرستان انجام شده است، توضیح داد: طرح پیاده روی جهانی اربعین از ابعاد مختلف حائز اهمیت است که باید به آن توجه و اثرات آن به خوبی برای مردم تبیین شود و به واسطه برنامه ریزی‌های خوبی که این سال‌ها انجام شده ما شاهد استقبال از این طرح بین عاشقان امام حسین (ع) در سراسر جهان هستیم و کشورمان هم در متن این حادثه بزرگ قرار دارد.   کرمان، بحرانی‌ترین دشت آبی کشور   "حمید ملانوری"سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان اظهار کرد: کشاورزان می‌توانند بخشی از آب چاه‌های خود را در اختیار مجتمع‌های گلخانه‌ای قرار دهند و در آن گلخانه‌ها نیز شریک شوند.وی با اشاره به رتبه‌های کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: در شمال استان کرمان ۱۸۰ هکتار و در جنوب استان ۲۰۶۳ هکتار گلخانه وجود دارد که استان کرمان در این زمینه رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با بیان این مطلب که گلخانه‌ها در مدیریت منابع آب، اشتغال جدید و ... کمک شایانی می‌کنند، تصریح کرد: استان کرمان بحرانی‌ترین دشت آبی کشور است لذا در مدیریت بخش کشاورزی و منابع آب باید کوشا باشیم و دقت خود را در این خصوص بالا ببریم.وی از رابطه کشاورزی و آب در زندگی بشری سخن به میان آورد و عنوان کرد: باید تعصبات ما ملی و منطقه‌ای باشد تا به توسعه مشخص و درستی برسیم.ملانوری بیان کرد: مردم با حساسیت روی بحث آب واکنش نشان می‌دهند لذا باید مدیریت آن استرتژیک و حساس باشد، ضمن آنکه باید مطالعات آب برای اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری نیز در سطح استان کرمان و کشور انجام شود.   گل همیشه بهار؛ دارویی برای مقابله با زمستان سرطان   محسن پویان مدیر دهکده گیاهان دارویی خراسان جنوبی اظهار کرد: تغییر شیوه‌های زندگی و متعاقب آن نوع تغذیه خانواده‌ها و آلودگی‌های زیست محیطی همه از عواملی هستند که بیماری سرطان را به طور جدی در همه جوامع مطرح می‌کند.

وی با بیان اینکه مصرف دمنوش‌های گیاهی به طور مستمر یکی از راه‌های کم هزینه و در دسترس است، افزود: گل همیشه بهار از گونه Calendula است.مدیر دهکده گیاهان دارویی خراسان جنوبی بیان کرد: گل همیشه بهار، گیاهی علفی است که چه به صورت گلدانی در آپارتمان و چه به صورت کاشته شده در باغچه خانه مورد استفاده قرار گرفته باشد، به شکل دمنوش در تغذیه یا به صورت موضعی خواص دارویی و درمانی زیادی دارد.پویان ادامه داد: گل همیشه بهار گیاه زینتی - دارویی است که مصرف ۲ تا ۴ گرم از این گیاه خشک و دو نوبت در روز می‌تواند برای پیشگیری از سرطان خون، سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان روده بسیار موثر و مفید باشد که تحقیقات علمی نیز آن را اثبات و تایید کرده است.وی یادآور شد: علاوه بر این، گل همیشه بهار برای رفع اضطراب و استرس‌های عصبی، ورم معده و درمان گلودرد اثربخش است.   انار باستانی مفرغی در مازندران رونمایی می‌شود

سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به برگزاری ششمین جشنواره فرهنگی و اقتصادی انار اشرف در هفته اول آبان در شهرستان بهشهر اظهار کرد: انار باستانی مفرغی از کشفیات باستان شناسی سایت موزه گوهر تپه به دست آمده است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در رونق گردشگری و معرفی جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی و صنایع دستی اهمیت دارد، گفت: جشنواره‌ها یک فعالیت فرهنگی است که باید به سمت اقتصادی شدن پیش برود تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه هنوز در برگزاری جشنواره‌ها نوپا هستیم، یادآور شد: این جشنواره‌ها در کشور‌های گردشگرپذیر عامل جذب گردشگر به شمار می‌آید و با حضور گردشگر به منطقه نیز فرصت‌هایی شغلی و رونق اقتصادی ایجاد می‌شود. با موضوعیت دادن به جشنواره‌هایی، چون انار اشرف که هر ساله در بهشهر برگزار می‌شود، فرصت‌های جدیدی در شهرستان ایجاد می‌شود که می‌تواند مورد استفاده سرمایه‌گذاران در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری قرار گیرد.

تلاش برای تعیین کانون‌های تولید گردوغبار در سازمان زمین‌شناسی

در راستای وظایف حاکمیتی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و طرح تعیین کانون‌های گرد و غبار در سراسر کشور، نمونه‌برداری رسوبات کانون‌های احتمالی تولید گردوغبار از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در استان فارس اجرایی شد و به پایان رسید.

در این نمونه‌برداری بیش از ۲۰۰ نمونه از رسوبات مناطق مستعد تولید گردوغبار مانند دریاچه‎های استان شامل دریاچه‌های "مهارلو"، "بختگان"، "طشک"، "پریشان"، "کافتر" و همچنین بعضی از دشت‌ها مانند "مرودشت"، "لار"، "لامرد"، "داراب"، "جهرم"، "نی‌ریز" و "قطروئیه" برداشت شد.نمونه‌های برداشت شده در آزمایشگاه مرجع سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور آنالیز شد و ترکیبات رسوب و مقادیر ۷۰ عنصر مشخص و نقشه کانون‌های تولید گردوغبار در استان تهیه و منتشر می‌شود.نمونه‌برداری در مناطق تحت تاثیر این کانون‌ها فاز دیگری از مطالعات است تا وضعیت آلودگی مناطق جمعیتی و شدت تاثیر این کانون‌ها مشخص شود.   مسجد جامع اردستان جهانی می‌شود   مهدی مشهدی سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان اظهار کرد: مسجد جامع اردستان یک اثر بی‌نظیر جهانی شامل، مدرسه علوم دینی، حسینیه، کاروانسرا، حمام، بازارچه و آب انبار است. این مجموعه زنده و هم‌اکنون پویا بوده و سازمان میراث فرهنگی وظیفه مرمت و حفظ این بنا را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه مسجد جامع اردستان جز بنا‌های شاخص شهرستان به شمار می‌آید، افزود: طی بررسی‌های انجام شده حریم مجموعه مسجد مشخص شده است و کار‌های مطالعاتی برای ثبت جهانی مسجد جامع از سمت اداره میراث فرهنگی انجام و ارسال شده است. امیدواریم با پیگیری‌هایی که از سوی استان می‌شود به زودی شاهد ثبت جهانی این اثر نیز باشیم.سرپرست اداره میراث فرهنگی اردستان در خصوص ادامه طرح بازآفرینی در اردستان، گفت: با توجه به اینکه محور اطراف مسجد جامع به پایان نرسیده است اکثر اعضای کارگروه بازآفرینی معتقد هستند که این پروژه به اتمام برسد و بعد طرح بازآفرینی قنات دوطبقه آغاز شود.مشهدی در پاسخ به این سؤال که چرا زمان اجرای طرح بازآفرینی اطراف مسجد جامع طولانی شده است، گفت: مشکل این طرح این بود که قبل از اینکه به تأیید شورای فنی استان برسد پروژه شروع شد. البته کار‌های خوبی شده است و در حال حاضر پروژه با پیشرفت خوبی در حال انجام است.وی با اشاره طرح بازآفرینی قنات دوطبقه اردستان گفت: موضوعی که درجلسه با شهرداری مطرح شد این است که بازآفرینی قنات دوطبقه باید فاز به فاز انجام شود. همچنین باتوجه به استفاده آب قنات برای کشاورزی زمان اجرای طرح زمانی باید اتفاق بیفتد که نیاز به آب کمتری داشته باشیم.سرپرست اداره میراث فرهنگی اردستان با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که در محدوده قنات دوطبقه عملیاتی اجرا شود، خاطرنشان کرد: قبل از شروع اجرای طرح باید پروژه به تأیید شورای فنی اداره کل برسد در غیر این صورت طرح شروع نخواهد شد.   آخرین آمار مصدومان طوفان در خوزستان و ایلام

مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته استان‌های ایلام و خوزستان متاثر از طوفان بوده‌اند، گفت: در پی وقوع طوفان ۸۱ تن مصدوم شدند که ۳۷ تن از آن‌ها توسط عوامل اورژانس به مراکز درمانی انتقال یافتند و ۴۴ تن در محل درمان شدند.  
وی همچنین با اشاره به مرگ یک تن در اثر ریزش آوار نیز گفت: این فرد که از اهالی شهر مهران بود به علت آسیب دیدگی ناشی از ریزش آوار بر اثر طوفان جان خود را از دست داد.   صرفه‌جویی ۴۷ میلیون لیتر بنزین در چهارمحال و بختیاری
جعفر سالاری‌نسب مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در شش ماه نخست سال جاری حدود ۴۷ میلیون و ۱۳۲ هزار مترمکعب گاز طبیعی فشرده CNG در مجاری عرضه CNG استان به فروش رسیده است.

وی افزود: به ازای میزان گاز طبیعی فشرده CNG مصرف شده در این بازه زمانی حدود ۴۷ میلیون لیتر بنزین در چهارمحال و بختیاری صرفه‌جویی شده است.سالاری‌نسب تصریح کرد: بازدید‌های ادواری توسط کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از وضعیت جایگاه‌های عرضه سوخت CNG ادامه دارد.وی خاطرنشان کرد: در این بازدید‌ها مطابق با چک لیست‌های سازمان استاندارد، وضعیت جایگاه‌های سی ان جی استان در راستای ارتقاء سطح ایمنی مورد بررسی قرار می‌گیرد.   باران نفس ۱۴۷۲ خوزستانی را تنگ کرد

فرهاد حمزه‌لویی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بارندگی‌های شب گذشته (۲۹ مهر) در اهواز و دیگر شهر‌های استان خوزستان، اظهار کرد: در پی این بارندگی‌ها در مجموع ١٤٧٢ بیمار با علائم مشکلات تنفسی از شب گذشته تا ساعت ۸ صبح امروز به بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در شهر‌های استان مراجعه کرده‌اند.وی افزود: از مجموع این بیماران، ۳۱ نفر در بخش‌های بیمارستانی و هشت نفر در بخش ویژه بیمارستان‌ها بستری و دیگر بیماران به صورت سرپایی درمان شده‌اند.     راکتور ۵۰ مگاواری ساخت داخل وارد مدار برق استان یزد شد

سیدعباس حسینی رئیس گروه نظارت بر تعمیرات پست و خط شرکت برق منطقه‌ای یزد اظهار داشت: با هماهنگی‌های به عمل آمده با شرکت توانیر، یک دستگاه راکتور ۵۰ مگاواری از تولیدات داخل کشور- ساخت شرکت ایران ترانسفو- از برق منطقه‌ای زنجان درخواست شد و پس از انتقال به پست ۴۰۰ کیلو ولت یزد۲ سر خط ۴۰۰ کیلو ولت AS ۹۲۷ نصب و در مدار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه نحوه تامین راکتور، بر اساس ماده ۱۰ آیین‌نامه معاملات شرکت‌های برق منطقه‌ای انجام شده است، افزود: این پروژه به منظور افزایش قابلیت اطمینان شبکه انتقال، با استفاده از امکانات و تجهیزات موجود در کشور با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان انتقال، نصب و اجرا شد.حسینی همچنین با اشاره به صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای که در اجرای این طرح انجام گرفته است، بیان کرداین فرایند در راستای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی انجام شده است.   انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آستارا اربعین کرمان بحران سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۶۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو۲۰۲۴) در حالی پنجمین و آخرین روز خود را گذراند که استقبال مردم، سرمایه‌گذاران و هیئت‌های تجاری از این رویداد همچنان قابل توجه بود. غرفه استان فارس هم پذیرای تعداد قابل توجهی از مراجعه‌کنندگانی بود که یا برای آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های گردشگری، گیاهان دارویی و فولاد می‌آمدند و یا برای عقد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در حاشیه این نمایشگاه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد بزرگ، اکسپو ۲۰۲۴ را زمینه‌ساز ایجاد تحولات عمیق در حوزه سرمایه‌گذاری استان توصیف کرد و گفت: در این رویداد ۵ روزه بالغ بر ۱۶۰ هیئت تجاری از غرفه استان فارس بازدید کردند که از این تعداد ۱۱۰ هیئت از هیئت‌های بلندپایه خارجی بودند و در پیامد حضور آنها بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی بین استان فارس و این هیئت‌ها مبادله شد که امیدواریم بتوانیم بخشی از این تفاهم‌نامه‌ها را اجرایی کنیم.

حسن شیخ‌نیا با تأکید بر اینکه در اکسپوی امسال تلاش شد ظرفیت‌های استان فارس متفاوت از گذشته معرفی و عرضه شود، تصریح کرد: خوشبختانه در همین نمایشگاه مقدمات اولیه اجرایی شدن برخی از این تفاهم‌نامه‌ها انجام شد و به یاری خداوند در هفته آتی حداقل دو تفاهم نامه منعقد شده وارد فاز اجرایی می‌شود.

به گفته او، هیئت‌های تجاری کشور‌های مختلفی از غرفه استان فارس بازدید کردند که از آن جمله می‌توان به کشور‌های روسیه، چین، ترکیه، مغولستان، اندونزی، مالزی و برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس اشاره کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه استقبال از غرفه استان فارس را خوب ارزیابی کرد و گفت: در جریان این رویداد بسته‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان فارس به صورت سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به همه مخاطبان که از کشور‌های مختلف به نمایشگاه آمده بودند معرفی شد و توانستیم بخشی از این توانمندی‌ها را به مرحله تفاهم نامه برسانیم.

شیخ‌نیا اقدام بعدی را پیگیری تفاهم‌نامه‌ها عنوان کرد و افزود: بیشترین تفاهم‌نامه‌ها در حوزه‌های «صنعت و معدن»، «گردشگری» و «کشاورزی» منعقد شد به‌طوری که در حوزه صنعت و معدن دو تفاهم‌نامه در حوزه تأمین انرژی، یک تفاهم‌نامه در حوزه تأمین مالی امضا شد. همچنین در حوزه کشاورزی تفاهم‌نامه ارسال محصولات به کشور‌های روسیه و چین منعقد شد. علاوه براین در حوزه گردشگری و کشاورزی نیز تفاهم‌نامه خوبی با کشور عراق و کشور‌های حوزه خلیج فارس امضا شد.

او، تبادل تفاهم‌نامه‌های اقتصادی با هیئت‌های تجاری کشور‌های صاحب‌نام را نشان‌دهنده امنیت سرمایه‌گذاری در فارس توصیف کرد و گفت: فارس به عنوان بهشت سرمایه‌گذاری مورد توجه همگان قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم آنها را به نتیجه برسانیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه از تجربه‌های گذشته برای بهبود عملکرد‌ها در نمایشگاه به خوبی استفاده شده، افزود: تلاش برای معرفی ظرفیت‌های فارس به زبان‌های بین‌المللی و دعوت از فعالان حوزه تجارت خارجی و هیئت‌های تجاری خارجی از جمله رویکرد‌هایی بود که در پیش گرفته شد تا ظرفیت‌های استان فارس بهتر از گذشته به منصه ظهور برسد.

به گفته شیخ‌نیا یکی از توفیقات نمایشگاه امسال برای استان فارس این بود که تفاهم‌نامه‌ها هم جنبه سرمایه‌گذاری داشتند و هم جنبه تامین مالی برای پروژه‌ها. از دیگر نکات قابل توجه استقبال ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری بود.

او در ادامه با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال به موضوع زنجیره ارزش راهبردی توجه ویژه داشته و برهمین اساس استان فارس نیز با دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی و فولاد پا به این نمایشگاه گذاشته بود، گفت: در این نمایشگاه ۲۰ محصول جدید در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمات فنی مهندسی و پتروشیمی را از جمله اهداف برگزاری این رویداد عنوان کرد و گفت: فارس با شعار توسعه زنجیره ارزش درفناوری‌های نوین در این رویداد ملی حاضر شد و تبیین ظرفیت‌های کم نظیر خود را در دستور کار قرار داد.

شیخ‌نیا، نقش زنجیره‌های ارزش در پیشگیری از خام فروشی، حفظ منابع و مواد اولیه را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تکمیل زنجیره‌های ارزش علاوه بر افزایش بهره‌وری به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش کمک می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه سخنان خود به نقش زنجیره‌های ارزش در پیشگیری از خام فروشی، حفظ منابع و مواد اولیه اشاره کرد و افزود: تکمیل زنجیره‌های ارزش علاوه بر افزایش بهره‌وری در بخش‌های مختلف به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش کمک می‌کند.

آمایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز از آمایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری این استان خبر داد و گفت: براساس آمایش صورت گرفته برای هر یک از شهرستان‌های استان فارس سه فرصت و ظرفیت سرمایه‌گذاری تعریف و این فرصت‌ها در قالب کتاب «راهنمای اولویت‌ها و سرمایه‌گذاری در استان فارس» تدوین و با حضور استاندار در نمایشگاه رونمایی شد.

حمیدرضا ایزدی ادامه داد: در این کتاب برای هر شهرستان مشخصات کامل ۳ فرصت سرمایه‌گذاری به همراه راهبرد‌ها و فرایند‌های اخذ مجوز مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به اینکه در این کتاب ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است، افزود: علاوه براین معرفی مزیت‌های رقابتی استان فارس به بازدیدکنندگان ارائه شد و تلاش کردیم در رایزنی با هیئت‌های خارجی ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های لازم برای تکمیل زنجیره ارزش تولید در صنایع بالادستی و پایین دستی محصولات مختلف همچون آلومینیوم و فولاد را دنبال کنیم.

او همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه زنجیره ارزش فولاد خبر داد و با اشاره به زنجیره ارزش بخش معدن گفت: یکی از اصلی‌ترین و با اولویت‌ترین مسایلی که در سازمان صمت پیگیری می‌شود، فرآوری مواد معدنی معادن استان است.

ایزدی با تأکید بر اینکه اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است، تصریح کرد: از جمله اقدامات انجام شده برای تکمیل زنجیره ارزش بخش معدن می‌توان به راه‌اندازی واحد‌های سنگبری و فرآوری سنگ‌های تزیینی صادرات محور در اقلید و یکی دیگر از شهرستان‌های استان اشاره کرد.

به گفته او، علاوه بر اینها در خصوص بهره‌برداری از معادن مس در شهرستان‌های بوانات و داراب نیز اقداماتی انجام شده که از آن جمله می‌توان راه‌اندازی واحد کنسانتره مس در بوانات را مورد اشاره قرار داد. در این خصوص رایزنی‌هایی برای خرید تجهیزات و تکنولوژی لازم برای تبدیل کنسانتره به شمش مس نیز در حال انجام است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در ادامه به فعالیت معدن سرب و روی در شهرستان فراشبند نیز اشاره کرد و گفت: در این واحد سومین واحد کنسانتره سرب به بهره‌برداری رسیده و اگر زیرساخت‌های مناسب برای تبدیل شمش فراهم شود امکان تولید شمش هم وجود دارد و سرمایه‌گذار پای کار هست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در خصوص آخرین وضعیت ارزش افزوده گیاهان دارویی و دستاورد‌های استان فارس در اکسپو ۲۰۲۴ توضیحاتی را ارائه داد و گفت: در این رویداد بین‌المللی، ۲۵ گواهی زنجیره ارزش در بخش‌های مختلف محصولات کشاورزی در معرض دید عموم قرار گرفت.

رونمایی از سامانه گیاهان دارویی فارس

مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین از رونمایی از سامانه و تارنمای گیاهان دارویی استان فارس و امضای سه تفاهم‌نامه در نخستین روز نمایشگاه خبر داد و گفت: بر این اساس دو تفاهم‌نامه همکاری در کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی و همکاری در زمینه پرورش و صنعت گوشت قرمز با کشور مغولستان امضا شد. علاوه براین یک تفاهم‌نامه همکاری نیز در زمینه بسته‌بندی و صادرات میوه و تره بار با کشور روسیه به امضا رسید.

دهقان‌پور در خصوص زنجیره ارزش گیاهان دارویی فارس و مختصات آن نیز توضیحاتی را ارائه داد و گفت: در حال حاضر نزدیک به ۳۷ هزار هکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی در اراضی زراعی و منابع طبیعی استان داریم که زمینه اشتغال ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم و فصلی فراهم می‌کند.

او با بیان اینکه ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی در استان فارس وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد بالغ بر ۵۰ گونه قابلیت کشت زراعی و دارویی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از کسب رتبه نخست این استان در طرح تولید گیاهان دارویی در دیم‌زار‌ها به وسعت ۲۲ هزار هکتار خبر داد و گفت: در این طرح ۱۹ گونه از گیاهان دارویی به صورت دیم کشت می‌شود.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ واحد فرآوری گیاهان دارویی در استان فارس فعالیت دارند، ظرفیت اشتغال ایجاد شده این واحد‌ها را ۱۷۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: در مجموع حدود ۷ هزار تن از گیاهان دارویی فرآوری شده به ارزش ۲۰ میلیون دلار به کشور‌های آلمان، ترکیه، هند، پاکستان، انگلستان، عمان، کویت، بلژ یک، قطر و امارات صادر می‌شود.

او از دیگر ظرفیت‎های قابل توجه استان فارس را در زمینه تعولید گل محمدی، گلاب و اسانس عنوان کرد و گفت: بزرگترین دشت گل محمدی دیم جهان در لایزنگان داراب با ۸۶۰۰ هکتار وسعت قرار دارد و در این استان بالغ بر ۱۵ هزار تن گل محمدی تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان بزرگترین چالش تولیدکنندکان و واحد‌های فرآوری گیاهان دارویی را فراهم نبودن بازار‌های ثابت و بذر‌های اصلاح شده عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم با تکمیل زنجیره‌های ارزش زمینه دسترسی آسان‌تر به بازار‌های داخلی و خارجی را فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رکورد مسابقات فری استایل اسکیت شکسته شد
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • بازدید مدیرکل اتباع استانداری کرمان از پاسگاه پنگ
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی