Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@05:21:38 GMT

آخرین وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۷۳۸۶

آخرین وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ بررسی آخرین آمار مربوط به تسهیلات‌دهی در شبکه بانکی از این حکایت دارد که مانده تسهیلات پرداختی با رشد ۵.۴ درصدی ۱۰۸۲ هزار میلیارد تومان در پایان سال قبل به ۱۱۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. در این بین بیش‌ترین پرداختی در قالب "مشارکت مدنی" با ۳۹۹ هزار میلیارد تومان است که البته نسبت به اسفندماه ۱۳۹۶ تا ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد کاهش دارد.

بعد از این بخش، بیش‌ترین تسهیلات بر اساس "فروش اقساطی" ارائه شده است که مانده آن به ۳۰۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد که رشد ۸.۲ درصدی دارد. البته بیش‌ترین میزان رشد مانده تسهیلات در "اجاره به شرط تملیک" بوده که با رشد ۲۴.۲ درصدی نسبت به اسفندماه به ۴۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

در حال حاضر بانک‌ها با توجه به قفل شدن بخشی از منابع با تنگنای اعتباری برای پرداخت تسهیلات مواجهند، به‌هرحال حجم بالایی از منابع آن‌ها در قالب معوقات بانکی، طلب از دولت و بخشی هم در سرمایه‌گذاری‌های مربوط به خود آن‌ها قفل شده است. مسئولان بانکی پیش‌تر اعلام کرده‌اند که تا ۵۰ درصد منابع بانکی منجمد شده و امکان استفاده از آن وجود ندارد.

در این حالت کند شدن روند تسهیلات‌دهی و شرایط خاص بانک‌ها برای پرداخت به امری عادی تبدیل شده است و دریافت برای عموم مردم و یا تولیدکنندگان به آسانی انجام نمی‌شود، آن‌ هم در شرایطی که نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصدی موجود موجب هزینه بالایی برای دریافت‌کنندگان تسهیلات شده و نسبت به عدم توجیه‌پذیری اقتصادی آن بارها گله و انتقاد داشته‌اند، این در حالی است که مدیران بانکی معتقدند همین نرخ سود ۱۸ درصدی هم نمی‌تواند پاسخگوی هزینه‌های موجود بانک‌ها به ویژه سود سپرده باشد.

آخرین گزارش از عملکرد بانک‌ها در تسهیلات‌دهی از این حکایت دارد که در پایان شش‌ماهه نخست امسال حدود ۳۰۳ هزار میلیارد تومان در شبکه بانکی پرداخت شده است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۲.۱ درصد افزایش دارد. رشد تسهیلات‌دهی بانک‌ها در حالی ثبت می‌شود که با توجه به تنگنای اعتباری آن‌ها در سال‌های گذشته حرکت به سمت برداشت از بانک مرکزی و جبران منابع خود به معضلی دیگر برای شبکه بانکی به‌عنوان یکی از عومل موثر بر بی‌انضباطی بانک‌ها و اثر منفی بر تورم تبدیل شده است. در همین جریان اخیرا بانک‌مرکزی به بانک‌ها بر الزام به تسویه مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد این بانک تاکید کرده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک ها تسهیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۷۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات

به گزارش خبرگزاری مهر، سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن روند ارائه تسهیلات ودیعه مسکن را توسط بانک‌ها تشریح کرد و گفت: تاکنون به تعداد یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در «سامانه» ثبت‌نام کردند که از این میزان متقاضی ثبت‌نام شده، یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر دارای شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شدند.

مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن در ادامه تاکید کرد: از تعداد واجدین شرایط دریافت وام ودیعه مسکن یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شدند که بانک‌ها تاکنون با ۴۴۵ هزار و ۶۸ نفر عقد قرارداد کردند.

وی افزود: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

کد خبر 6096712 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات