Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:18:10 GMT

2 دلیجه و یک سرتشی دربوشهر رها سازی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۸۶۰۸

2 دلیجه و یک سرتشی دربوشهر رها سازی شد

بوشهر-ایرنا- رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بوشهر گفت: 2 بهله دلیجه و یک سر تشی (سر واحد شمارش جوندگان) در طبیعت این استان رهاسازی شد.

به گزارش ایرنا، خسرو درویشی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: گونه تشی رهاسازی شده از سوی دوستداران محیط زیست به این اداره کل تحویل و پس از تیمار و مراقبت چند روزه در یکی از زیستگاه های مستعد استان رهاسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: تشی بزرگترین جونده ایران است که خارهای بلند روی بدنش او را از سایر پستانداران متمایز و برخلاف جوجه تیغی (که یک پستاندار از خانواده خارپشت هاست)، این گونه از نظر جثه و وزن بزرگتر و جزو خانواده جوندگان (Rodentia) است.
درویشی ادامه داد: تشی مانند جوجه تیغی ها شبگرد و در این ساعت از شبانه روز فعالیت بیشتری دارد.
وی گفت: این جوندگان تمام قسمت های گیاهان از پیاز و ریشه تا ساقه و برگ را مصرف و از میوه هایی مانند خرما، مهره داران کوچک و برخی مواقع لاشه حیوانات تغذیه می کنند.
درویشی یادآور شد: تشی ها به صورت انفرادی زندگی و بیشتر در جنگل، باغ ها و اطراف زمین های کشاورزی زندگی می کنند.
وی در خصوص رها سازی 2 بهله دلیجه گفت: ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر این 2 پرنده را از متخلفان شکار و صید و زنده گیری پرندگان شکاری کشف و ضبط کردند.
درویشی ادامه داد: هر سال در فصل کوخه نشینی از این پرنده بعنوان طعمه و دام برای زنده گیری پرندگان قیمتی و مورد قاچاق استفاده می شود.
وی گفت: انتظار می رود با همکاری سمن های زیست محیطی و افزایش فرهنگ عمومی حفاظت از تنوع زیستی و گونه های با ارزش کشور و بویژه استان بوشهر روند زنده گیری و قاچاق این وحوش ارزشمند کاهش یابد.
7212/6047/6045

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جغرافيا محيط زيست تشي دليجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست

حجت الاسلام حسین حسین‌زاده در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تأکید بر اهمیت صیانت از محیط‌زیست به تعریف محیط‌زیست پرداخت و آن را دربردارنده تمام مؤلفه‌های مؤثر بر حیات انسان توصیف کرد و اظهار داشت: محیط‌زیست را در دو سطح محیط پیرامونی زندگی انسان و بسترهای دیگر طبیعت می‌توان دنبال کرد.

وی بر لزوم بازشناسی دقیق الزامات صیانت از محیط‌زیست تأکید و درختکاری و کاشت نهال را از برجسته‌ترین توصیه‌های روایی برشمرد و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و اله در روایتی می‌فرمایند؛ اگر قیامت فرارسد و در دست یکی از شما نهالی باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را بکارد.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده با بیان این که کاشت نهال و توسعه فرهنگ درخت‌کاری باید مورد اهتمام همگان از جمله ائمه جمعه قرار گیرد، اظهار داشت: دعوت به همکاری گروه‌های مختلف مردمی با منابع طبیعی در روز درختکاری از جمله مؤلفه‌های مؤثر بر ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست است.

وی در ادامه تبیین برخی دیگر از مصادیق صیانت از محیط‌زیست به موضوع مهم آب اشاره کرد و اذعان داشت: پرهیز از کثیف و تباه سازی آب و دوری از آزار و اذیت حیوانات از سفارش‌هایی مبانی دینی است؛ چرا که همگان در برابر زمین، سرزمین و حیوانات مسئول هستیم و این مهم باید موردتوجه عموم جامعه قرار گیرد.

امام‌جمعه امامزاده عبدالله به مسئولیت گفتمانی ائمه جمعه در مواجهه با محیط‌زیست اشاره نمود و اذعان داشت: نیاز است تا ائمه جمعه در تمام مشارکت‌های عمومی و تخصصی عرصه محیط‌زیست حضوری فعال و جهادی داشته، میدان‌دار عرصه جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی باشند.

وی به زیبایی‌های حضور ائمه جمعه در مناسبت‌های مختلف به‌ویژه عرصه صیانت از حیوانات و جمع‌آوری پسماند از محیط‌زیست اشاره نمود و خاطرنشان کرد: توجه متقابل به ظرفیت‌های موعظه و کارگاه بهترین راهکار جهاد تبیین و نهادینه‌سازی فرهنگ زیبای مدیریت پسماند و صیانت از محیط‌زیست است.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده تصریح کرد: ائمه جمعه ضمن تبیین مباحث دینی و اجتماعی باید پرچم‌دار میدان‌های فرهنگ‌ساز بوده ورود علمی و عملی به فرهنگ‌سازی داشته باشند.

کد خبر 6087540

دیگر خبرها

  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند