Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت گفت: در مدارس باید میان وعده غذایی سالم و مقوی سرو شود، چنانچه نوجوانان به ویژه دختران دچار کمبود پروتئین، کلسیم و سایر ریزمغذی‌ها شوند، ممکن است در سنین بالاتر دچار اختلالات و بیماری‌های جسمی شوند.

به گزارش کروه جامعه خبرگزاری میزان ،گلایل اردلان، به مناسبت هفته سلامت نوجوانان و مدارس که از اول آبان آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: نوجوانان و جوانان ۲۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و ایران جزو کشور‌های جوان تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اداره سلامت جوانان و نوجوانان مدارس، با دو گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال و ۱۸ تا ۲۹ سال، سر و کار داریم که تمرکز ما در هفته ملی سلامت نوجوانان و مدارس بر گروه سنی ۵ تا ۱۸ است.

اردلان اظهار داشت: به منظور ارتقای شاخص‌های سلامت، درحال تدوین برنامه راهبردی سلامت نوجوانان هستیم که بر مبنای آن مشکلات سلامتی این گروه سنی اولویت بندی شده و بعداز آن مداخلات لازم طراحی شده و اجرا می‌شود، همچنین برنامه پایش، ارزشیابی، مانیتورینگ و نظارت بر شیوه‌های اجرای این برنامه راهبردی درحال طراحی است.

رییس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت درخصوص بسته خدمت سلامت نوجوانان گفت: این بسته برای گروه‌های سنی پیش دبستان، اول، چهارم، هفتم و دهم دوران تحصیل، با مشارکت وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود.

اردلان درخصوص جزییات بسته خدمت سلامت نوجوانان تصریح کرد: خدماتی که در قالب بسته خدمت نوجوانان ارائه می‌شود، در پایه پیش دبستان و دبستان با سایر پایه‌ها متفاوت است، چراکه قبل و هنگام ورود به مدرسه، تست‌های آمادگی تحصیلی، سنجش سلامت روان، بینایی و شنوایی با کمک آموزش و پرورش استثنایی انجام شده و همچنین در این مقاطع، شیوه زندگی این افراد نیز مدنظر قرار می‌گیرد؛ درنتیجه با توجه به عدد و رقم شیوه زندگی فرد، مداخلات لازم مثلا درخصوص فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم را طراحی می‌کنیم.

وی افزود: این بسته خدمتی، در دو سطح پزشک و غیر پزشک اجرا می‌شود و نوجوانان در زمینه رفتار‌های مخاطره آمیز، وضعیت تغذیه، سلامت روان، نمایه توده بدنی، سلامت اجتماعی، قد و وزن و فعالیت فیزیکی، توسط کارشناسان مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرند و چنانچه نیاز باشد، برای پیگیری وضعیت سلامتی به پزشک ارجاع داده می‌شوند.

رییس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه درحال حاضر ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت در سطح کشور وجود دارد، عنوان کرد: مدارس مروج سلامت در زمینه آموزش سلامت، پیشگیری از حوادث، پیشگیری از رفتار‌های مخاطره آمیز، سلامت روان، مشارکت اولیا و مربیان، سلامت محیط مدرسه و ارزیابی‌های دوره‌ای سلامت نوجوانان فعالیت دارند.

وی به اهمیت نشست‌های انجمن اولیا و مربیان با حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: درحال حاضر ارتباط خوبی بین انجمن اولیا و مربیان و وزارت بهداشت برقرار بوده و همکاری‌های خوبی داریم، این انجمن‌ها در اکثر نشست‌ها حضور دارند و این امر موجب می‌شود تا در راستای ارتقای شاخص‌های سلامت نوجوانان از مشارکت بیشتر این انجمن‌ها بهره ببریم.

 اردلان درخصوص ریسک فاکتور‌هایی که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند، بیان کرد: از جمله مواردی که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند، ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر، مانند چاقی و اضافه وزن است، حدود ۱۰ درصد نوجوانان مبتلا به چاقی بوده و ۱۳ درصد آن‌ها نیز اضافه وزن دارند و ۴۶ درصد نوجوانان نیز فعالیت فیزیکی ناکافی دارند.

وی با بیان اینکه سبک زندگی و تغذیه نوجوانان نیاز به فرهنگسازی و اصلاح دارد، ادامه داد: مصرف فست فود و نوشابه‌های گازدار در نوجوانان رواج زیادی دارد، حدود ۱۹ درصد نوجوانان هنوز به غذای خود نمک اضافه می‌کنند و مصرف تنقلاب چرب در این گروه سنی بیداد می‌کند.

 اردلان با تاکید براینکه باید به بوفه سالم در مدارس اهمیت بیشتری داده شود، گفت: در مدارس باید میان وعده غذایی سالم و مقوی سرو شود، چنانچه نوجوانان به ویژه دختران دچار کمبود پروتئین، کلسیم و سایر ریزمغذی‌ها شوند، ممکن است در سنین بالاتر دچار اختلالات و بیماری‌های جسمی شوند. کم خونی، فقر آهن، آشفتگی ذهنی و رفتاری، دیابت، پوکی استخوان، چاقی، اضافه وزن و بیماری‌های قلبی و عروقی، با تغذیه سالم و مناسب قابل پیشگیری است.

رییس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت در پایان درخصوص اهمیت تغذیه سالم گفت: با تغییر سبک زندگی و مدرن شدن جوامع، تمایل به مصرف غذا‌های آماده و نوشیدنی‌هایی با قند بالا، رواج زیادی پیدا کرده است، لذا سن ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر نیز کاهش پیدا کرده است، بنابراین باید قبل از ابتلای آن‌ها به بیماری‌های غیر واگیری نظیر دیابت و چاقی، از وقوع آن‌ها پیشگیری شود.

 انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اداره جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت مدارس تغذیه سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۵۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • دختر مازندرانی ستاره روز نخست مسابقات وزنه‌برداری کشور
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟