Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-انتخاب محمد شریعتمداری وزیر مستعفی صنعت ، معدن و تجارت برای تصدی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از سوی روحانی رئیس‌جمهور ایران با نارضایتی نمایندگان مجلس قانون‌گذاری ایران مواجه شده است.

محمود صادقی عضو شاخ فراکسیون امید مجلس که هواداران جریان سیاسی اصلاحات به‌حساب می‌آیند  نیز ازجمله کسانی است که از این اقدام حسن روحانی ناراضی است و به این تصمیم انتقاد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دیروز در میزگرد برگزارشده در کانون دانش‌آموختگان دانشکده‌های  اقتصاد که در دانشکده اقتصاد  دانشگاه تهران ضمن اعلام نارضایتی از این اقدام و در پاسخ به خبرنگار ساعت 24 که از او پرسید آیا فراکسیون امید به این جمع‌بندی رسیده است که به شریعتمداری رأی اعتماد ندهد گفت  فراکسیون هنوز بحث جدی دراین‌باره تاالان انجام نداده است و من نمی‌توانم از سوی این کمیسیون نظر بدهم. ساعت 24 از او پرسید می‌توانید برآورد خودتان  از تمایلات اعضای این فراکسیون و فضای عمومی مجلس را با توجه به حرف‌ها و حدیث‌هایی که وجود دارد را بگویید،  جواب داد ،واقعیت این است که محمد شریعتمداری به لحاظ شفافیت کارنامه قابل قبولی در وزارت صنعت ، معدن و تجارت  نشان نداده است ، به‌طوری‌که مجلس به این نتیجه رسیده بود که او را استیضاح کند. به نظرم نمی‌رسد شمار کسانی که بخواهند به او رأی اعتماد بدهند به‌اندازه‌ای باشد که او را به سمت وزیر شدن پیش براند. وی درباره اقدام‌های مجلس برای ایجاد شفافیت بیشتر در کشور توضیح داد: دودسته اقدام‌ها در جریان است. یک دسته اقدام‌ها برای شفاف‌سازی بیشتر در سازوکار رأی‌دهی در مجلس است. به این معنی که سازوکاری اندیشیده شود که معلوم شود کدام نماینده مجلس به کدام لایحه یا طرح چه رأیی داده است. از زمانی که روش رأی‌گیری از شکل قیام و قعود به رأی‌دهی به شکل الکترونیکی تغییریافته است در همین اندازه از شفافیت قبلی نیز دور شده‌ایم. گروهی  از نمایندگان  باوجوداینکه د رزمان رأی‌گیری نسبت به یک لایحه یا طرح در صحن مجلس حاضرند اما رأی نمی‌دهند و این حالت متأسفانه  روند فزاینده‌ای داردکه باید برایش کاری کرد. پیش‌بینی   است سامانه‌ای طراحی شود که نشان دهد کدام نماینده به کدام طرح رأی مثبت ، منفی و یا ممتنع داده است و کدام نمایندگان اصلاً رأی نداده‌اند که به نظر می‌رسد رأی آن‌ها را باید جزوی از آرای منفی تلقی کرد. این کار ابتدا به شکل داوطلبانه و فردی از سوی نمایندگان اجرا می‌شود. صادقی دلیل فقدان شفافیت دراین‌باره را که معلوم نیست کدام نماینده به چه چیزی رأی مثبت می‌دهد یا رأی نمی‌دهد یا رأی منفی دارد یک ترس موهوم از پیامدهای این رأی است. نمایندگان به‌طور مثال از اینکه آیا اگر معلوم شود به چه چیزی ، چه رأیی داده‌اند و نهادهای بالادستی چه  داوری احتمالی درباره اوخواهندکرد یا اینکه رأی‌دهندگان حوزه انتخابی در دوره بعدی به او چه نگاهی خواهند داشت نگران هستند. باید طرحی ارائه شود که بتوان درباره کارنامه هر نماینده به‌طور شفاف ارزیابی داشت.
فقط سه وزیر بنگاه اقتصادی  ندارند؟
نماینده شهروندان تهرانی در مجلس قانون‌گذاری ادامه داد  برای اینکه شفافیت درباره وزیران عضو کابینه آقای روحانی تنها در این زمینه که آیا آن‌ها کسانی هستند که در بنگاه‌های اقتصادی عضو هیئت‌مدیره یا مدیر یا سهامدارند و ممکن است به همین دلیل نسبت به یک طرح یا لایحه ذینفع به‌حساب آیند پرسش‌نامه‌ای با چند پرسش با همین محوریت تهیه و در اختیار وزیران قرار داده شد. از کل وزیران و اعضای کابینه آقای روحانی فقط سه وزیر این پرسش‌نامه‌ها را پرکرده و به مجلس برگرداندند و البته این دلیلی بر این نیست که فقط سه وزیر هستند که ذینفع به‌حساب نمی‌آیند. در حال حاضر این پرسش‌نامه در اختیار 4 وزیر معرفی‌شده از سوی آقای رئیس‌جمهور برای تصدی مناصب جدید قرار داده‌شده است و این می‌تواند به شفافیت بیشتر در زمان رأی دادن کمک کند البته اگر پرسش‌نامه‌ها برگردد و نمایندگان از جزییات آن باخبر شوند.


شفافیت ناامنی نمی‌آورد


به گزارش ساعت 24 صادقی با تشریح دو قانون مصوب و پیش‌نویس قانون شفافیت که در حال حاضر در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری درباره موضوع شفافیت تهیه‌شده است اظهار امیدواری کرد که اجرای بی کم‌وکاست قانون‌های تصویب‌شده به این نتیجه منجر شود که همه دستگاه‌ها اطلاعات خود درباره قراردادهای گوناگون که بیشتر جنبه مالی دارد را در اختیار شهروندان قرار دهند. متأسفانه دراین‌باره مردم اطلاعات کافی ندارند و مطالبه گری قابل‌اعتنایی دیده نمی‌شود. یکی از دلایل فقدان شفافیت در ایران درسطح  کلان این است که احساس می‌شود این کار ممکن است موجب ناامنی شود اما به نظر می‌رسد این نگرانی بی‌معنی است و  این دیدگاه باید واژگونه شود. اتفاقاً اگر شهروندان از همه‌چیز باخبر باشند احساس امنیت بیشتر خواهد شد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهورایران به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌نماید، از اهمیت بسزای برخوردار است.

آشتیانی تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وزیر دفاع ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار کرد: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.
آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.
معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاست های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

آقای کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم های کشورهای غربی هستند گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه های مختلف اعلام کردند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901020

دیگر خبرها

  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • بیرون آوردن پیکر شهدا در شمال نوار غزه
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • کدام نمایندگان جلسه عصر مجلس را تعطیل کردند؟
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات