Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «گلبدين حکمتيار»، رهبر حزب اسلامي افغانستان، انتشار گزارش ها درباره حضور ميليوني مردم اين کشور در انتخابات پارلماني را نادرست و تمسخر آميز خواند.
«گلبدين حکمتيار»، رهبر حزب اسلامي افغانستان در مصاحبه با شبکه تلويزيوني «شمشاد» با اشاره به مشکلات فني در روند برگزاري انتخابات پارلماني، اين روند را ناکام عنوان کرد و افزود: روند انتخابات پارلماني افغانستان غيرقابل اعتماد و اعلام حضور ميليوني در اين انتخابات تمسخرآميز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به مسدود باقي ماندن شماري از مراکز راي دهي اظهارات کميسيون انتخابات افغانستان درباره موفقيت آميز بودن برگزاري انتخابات پارلماني اين کشور را رد کرد.
اين درحالي است که «جمال‌الدين» پسر «گلبدين حکمتيار» هم يکي از نامزدهاي انتخابات پارلماني افغانستان است.
انتخابات پارلماني افغانستان با حضور بيش از 4 ميليون نفر در 32 ولايت از سي و چهار ولايت اين کشور با وجود تهديدات امنيتي روزهاي 20 و 21 اکتبر(2018) برگزار شد.
سخنان گلبدين حکمتيار در غيرقابل اعتماد خواندن روند برگزاري انتخابات پارلماني افغانستان و باورناپذيري حضور ميليوني واجدان شرايط راي در اين انتخابات، ضربه اي به اصل مشارکت مردم در اين عرصه مهم سياسي وهمچنين ايجاد بي اعتمادي در بين افکار عمومي در خصوص روند انتخابات است.
البته اين اولين بار نيست که رهبر حزب اسلامي افغانستان برخلاف منافع ملي و مصالح عمومي اين کشور موضع‌گيري کرده است.
حکمتيار از زمان امضاي توافقنامه صلح با دولت افغانستان در اکتبر سال 2016 و پس از آن ورود به کابل، مواضعي اتخاذ کرده که با روند هاي ملي در اين کشور به خصوص قانون اساسي در تعارض بوده است.
«سيدعيسي مزاري»، کارشناس مسائل سياسي و دبيرکل حزب اسلامي تبيان افغانستان گفت، متاسفانه حکمتيار نه تنها به برقراري صلح در اين کشور کمک نکرده بلکه سخنان جنجالي وي افکارعمومي افغانستان و فضاي سياسي، امنيتي کشور را متشنج کرده است.
رئيس حزب اسلامي در چارچوب مواضع توهين آميز و جنجالي خود در اظهاراتي واهي، «احمد شاه مسعود»، از قهرمانان ملي افغانستان در مبارزه با طالبان را به ارتباط با سازمان اطلاعات پاکستان متهم کرد که با واکنش بسيار تند مردم و گروه هاي مختلف سياسي از جمله حزب جمعيت اسلامي افغانستان روبرو شد.
مقامات اين حزب، اين اتهام نارواي حکمتيار را نفاق افکنانه و پروژه اي براي دامن زدن به اختلافات قومي و زباني توصيف کردند.
حکمتيارعلاوه بر اين با متهم کردن برخي مقامات دولت وحدت ملي وابسته به جريان هواداررئيس اجرايي کابينه به حضور در جايگاه اپوزيسيون دولت، دربرخي سخنراني هاي خود با دامن زدن به اختلافات قومي، مذهبي و زباني، تلاش کرده برخي گروه هاي مردمي را عليه دولت کابل تحريک کند.
مجموعه اقدامات حکمتيار در حدود دو سال گذشته موجب شده تا وي در ميان بخشي از مردم، گروه هاي سياسي و حتي در سطوح مقامات ملي و محلي افغانستان به عنوان شخصيتي جنجالي که در تلاش براي تعميق اختلافات داخلي است، مورد شناسايي قرار بگيرد.
اين ديدگاه وجود دارد که نااميدي حکمتيار از «محمد اشرف غني» رئيس جمهوري افغانستان براي حضور در دولت وحدت ملي اين کشور و همچنين جايگاه بشدت ضعيف وي در بين ائتلاف مخالفان سياسي دولت کابل، موجب شده تا رهبرحزب اسلامي افغانستان، بيش از گذشته به طرح مواضع جنجالي و اختلاف ساز در محيط سياسي و اجتماعي اين کشور بپردازد.138/110
نويسنده: محمدرضا عسگري
بيشتربخوانيد:
پايان انتخابات پارلماني افغانستان در سايه برخي ناامني‌ها
چهار پيام انتخابات‌پارلماني افغانستان/ تحليل
کليدواژه افغانستان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد