Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@10:12:29 GMT

زعفران ایرانی به کام تجار افغان

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۰۲۴۳۳

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد گفت: تجار به دلیل عدم پرداخت 38 درصد عوارض به کشورهای چین، هندوستان، آمریکا و عربستان، زعفران را به تجار افغانی سپرده و این تجار پکیج زعفران را عوض کرده و به نام خود به این کشورها صادر و به دست مشتریان ایرانی می‌رسانند.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص میزان صادرات زعفران در شش ماه اخیر امسال اظهار کرد: صادرات امسال حدود 102 تن بوده و ارزش دلاری آن نیز 144میلیون دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صادرات زعفران به 47 کشور صورت می‌گیرد و از کشورهای امارات، اسپانیا، چین، هنگ‌کنگ، ویتنام، هندوستان ،افغانستان، آلمان، هلند و کشورهای حوزه خلیج فارس از متقاضیان صادرات زعفران هستند.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد در خصوص میزان استاندارد بسته‌بندی زعفران با استاندارهای اروپایی خاطرنشان کرد: در ایران ظرفیت 650 تن بسته بندی زعفران را داریم و اگر در بازار جهانی زعفران در اروپا جستجو کنید خواهید دید که در اروپا بیشتر از پنج نوع بسته‌بندی وجود ندارد، اما شرکت‌های ایرانی حداقل برای هر میزان از زعفران چیزی حدود 5 الی 6 نوع بسته‌بندی موجود است.

میری تصریح کرد: همچنین بسته‌بندی برای هر کشوری متفاوت بوده و از نظر بسته‌بندی در سطح جهانی مشکلی نداریم ولی در خصوص میزان بسته‌بندی در سطح جهانی بخشی از زعفران در ایران بسته‌بندی و مستقیما به دست مصرف‌کننده میرسد و بخشی مصرف صنعتی داشته و حدود 20 درصد در کشورهای دیگر بسته‌بندی و با برند آن کشور به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

وی ادامه داد: در بعضی ازکشورها همچون عربستان و آمریکا به دلیل تحریم‌های اخیر محدودیت صادراتی وجود دارد و در کشورهای هندوستان و چین نیز به علت وجود عوارض 35 تا 38 درصدی امکان صادرات مستقیم وجود ندارد.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد تشریح کرد: تجار به دلیل عدم پرداخت 38 درصد عوارض این زعفران را به تجار افغانی سپرده و این تجار پکیج زعفران را عوض کرده و به نام خود به کشورهای چین، هندوستان، آمریکا و عربستان صادر کرده و به دست مشتریان ایرانی می‌رسانند.

میری در خصوص وجود زعفران تقلبی در بازار عنوان کرد: ما هرگز زعفران تقلبی را به بازار عرضه نکرده‌ایم و اگر کسی در این خصوص آمار و اسنادی داشته آن را به ما تحویل دهد تا رسیدگی شود اما اگر زعفران تقلبی از مبدا غیرقانونی صادر می‌شود در این زمینه نمی‌توانیم آن را تضمین و یا تایید کنیم.

وی در ادامه اضافه کرد: زعفران صادراتی در واحد بسته‌بندی و صادرات آنالیز می‌شود، در زمان صدور نیز به صورت تصادفی نمونه‌برداری شده تا از اینگونه اتفاقات جلوگیری شود، ما صادرات زعفران تقلبی نداشته ایم و اگر هم بوده از مبادی غیرقانونی صورت گرفته است.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد در خصوص تاثیر پیمان‌سپاری ارزی در بحث صادرات زعفران، بیان کرد: متاسفانه پیمان‌سپاری ارزی اثرات منفی داشته زیرا نرخ پایه صادرات زعفران درگمرک 1450دلار است اما صادرکننده، زعفران را در 47 کشور مذکور بین 500 تا 1000 دلار به فروش می‌رساند و دولت، صادرکننده را موظف به پرداخت 1450 دلار در سامانه نیما کرده است.

میری مطرح کرد: صادرکننده به چند طریق قادر به بازگرداندن ارز به کشور است یا ارز دریافتی را به کشور تحویل می‌دهد یا واردات انجام می‌دهد و یا سپرده‌گذاری خواهد کرد.

وی افزود: صادرکننده که زعفران را بین 500 تا 1000 دلار به فروش می‌رساند، چگونه قادر به پرداخت 1450 دلار به سامانه نیما است؟ این واقعا کاری بسیار دشوار و مشکل برای صادرکنندگان است.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد گفت: زعفران در کشورهای خارجی با قیمت نرخ روز محاسبه می‌شود اما دولت از صادرکنندگان انتظار دارد که ارز نرخ روز را هشت هزار تومان پرداخت کنند واین امری غیر ممکن است.

میری اظهار کرد: ما از دولت درخواست داریم که اگر تصمیم به حمایت از صادرکننده و ممانعت از قاچاق زعفران را دارد پیمان‌سپاری ارزی را حذف کند، در مقابل ما اعلام کردیم به همان میزان که در بازار جهانی زعفران را به فروش میرسانیم همان مقدار نیز ارز را به کشور وارد کنیم البته مشروط بر آنکه نرخ ارز وارد به کشور مطابق با نرخ بازار آزاد باشد.

وی ادامه داد: ما هیچ مشکلی با ورود ارز به کشور و سامانه نیما نداریم زیرا کشور به ارز نیازمند است و ما به عنوان یک ایرانی موظف به ورود ارز به کشور هستیم تا دولت بتواند از آن استفاده کند اما نه اینکه موظف باشیم دلار 14 هزارتومانی را هشت هزار تومان و برای زعفرانی را که 500 تا 1000 دلار می‌فروشیم 1450 دلار به دولت پرداخت کنیم، این امر عادلانه نیست و نیاز به اصلاحات در این زمینه است.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد خاطرنشان کرد: با اجرا طرح پیمان‌سپاری ارزی مسیر قاچاق فراهم می‌شود و افراد به سمت قاچاق و استفاده از کارت یکبار مصرف هدایت خواهند شد و در صورت ورود به مبادی صادرات زعفران متوجه افرادی خواهید شد که با کارت‌هایی که در ازای هر دلار بین 30 تا 70 هزار تومان برای صادرات از افراد گرفته می‌شود مشغول به صادرات زعفران هستند.

میری در ادامه گفت: پیمان‌سپاری ارز به این فرد نیز تعلق می‌گیرد اما هویت آن فرد مجهول است و دولت چگونه توانایی شناسایی این فرد را خواهد داشت، بعد از یک‌سال در صورت پیگیری سازمان امور مالیاتی مشخص خواهد شد که آن فرد یا از ایران رفته و یا وجود خارجی ندارد و کارت بازرگانی به نام پیرزن یا چوپان و یا کارگر از کار افتاده‌ای ثبت شده است.

وی اضافه کرد: آیا بهتر نیست به جای ایجاد این دغدغه‌ها و فراهم کردن رانت برای عده‌ای که با کارت بازرگانی خود پول‌های هنگفت دریافت کرده و از کشور خارج خواهند شد یا هویت آنان نامعلوم است امکانات را به صادرکننده داده تا به صورت خود اظهاری زعفران را صادر و ارز را به دولت با نرخ روز عرضه کند؟

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد در خصوص چالش پیش‌روی تولید و صادرکنندگان زعفران بیان کرد: صادرکنندگان با موضوع پیمان‌سپاری روبه‌رو است اما تولیدکننده نیز با عدم ثبات یک نرخ مواجه هستند و کشاورز نمی‌داند که زعفران تولیدشده خود را با چه قیمتی عرضه کند و در صورت عرضه ممکن است قیمت‌ها افزایش یابد و متضرر شود و با عدم فروش ممکن است قمیت‌ها کاهش و موجب پشیمانی وی شود.

میری عنوان کرد: پیشنهاد ما این است که قبل از برداشت محصول قیمت کف زعفران مشخص شود تا کشاورز تکلیف خود را بداند و در صورت افزایش قیمت از نرخ منصوب شده البته در صورتی که این افزایش قیمت به دلیل افزایش تقاضا باشد نه وجود دست‌های مصنوعی که از طرق مختلف منجر به افزایش قیمت شود یک شاخص ثابت قیمت داشته باشیم و در صورت کاهش قیمت نیز از تولیدکننده حمایت و اجازه کاهش قیمت داده نشود و این موضوع از مشکلات صادرکننده در بخش تولید است.

وی افزود: صادرکنندگانی را که میلیاردها تومان در بخش بسته‌بندی و صادرات سرمایه‌گذاری کرده و در این راه عمر خود را سپری و بازار فروش زعفران ایجاد کرده و مشتریان خود را پیدا کرده است را نباید به راحتی از دست بدهیم، ما به عنوان کشوری که 99 درصد تولید و صادرات زعفران در جهان را داشته زعفران خود را با برند کشورهای دیگر وارد بازار هدف صادراتی کنیم و این مسئله واقعا جای تاسف دارد.

رییس اتحادیه زعفران فروشان مشهد در خصوص جایگاه زعفران در تولید و صادرات کشور اظهار کرد: اگر آمار صادرات را ملاحظه کنید شاهد رشد صادرات در زمینه زعفران هستیم و علت این رشد نیز به دلیل افزایش نرخ ارز است و این اقدام توسط تجار غیرحرفه ای با هدف خروج ارز از کشور و کسب ارز به هر قیمتی است.

میری در ادامه خاطرنشان کرد: این اقدام باعث اختلال در کار صادرکنندگان شده و البته منجر به افزایش صادرات زعفران نیز شده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زعفران مشهد صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم گفتگو اکرمی با رویداد ۲۴، را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیارها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کارهای دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کارها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کارها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کارها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902745

دیگر خبرها

  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • (ویدیو) فرآیند فرآوری و بسته بندی «خرچنگ برفی» در کارخانه