Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسن هاشمی، روز سه شنبه در مراسم روز جهانی غذا با اشاره به شعار این روز مبنی بر تلاش برای به صفر رساندن گرسنگی، افزود: کاش این شعار محقق شود و دنیا به این افتخار دست یابد که گرسنه ای وجود نداشته باشد، اما گرسنگی در جهان به طرز غم انگیزی در حل گسترش است در حالی که کره زمین توان تامنی غذای همه انسان ها را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه یک چهارم کل مواد غذایی که به صورت ضایعات هدر می رود برای تامین غذای کل جهان کافی است، اظهارکرد: جنگ، بی عدالتی، اسراف و...، نمونه هایی از دلیل عدم دستیابی به دنیای بدون گرسنگی است. در ایران نیز علارقم تاکید قرآن و دین با موضوع اسراف و زیاده روی مواجه هستیم و متاسفانه در برخی از ایام و مراسم مذهبی از جمله اربعین که از مهمترین نمادهای دینی و ملی در سطح بین المللی مطرح است، شاهد اسراف هستیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: یک نهم مردم کره زمین در معرض گرسنگی مزمن قرار دارند و طبق اعلام فائو در سال ۲۰۱۶، ۳۸ میلیون نفر نسبت به سال قبل در معرض گرسنگی قرار گرفته اند. تاسف بار است که هر روز ۸۰۰ میلیون نفر در معرض گرسنگی قرار گرفته و به غذای سالم دسترسی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: نیمی از مردم کشورها در معرض جنگ زندگی می کنند. مردم یمن گرفتار مرگ بوده و به خاطر تجاوز به کشورشان هر روز در سکوت مدعیان با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.

به گفته هاشمی، ۶۰ درصد گرسنگان جهان را زنان تشکیل می دهند و ۴۵ درصد نوزادان در معرض سوءتغذیه قرار دارند. ۱۵۵ میلیون کودک زیر ۵ سال نیز با اختلال رشد ناشی از تغذیه روبرو هستند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای بزرگ اقتصادی به جای اینکه در تامین موادغذایی ورود پیدا کنند به فکر فروش سلاح و تجهیزات هستند، گفت: در سال ۲۰۵۰، ۶۵ درصد مردم ساکن شهرها می شوند، بنابراین تامین موادغذایی آن ها از الزامات سال های آتی است.

هاشمی خاطرنشان کرد: به منظور تغذیه صحیح محصولات کشاورزی باید تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۶۰ درصد افزایش پیدا کند و براساس هدف جهانی در سال ۲۰۳۰ بدون توسعه مناطق روستای این امر امکان پذیر نیست.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه زندگی ۸۰ درصد مردم فقیر به کشاورزی، شیلات و...، وابسته است، اظهار کرد: حمایت از این قشر در جهت کاهش سوءتغذیه و بهبود تولید از جمله راهکارهای امنیت غذایی در جهان است.

وی با بیان اینکه فقر عامل مهم سوءتغذیه محسوب می‌شود، گفت: افرادی که توانایی تامین مواد غذایی را ندارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌ها هستند. بر این اساس زندگی سالم در گرو پیشرفت عدالت اجتماعی و اقتصادی است. به رغم همه اقداماتی که در طول چهار دهه گذشته در حوزه عدالت اجتماعی انجام شده، هنوز گرفتاری‌های زیادی در این زمینه داریم و اگر به آمار آسیب‌های اجتماعی در کشور توجه کنیم، متوجه ناکارآمدی دستگاه‌های مسئول عدالت اجتماعی خواهیم شد.

هاشمی ادامه داد: همکارانم در وزارت بهداشت با توجه به خط مشی و هدفگذاری‌های تعیین شده در سند ۲۰ ساله چشم انداز نظام و سیاست‌های مقام معظم رهبری در حوزه سلامت برنامه‌های عملیاتی را برای ارتقای سلامت جسمی و روانی آحاد مردم طراحی کرده‌اند که امیدوارم با حمایت بیشتر دولت و مجلس کنونی و دولت‌ها و مجالس آینده تا ۱۴۰۴ بتوانیم با اجرای آن‌ها به کسب مقام مناسب در منطقه نائل شویم و طبیعی است که در این جهت ساختارسازی و نهادسازی ضروری است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه تولید محصولات سلامت محور با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور و اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخل جزو سیاست‌های وزارت بهداشت است، اظهار کرد: در عین حال باید بیماری‌های غیرواگیری که ناشی از تغذیه نامناسب هستند را مد نظر قرار دهیم که یک نمونه‌اش افزایش توده بدنی در ۴۰ درصد ایرانی‌هاست بنابراین در زنجیره تولید و مصرف غذای سالم از مزرعه تا سفره علاوه بر اینکه ایمنی غذا باید مورد توجه قرار گیرد، نحوه و میزان مصرف هم دارای اهمیتی ویژه است. مردم باید در هر دوره سنی برنامه غذایی مناسبی داشته باشند. در این زمینه نقش رسانه‌ها بسیار موثر است.

هاشمی با اشاره به اقدام سازمان غذا و دارو در جهت ثبت نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای روی مواد غذایی، گفت: این نشانگرها می‌توانند بسیار کمک کننده باشند. امروز بهانه‌ای برای هم افزایی و همگرایی در راستای تحقق دستیابی آحاد مردم به غذای سالم و کافی در طول زندگی‌شان است البته آرزو بر جوانان عیب نیست و امیدوارم روزی برسد که هیچ گرسنه‌ای در جهان وجود نداشته باشد.

وزیر بهداشت در ادامه تاکید کرد: آرزو می‌کنم در ایران موازی کاری دستگاه‌های اجرایی در حوزه غذا با تشکیل سازمانی که متولی ایمنی غذا باشد، رفع شود. در حال حاضر سازمان‌هایی مانند غذا و دارو، حفظ نباتات، دامپزشکی، استاندارد، حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده، شیلات، گمرک و ... در زمینه ایمنی غذا بدون هماهنگی کامل و تقسیم کار قانونی برای رضای خدا کار می‌کنند این در حالیست که باید نقشه و ماموریتی جامع برای این کار تعیین کرد و کاری کرد تا متولی غذای ایرانی‌ها از امکانات و اختیارات لازم برخوردار باشد و بتوانیم قانون را در این حوزه بازنویسی کنیم.

وی افزود: من شاهدم در طول ۳۰ سال گذشته هر زمان صحبت از بازنگری قانون است همه می‌ترسند که قانون به مجلس رود و هر آنچه را که دارند از دست بدهند. این هم یک گرفتاری است که باید با هماهنگی با مجلس حل شود. قانون باید در زمینه‌های مختلف اعم از غذاهای با منشأ حیوانی، محصولات ارگانیک، افزودنی‌ها، آلاینده‌ها، بقایای آفت کش‌ها، آماده سازی و ثبت اقلام پرخطر و ... در راستای حمایت از مصرف کننده باشد.

وزیر بهداشت گفت: می‌دانیم که در زمینه ارائه مجوز، وضعیت آب و خاک در برخی مناطق کشور به دلیل سوء مدیریت به چه شکل است. همه اینها مواردی است که در صورت بازنگری قانون و ایجاد سازمانی که یک تولیت کارآمد در این حوزه داشته باشد درست می‌شوند. در حال حاضر هر دستگاهی مشکل را به گردن دیگری می‌اندازد. از طرفی صنایع غذایی باید همواره از این سازمان به آن سازمان دنبال مجوز باشند. امیدوارم روزی این آرزو محقق شود و کاش زمان آن زودتر برسد.

هاشمی تاکید کرد: در عین حال دستگاه‌های نظارتی هم باید درست عمل کنند و آنطور که مردم انتظار دارند مراقبت‌های لازم را انجام دهند. در عین حال نقش دستگاه قضایی هم ویژه است.

کد خبر 4439320 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: تغذیه سید حسن هاشمی وزارت بهداشت اربعین ۹۷ وزارت بهداشت اربعین 97 سازمان غذا و دارو رژیم غذایی چاقی بیماری های کودکان دیابت ورزش مرکز طبی کودکان زوال عقل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سرطان بیمارستان تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۴۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم

سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با حضور در برنامه صف اول اظهار کرد: خیلی از مردم نسبت به جایگاه حقوق و آزادی‌های اجتماعی در دولت سیزدهم آگاه نیستند. اگر هر فردی بتواند به درستی و به کمک سایر ارکان دولت وظایف خود را به سامان برساند می‌تواند به حقوق شهروندی و موضوعات و مشکلات عامه مردم کمک کند.

وی ادامه داد متناسب با ماموریتی که رئیس جمهور به ما دادند  در خیلی از حوزه‌ها به دلیل آن که ناظر به فصل  ۳ قانون اساسی هستیم ورود داشتم و عنوان اصلی ما در پیگیری است و برای همین ما باید در این بخش دولت موضوع نظارت را نیز مورد توجه قرار بدیم.

پاد گفت: من موضف بودم به دلیل همین ماموریت، با آحاد مردم ارتباط بگیرم و با سایر قوا تحول سازنده‌ای داشته باشیم. با نکاهی غیر سیستماتک نمی‌توان برای احقاق حقوق مردم موفق بود.

وی افزود: به عنوان مثال یک خلا که در کشورمان احساس می‌شد که درباره آن متهم بودیم. آن هم اصل اهمیت جمهوری اسلامی ایران به حقوق و آزادی‌های اجتماعی بود.   خیلی از ساختار‌هایی در در نظام ما وجود دارد که اساسا وظیفه اش صیانت از حقوق شهروندی است، اما مردم ما خبر ندارند و این مهم است که مردم بدانند و این موضوع  در امید آفرینی در میان مردم  هم بسیار با ارزش و مهم است. 

قدم اول این است که مردم نسبت به حقوقشان مطلع باشند.

سکینه سادات پاد درباره نگرانی‌های برخی درباره سکو‌های ایرانی اظهار کرد: نظام ما مبتنی بر اسلام است و مکتب ما مکتب حر است و منطق و رویکرد این است. اما نمی‌توان از سو استفاده بعضی هادر این مسائل چشم پوشی کرد.

وی تاکید کرد: این مراقبت‌ها که عنوان می‌شود نیاز به قانون گذاری دارد و باید برای بسیاری از جرم‌ها در این فضا‌ها و بداخلاقی‌ها جرم انگاری شود.

پاد تصریح کرد: پیشنهاد ما خدمت رئیس جمهور ارائه دادیم مبنی بر حق بر فراموشی.  یعنی در هر کدام از این سکو‌ها اقدام به خلاف و اشتباهی شده باشد و اکنون اگر تغییر کرده ایم در هیچ مرجع رسمی آن خلاف و اشتباه قابل به استناد نباشد.

وی گفت: این موضوع در وزارت ارتباطات باید بررسی شود و در بخش حقوقی هم باید مورد بررسی قرار گیرد و‌زیر ارتباطات هم چندباری در این باره صحبت کردند و این قانون حق بر فراموشی اقداماتش در حال انجام شدن است.

وی درباره موضوع حجاب اظهار کرد: دشمن برای بحث حجاب ما برنامه داشته و ما نمی‌توانیم بدون برنامه با این دشمن که به دنبال اقدامات هنجار شکنانه است رقابت کنیم و اگر برنامه نداشته باشیم مجبوریم اقدام سلبی می‌شویم.

ما در این زمینه برنامه داشتیم و به دنبال افرادی رفتیم که بتوانند در این امر مفید باشند، اما من و سازمان من ساختار اجرایی نداریم.  

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: آموزش و پرورش ما باید در این زمینه فعالیت داشته باشد. اگر مادری که در این سیستم اموزشی بوده بحث حجاب و پوشش و اول از همه پایبندی به قانون که به عنهوان یک فرهنگ تلقی شود اهمیت ندهد مشکل حل نمی‌شود. ما نمی‌توانیم یک هنجار شکنی را با نقض یک ساختار دیگر حل کنیم.  

وی گفت: ما می‌گوییم مکتب حاج قاسم. یعنی همه این‌ها دختران ما هستند. برنامه داشتن یعنی این. حاج قاسم ذهنی برنامه محور داشتند و این نگاه انسانی و اسلامی و مهربانه بر گرفته بر آموزه‌های پیامبر ما است. ما به مکتب حاج قاسم معتقد هستیم. باید برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: پلیس ما مظلوم است و دوربین روی لباس پلیس جلوی روایت غلط را می‌گیرد. پلیس ما اجرا می‌کند.. مشکل ما پلیس و مسائل دیگر نیست مشکل ما سیستم اجرایی است و اگر اجبار را انجام دهیم اثری نخواهد داشت. اما نگاه ما این نیست. همه زنان این سرزمین عفیف هستنت. حتی اگر به شاهنامه هم مراجعه کنید زنان ایرانی شال بر سر دارند و اکنون داریم به بی اعتباری می‌رسیم که دشمنان بر علیه فرهنگ ما و تاریخ ما ب وجود اورده اند.

تمدن چند هزار ساله ما از پوشش و متتانت زن ایرانی می‌گوید، اما دشمنان ما چه برای ما اورده اند. مه ما در تبیین این موضوعات کم کاری کردیم.

وی در انتها گفت: اجازه ندهیم در ضدا و سیما تک صدایی درباره حجاب داشته باشم باید به شعور همه مردم احترام بزاریم. ما باید حرف‌های مختلف را در صدا و سیمای خود بشنویم؛ و همین موضوع خیلی از مشکلات را حل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • دیدار‌ چهره به چهره وزیر بهداشت با مردم منطقه ۱۸ تهران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست
  • دستیابی به دانش فنی نسل جدید دستگاه طیف سنجی لیزری
  • برنامه جهانی غذا: نیمی از ساکنان نوار غزه گرسنه هستند
  • هدف ایران ارتباط با کشور‌های همسو و مستقل مانند سریلانکاست
  • دمیدن روح در دنیای امروز با تمدن نوین اسلامی
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • آمریکایی‌ها در دوران بایدن گرسنه شدند