Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:51:56 GMT

راه اندازی مرکز پایش دماوند در انتظار بودجه

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۰۶۱۰۶

راه اندازی مرکز پایش دماوند در انتظار بودجه

ساری-ایرنا- ذوب شدن بخشی از برف های قله دماوند در اوایل مهرماه که سبب طغیان رودخانه های محلی در بخش لاریجان شهرستان آمل شد به گفته کارشناسان طبیعی بوده اما راه اندازی مرکز پایش دماوند را جدی کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اگرچه برخی از گمانه زنی های فضای مجازی مبنی بر فعال شدن اتشفشان قله دماوند بوده اما این مساله پس از بررسی از سوی برخی کارشناسان زمین شناسی از استان های مازندران و حتی تهران تا حدودی رد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چنین شرایطی کارشناسان زمین شناسی بر این باورند که برای زیرذره بین قراردادن تحولات آتشفشان قله دماوند باید مرکز پایش دایمی شامل ایستگاه لرزه نگاری، جی پی اس و سنجش بخار درحوالی این قله راه اندازی شود که با وجود تهیه طرح اجرای این ایستگاه ها منتظر دریافت بودجه است.
میزان اعتبار مورد نیاز برای ایجاد ایستگاه ها در مرحله اول 50 میلیارد ریال برآورد شده است.
*** ایجاد مرکز پایش در انتظار بودجه
مدیرکل زمین شناسی مازندران گفت: اگرچه دماوند در شرایط فعلی بی خطر است، ولی باید تحولات در این قله آتشفشانی به صورت دایمی از سوی کارشناسان زمین شناسی رصد شود.
مهرزاد قنبرزاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نگرانی مردم منطقه نسبت به فعال شدن آتشفشان دماوند اضافه کرد: ذوب شدن برف و یخ دماوند و جاری شدن سیلاب در منطقه در اوایل مهرماه سال که چندین سال قبل نیز سابقه داشته، ذهنیت مردم را به سمت فعال شدن این آتشفشان برده است.
قنبرزاده اظهار داشت: این در حالیست که بررسی کارشناسان زمین شناسی از قله دماوند در یکماه اخیر نشان می دهد این قله آتشفشانی همچنان امن است و خطری مردم را تهدید نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود دماوند به عنوان قله آتشفشانی نیاز به پایش دایمی از سوی کارشناسان دارد و پیشنهاد راه اندازی مرکز پایش به مدیریت بحران ارایه شد ولی تاکنون نتوانست اعتبار لازم را کسب کند.
قنبرزاده اعتبار مورد نیاز را درمرحله اول برای ایجاد سه ایستگاه لرزه نگاری، سنجش بخار و جی پی اس حدود 50 میلیارد ریال اعلام کرد.
مدیرکل زمین شناسی مازندران اظهار داشت: تاکنون اندک اعتباری برای ایستگاه لرزه نگاری به زمین شناسی اختصاص یافت که نمی تواند مشکل ما را رفع کند.
قنبرزاده معتقد است که باید قله دماوند از چهار جهت شمال، جنوب، غرب و شرق از لحاظ فیزیکی و تحولات آتشفشانی، خروج مواد مذاب و بخار مورد سنجش قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اگر رصد به طور دقیق انجام شود، زمین شناسان می توانند سه ماه قبل از احتمال وقوع آتشفشان را پیش بینی کنند و این زمان فرصت را در اختیار کارشناسان قرار می دهد تا حداقل جان ساکنین در معرض خطر را نجات دهند.
دماوند ، بلندترین کوه ایران و بلندترین قله آتشفشانی آسیاست. این کوه دربخش مرکزی رشته‌کوه البرز در جنوب دریای خزر جای دارد و در تقسیمات کشوری، در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران واقع است.
*** استارت ساخت نخستین ایستگاه
مدیرکل مدیریت بحران مازندران گفت: براساس توافق بین مدیریت بحران این استان و سازمان زمین شناسی، تامین زمین برای استقرار ایستگاه با استان و مالی با این سازمان است.
علی اصغر احمدی به خبرنگار ایرنا افزود: براساس این توافق 10 نقطه در اطراف دماوند جهت استقرار ایستگاه های پایش دماوند شناسایی و زمین مورد نیاز از سوی منابع طبیعی تامین شده است.
وی اضافه کرد: نخستین ایستگاه پایش نیز در منطقه احداث و بزودی از سوی زمین شناسی تجهیز خواهد شد تا بتوانند این قله آتشفشانی را پایش دایمی داشته باشند.
احمدی یادآور شد: مازندران به تعهدش نسبت به سازمان زمین شناسی عمل کرده و امیدواریم که این سازمان نیز برای ساخت ایستگاه و تامین تجهیزات طبق توافق عمل کند.
کارشناسان زمین شناسی وجود چشمه آب گرم و خروج گازها و بخار آتشفشانی و پرتاب موردی گدازه های آتشفشانی به اطراف را از نشانه های فعالیت دائمی آتشفشان دماوند و رفتار طبیعی این قله آتشفشانی می دانند.
6982/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي قله دماوند زمين شناسي پايش منطقه اي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۶۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، کارشناسان اورژانس پیرانشهر موفق شدند با مدیریت مادر باردار فرآیند زایمان را تسهیل و نوزاد دختر را در داخل آمبولانس به‌دنیا بیاورند.

این مأموریت توسط مرکز پیام آذربایجان‌غربی به پایگاه اورژانس پیرانشهر گزارش شد و کارشناسان اورژانس بلافاصله به محل فوریت اعزام شدند.

کارشناسان مادر باردار را برای انتقال به بیمارستان به داخل آمبولانس انتقال داده و در مسیر انتقال با توجه به شروع فرآیند زایمان، نوزاد را به دنیا آوردند.

مادر و نوزاد هم اکنون با وضعیت بالینی پایدار در بیمارستان شهید سلیمانی پیرانشهر زیر نظر هستد.

این مأموریت در روستای گلات منگور از توابع شهرستان پیرانشهر اتفاق افتاد.

 

دیگر خبرها

  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه
  • BRT کرج، خوب یا بد؟
  • ورود سامانه جدید بارشی به همدان / فردا دمای سطح خاک به صفر می‌رسد
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • نجات ۴ کوهنورد گمشده در قله دماوند
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • نجات جان ۴ کوهنورد مفقودی در ارتفاعات قله دماوند