Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه صنعت توریسم دومین صنعت پر درآمد حوزه سلامت و سومین صنعت پر درآمد دنیا در جهان است، گفت: بر اساس تعریف های سازمان جهانی جهانگردی (UN-WTO) گردشگری سلامت، نوعی از گردشگری است که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیشتر از ۲۴ ساعت و کمتر از یک سال صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  یک توریست سلامت با مسافرت از محل دائم زندگی خود می تواند از خدمات درمانی مقصد استفاده کند تا سلامت جسمی و روحی اش را به دست بیاورد.

گردشگری دومین صنعت پردرآمد حوزه سلامت

جان بابایی تاکید کرد: گردشگری سلامت امروزه از رو به رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان ودومین صنعت پر درآمد حوزه سلامت است که باعث شده سازمان های دست اندرکار و کشورهای علاقمند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخش از صنعت توریسم جلب و برای آن برنامه ریزی کنند.

وی افزود: در نقاط مختلف جهان روش های درمانی طبیعی مانند استفاده از چشمه های آب گرم بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین جاذبه های طبیعی و روش های درمان در توریسم درمانی به دلایل اقتصادی مورد توجه قرار دارند.

بیشتر بخوانید: دلالی؛ بزرگترین مشکل حوزه گردشگری سلامت/ اجازه نداریم خدمات مورد نیاز مردم را به توریسم‌ها بدهیم/ خدمات درمانی ایران ارزان نیست

سرمایه گذاری کشورهای آسیایی در صنعت توریسم سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه صادرات خدمات پزشکی یک اصل شناخته شده برای تقویت ساختار بهداشت و درمان کشورها است، گفت: علاوه بر نیاز به صدور کالا و خدمات پزشکی درآمد توریسم درمانی نیز می تواند برای کشورها خصوصا کشورهای آسیایی که به حرکت در روند توسعه می اندیشند، بسیار کمک کننده  باشد و موجب رشد اقتصادی کشورها می شود.

جان بایایی ادامه داد: درآمد ناشی از توریسم درمانی باعث شده است که برخی کشورهای آسیایی به طور چشمگیری در حال تبلیغ سرویس های درمانی خود در میان بیماران جهان باشند.

بازار ۵۰ میلیارد دلاری منطقه در گردشگری سلامت

وی با بیان اینکه درباره گردش مالی حاصل از توریسم درمانی آمار دقیقی وجود ندارد، گفت: براساس آمار بهداشت جهانی، سالانه حدود ۵۰ میلیارد دلار، صرف درمان بیماران منطقه در کشور‌های اروپایی و آمریکایی می‌شود که جذب درصدی از این مبلغ می‌تواند تاثیر چشمگیری در اقتصاد گردشگری کشور‌های آسیایی داشته باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: پرداختن به گردشگری سلامت مصداق بارز پویایی اقتصادی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است و در این راستا استفاده از ظرفیت‌های مراکز درمانی، نیروی انسانی حاذق و ارزشی در حوزه پزشکی و معرفی جاذبه‌های گردشگری سلامت نقش محوری دارد.

بیشتر بخوانید: حذف دلالان؛ راهکار توسعه گردشگری سلامت در کشور/کاهش پرونده‌های تخلف پزشکی

ارزآوری ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت

وی در ادامه توسعه گردشگری سلامت را یکی از راهکار‌های بهبود اقتصاد کشور و ارز آوری دانست و گفت:با پیشرفت حوزه گردشگری سلامت سالانه یک میلیون گردشگر سلامت و ارز آوری در حدود ۷ میلیارد دلار برای کشور، فراهم خواهد شد.

جان بابایی با اشاره به توسعه گردشگری سلامت در ایران گفت: گردشگری سلامت این روز‌ها خوشبختانه در ایران رواج پیدا کرده و توریست‌های زیادی را از کشور‌های منطقه برای بهره مندی از خدمات پزشکی و درمانی به کشورمان می‌کشاند البته هنوز در گام‌های نخست این صنعت نوین هستیم.

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: بیمارستان‌ها در سراسر جهان از جمله ایران با استفاده از پزشکان درجه یک و تکنولوژی پیشرفته و قیمت‌های ارزان به دنبال جذب بیماران جدید از کشور‌های دیگر هستند.

۱۵۴ بیمارستان گردشگر سلامت می پذیرند

وی در ادامه با اشاره به آمار بیمارستان‌هایی که مجوز گردشگری سلامت دارند، گفت: تعداد بیمارستان‌هایی که اطلاعات بیماران خارجی خود را در سامانه گردشگری سلامت ثبت نموده اند ۳۲۲ مورد است که از این تعداد ۱۵۴ بیمارستان از سوی کارشناسان دانشگاه مورد تائید و یا تائید مشروط قرار گرفته و مجوز IPD برای آن‌ها صادر شده است.

جان بابایی افزود:از ۱۵۴ بیمارستان که پذیرای گردشگران سلامت هستند، ۱۲۱ مورد مجوز یکساله و ۳۳ مورد مجوز شش ماهه برای گردشگری سلامت گرفته اند و تعداد مراکز جراحی محدود متقاضی واحد پذیرش بیماران بین الملل ۲۷ مورد و تعداد مراکز ناباروری متقاضی واحد پذیرش بیماران بین الملل ۵ مورد هستند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به پراکندگی متوازن دانشگاه‌های فعال در زمینه گردشگری سلامت (مشهد، شیراز، تبریز، اهواز، تهران، ارومیه، کرمانشاه، زاهدان) به نظر می‌رسد تقریبا در تمام سطح کشور از نظر جغرافیایی دسترسی آسان برای دریافت خدمت درمانی برای بیماران بین الملل وجود داشته باشد.

خدمات درمانی که به بیماران خارجی داده می شود

جان بابایی با اشاره به خدماتی که در گردشگری سلامت به بیماران داده می‌شود، گفت: از جمله خدمات ویژه پزشکی و درمانی که به بیماران خارجی داده می‌شود می‌توان به پیوند مغز استخوان، درمان بیماری‌های مربوط به گوش و حلق و بینی، جراحی مغز و اعصاب به خصوص جراحی قاعده جمجمه، استفاده از سلول‌های بنیادین در درمان برخی بیماری‌های مزمن و درمان موثر پارکینسون اشاره کرد.

وی گفت: جهت بهبود صنعت گردشگری سلامت در کشور علاوه بر تشکیل کارگروه تخصصی گردشگری سلامت کشور با حضور کارشناسان ستادی، در این حوزه به حضور کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی، نمایندگان سازمان‌ها و انجمن‌های تخصصی، توانمندسازی نیروی انسانی هم بیش از پیش توجه شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه به برخی اقدامات در راستای ارتقای دانش دست اندرکاران حوزه گردشگری سلامت اشاره کرد و افزود: برگزاری چهار کارگاه آموزشی جهت کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه در خصوص نحوه آموزش به بیمارستان‌های متقاضی و ورود اطلاعات در سامانه، تشکیل دوره آموزش مهارتی گردشگری سلامت مختص کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی، برگزاری همایش‌های تخصصی گردشگری سلامت با حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی و شرکت‌های فعال در زمینه گردشگری سلامت در شهر‌های تهران، اهواز، مشهد، تبریز، مازندران از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۹۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند