Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی رحمتی استاد فلسفه اخلاق در یادداشتی به موضوع فضای مجازی و معضل خانواده های درس خواندهء بی سواد پرداخته است: فضای مجازی به مثابه یک رسانه، هم چون هر رسانه دیگری برای خانواده از یک کارکرد دوگانه برخوردار است. به این معنا که می تواند هم در خدمت فضائل اخلاقی باشد هم زمینه ساز ارتکاب رذائل اخلاقی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم سویه روشنی دارد که به کاهش رنج انسان ها، خدمت به آنان و به سازی زندگی فردی و اجتماعی شان کمک می کند؛ هم، نیمه تاریکی دارد که زمینه ارتکاب برای رذائلی چون نقض مالکیت معنوی دیگران، تجاوز به حریم خصوصی آنها، توزیع محتوای هرزه نگارانه، سوءاستفاده از اعتماد افراد، شایعه پراکنی و انتشار مطالب دروغ، و فریب دیگران را فراهم می کند.

پرسش بنیادینی که ذهن فیلسوفان اخلاق فناوری اطلاعات را به خود مشغول کرده این است که چه باید کرد تا استفاده انسانی و اخلاقی از این فضا افزایش و میزان سوءاستفاده از آن کاهش یابد. مجموع پژوهش هایی که در این زمینه انجام شده در واقع تلاش هایی بوده است برای یافتن پاسخ این سوال.

به باور نگارنده یکی از مهم ترین عوامل استفاده نادرست از فضای مجازی عبارت است از عدم آشنایی با مهارت های زیست اخلاقی در این فضا و استفاده از آن به عنوان یک رسانه. به نظر می رسد  اگر امروزه بخواهیم برای آموزه های دینی که به پیامدهای جهل و نادانی از یک سو و ضرورت کسب آگاهی و علم از سوی دیگر تاکید کرده است یک مصداق بارز ذکر کنیم باید فضای مجازی را مثال بزنیم.

به ویژه که گستره کاربران این فضا، یعنی بیش از 70 میلیون مشترک آنلاین تا پایان خردادماه سال 1397 (به نقل از سایت تی نیوز، یکشنبه 29 مهر 1397)، فراگیری حوزه های ورود آن (از زندگی فردی گرفته تا زندگی اجتماعی)، و تنوع سنی، شغلی، جنسیتی، قومی، دینی، فکری، فرهنگی و سیاسی کاربران آن، موجب شده که هرگونه رفتار غیراخلاقی در این رسانه، اثراتی به مراتب سهمگین تر از نقض اخلاق در رسانه های سنتی (مثلا مطبوعات) داشته باشد.

اگر بپذیریم که عدم آشنایی کاربران فضای مجازی با شیوه ها و مهارت های زیست اخلاقی در فضای مجازی و استفاده درست از آن یکی از عوامل غیراخلاقی شدن این فضا است، طبیعی است که راهکار اصلاح آن را آگاهی بخشی و آموزش کاربران و کنشگران مرتبط با این فضا بدانیم. این همان چیزی است که امروزه به آن سواد رسانه  یا سواد مصرف رسانه گفته می شود

کد خبر 4439234

منبع: مهر

کلیدواژه: فضای مجازی فلسفه اخلاق اربعین ۹۷ اربعین 97 پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اربعین حسینی سازمان اوقاف و امور خیریه معرفی کتاب فعالیت های قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قرآن نشست هم اندیشی بیژن عبدالکریمی علوم انسانی معرفی نشریات عرفان اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات

 
به گزارش تابناک، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام خبر آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی اظهار داشت: همزمان با آغاز سال نو و در جهت پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا بر علیه تبلیغ‌کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجراست.

این مقام ارشد سایبری خبر داد: در این راستا ۳۴ کار گروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس تجزیه و تحلیل و رصدهای صورت‌گرفته در فضای مجازی، بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ‌گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و غیره به درخواست‌کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش هموطنان در فضای مجازی، از کاربران خواست ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی، در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جمع تهرانی‌هـا!
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم