Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله  روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت: سورپرایزهای «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پایان ندارد. وی پس از آن که باعث شد جنایت ترور«جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی در کنسولگری کشورش در استانبول محور توجه همه جهان به مدت چهار هفته گذشته شود و البته همچنان مورد اهتمام جهان است، اکنون بار دیگر به پرونده سوریه و به طور مشخص بخش کُرد آن و منطقه شرق فرات بر می گردد که در کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه مورد حمایت آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز جمعه طی نشستی که با رهبران شعبه های حزب« عدالت و توسعه» حاکم برگزار کرد گفت:« آنکارا مصمم است که توجه خود را بر منطقه شرق فرات متمرکز کند و اگر آمریکایی های وقت کشی کنند ما خودمان در  منبج دست به اقدام می زنیم...این منطقه یعنی شرق فرات به طور کامل پاکسازی می شود و این آخرین هشدار است.»

نکته قابل توجه در این هشدار این است که  فقط خطاب به نیروهای کرد نیست که ستون فقرات نیروهای دموکراتیک سوریه را شکل می دهند و ترکیه آنها را متهم می کند که روی دیگر سکه پ.ک.ک هستند بلکه خطاب به ایالات متحده آمریکا هم است که پایگاه ها و نیروهایی در شرق فرات دارد. آیا اتفاق جدیدی در این مساله افتاده است که بهبود روابط آمریکا و ترکیه را که پس از آزادی «برونسون» کشیش آمریکایی را خراب کرده است؟

چیزی که ترکیه و به طور مشخص اردوغان را نگران می کند حمایت مالی و تسلیحاتی نیروهای کرد در اراضی سوریه است که آنها را تروریستی می داند و تهدیدی برای مرزهای ترکیه، امنیت و ثبات آن به شمار می آورد.حالا آیا ایالات متحده آمریکا بار دیگر این برگ برنده را علیه ترکیه فعال کرده است و برای رسیدن به چه هدفی این کار را کرده است؟ یا آن که اردوغان می خواهد این پرونده را برای وارد آوردن فشار بر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بگشاید تا در پرونده ترور خاشقجی «امتیازهایی» بدهد که ما مضمون آنها را نمی دانیم؟

اردوغان بیهوده حرف نمی زند و زمانی که تهدید می کند که اگر آمریکایی ها(در برآورده کردن خواسته هایش ) وقت کشی کنند دست به اقدام می زند، این کار را می کند و نیروهایش را به سمت شهر منبج که در مجاورت شهر عفرین قرار دارد گسیل می کند، منبج همان جایی است که نیروهای آمریکایی حضور دارند.

اوضاع در شرق فرات پیچیده است و برای مربع ترکیه، سوریه، عراق و ایران از حساسیت بالایی برخوردار است همه این کشورها بر سر یک مساله توافق دارند و آن جلوگیری از ایجاد یک نظام کردی-سوری در شمال و عربی-سنی-قبیله ای (عشایر شمر) در جنوب آن است یعنی همان جایی که ذخایر نفتی و گازی بزرگ سوریه( شرق شهر دیرالزور) وجود دارد.

اردوغان بدون هماهنگی با سه کشور دیگر علاوه بر روسیه نمی تواند در این منطقه دست به اقدام بزند. آیا این به معنای آن است که اگر تصمیم به حرکت دادن نیروهایش در این جبهه بگیرد با آنها هماهنگی مستقیم می کند؟ و آیا با نیروهای آمریکایی در این منطقه برخورد می کند؟

پاسخ های روشنی در این زمینه در حال حاضر نداریم. تهدیدهای اردوغان ما و چه بسا بسیاری را سورپرایز کرد به ویژه در زمانی صورت می گیرد که توجه ها به منطقه« ادلب» معطوف است که توافقنامه آتش بس  این منطقه و ایجاد منطقه حایل در آن به عمق 20 کیلومتر پس از درگیری های خونین میان «هیأت تحریر الشام» یا همان جبهه النصره سابق و نیروهای ارتش عربی سوریه و گلوله باران مناطق تحت کنترل دولت سوریه در «حلب» توسط جبهه النصره در آستانه فروپاشی است.

گزافه گویی نکرده ایم اگر بگوییم که بازگشت اردوغان ریس جمهور ترکیه به تنش زایی در پرونده سوریه چه بسا برای داغ کردن آن به عنوان مقدمه ای برای سرد کردن پرونده ترور خاشقجی در چارچوب« قرارداد خاصی» باشد که بعد جزئیات آن را در صورت درست بودن این نظریه می فهمیم..و الله اعلم.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی رجب طیب اردوغان سوریه عبدالباری عطوان دونالد ترامپ نیروهای دموکراتیک سوریه جمال خاشقجی راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۰۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت

به گزارش قدس آنلاین، رابرت دنیرو در مصاحبه با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: «از تحقیرکردن او خسته شده‌ام... او واقعا و حقیقتا یک آدم بیمار است.»
این بازیگر در پاسخ به پرسشی درخصوص تمایل او به بازی در نقش ترامپ، صریحا گفت که هرگز این کار را انجام نخواهد داد، زیرا رئیس‌جمهور سابق حتا یک «ویژگی مثبت» نیز ندارد.او سپس حامیان ترامپ را نشانه گرفت و گفت: «فکر نمی‌کنم آنها متوجه باشند که اگر او خدانکرده دوباره رئیس جمهور شود، چقدر خطرناک است. فکر می‌کنم آنها واقعا درک نمی‌کنند. از منظر تاریخی، در آلمان نازی این اتفاق در مورد هیتلر افتاد. او را جدی نمی‌گرفتند. شبیه دلقک‌هاست. مثل یک ابله رفتار می‌کند. [بنیتو] موسولینی همین‌طور.»

این بازیگر ٨٠ ساله چشم‌انداز خود از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را نیز ارائه داد. «بلبشویی فراتر از تصور ما به وقوع خواهد پیوست.»«مسئله درست و غلط است. این مرد یک هیولاست. فراتر از اشتباه است. تقریباً شبیه این است که می‌خواهد وحشتناک‌ترین کارهایی را که به ذهنش می‌رسد، انجام دهد... تا کفر ما را درآورد؟ نمی‌دانم اسمش را چه بگذارم ولی خیلی ترسناک است.»دنیرو در پایان مستقیما ترامپ و هیتلر را کنار هم نشاند و گفت: «...وقتی بچه بودم می‌گفتم هیتلر یک کابوس است. [در آمریکا] هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اما اکنون ممکن به نظر می‌رسد.»

در طول چهارسال ریاست جمهوری ترامپ، سیاست‌ها و رفتارهای وی یکی از مواردی بود که در نطق‌های برندگان و مجریان جشنواره‌ها و مراسم‌های سینمایی معمولا مورد انتقاد قرار می‌گرفت.دنیرو یکی از هنرمندانی است که چندین مرتبه به ترامپ حمله کرده است. این هنرپیشه مطرح هالیوود در مصاحبه‌ای در دسامبر ۲٠۱٧ با روزنامه نیویورک تایمز او را فردی «بی‌مقدار و عوضی» خوانده بود. او هم‌چنین در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیپندنت در سال ۲٠۱٩، گفته بود که ترامپ تنها به یک چیز اهمیت می‌دهد و آن این است که «رئیس» باشد و نسبت به خطرات انتخاب وی به عنوان رییس‌جمهور آمریکا هشدار داده بود.براساس آخرین نظرسنجی‌ها، بایدن، نامزد احتمالی حزب دموکرات، فاصله بسیار کمی با ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه، دارد و حتی در برخی از این نظرپرسی‌ها از رقیب خود عقب‌تر است. سیاست‌های بایدن درخصوص جنگ اکراین و غزه و همچنین مسائل اقتصادی، نارضایتی‌های عمیقی در جامعه آمریکا پدید آورده و پایگاه اجتماعی مرد شماره یک کاخ سفید را متزلزل ساخته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت