Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:15:51 GMT

می‌خواهید باریستا شوید؟ این مطلب را بخوانید

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۷۲۲۱۱

می‌خواهید باریستا شوید؟ این مطلب را بخوانید

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، علی زعفری، موسس اولین مدرسه قهوه ایران و عضو هیئت مدیره اتحادیه آب میوه، بستنی و کافی شاپ تهران طی گفتگویی جزئیات دوره های آموزشی این مدرسه و نحوه شرکت متقاضیان در آن را اعلام کرد. 

وی گفت: از نگاه من مسیر بسیاری تا رسیدن به موفقیت مانده و واژه‌ی مافیا برای من و این مجموعه صدق نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی در لابه‌لای صفحات مجازی و شبکه‌های اجتماعی از اینستاگرام و تلگرام تا وبسایت‌های مختلف سیر می‌کردم، واژه‌های تازه‌ای خودنمایی می‌کنند، باریستا، آموزش باریستا، عصاره‌گیری قهوه، قهوه‌های اسپشیالیتی، لاته آرت و... کنجکاو شدم تا بیشتر در باره‌ی این واژه‌ها بدانم. در گوگل در مورد این واژه‌ها جستجو کردم و با کلیک روی اولین نتیجه وارد سایت مدرسه قهوه ایران شدم. خیلی جالب بود ، اصلا فکر نمی‌کردم قهوه و فرآیند آماده‌سازی قهوه، اینقدر پیچیده باشد که برای آموزش این فرآیند ، یک مدرسه دایر شده باشد.

از الف یا ی صنعت قهوه در ایران را در ادامه به روایت علی زعفری ، موسس اولین مدرسه قهوه ایران بخوانید:

تاریخچه صنعت قهوه در ایران

صنعت قهوه در کشور ما به سال های دوری برمی‌گردد، ما از قدیم قهوه خانه داشتیم که واقعا در آن ها قهوه سرو می شد، نه به شکل قهوه خانه های امروزی ؛ صنعت قهوه در کشورهای دیگر پیشرفت بسیاری داشته و قهوه های تخصصی جای خود را در این صنعت باز کرده اند. کم کم این صنعت و متد های دم آوری قهوه به صورت یک دانش وارد فضاهای آکادمیک شد و امروزه به عنوان یک رشته در دانشگاه های مختلف دنیا تدریس می شود.

چگونگی راه اندازی اولین مدرسه قهوه ایران 

من حدود ۲۷ سال است که در صنعت قهوه و کافی شاپ کشور فعالیت دارم ؛ کار آموزش را از  ۲۱ سال پیش بعد از افتتاح اولین کافی شاپم آغاز کردم، کافی شاپ «پاییز ۹۸» که همچنان دایر و مشغول فعالیت است و چند شعبه نیز دارد.

بعد ها با توجه به نیاز جامعه کافی شاپ کشور به آموزش و بروز رسانی دانش قهوه در کشور، تصمیم به دایر کردن کلاس های آموزش کافی شاپ به صورت آکادمیک گرفتم که «خانه باریستا ایران» نام داشت. آموزش هنرجویان ادامه پیدا کرد و تقاضای بالای فراگیری این حرفه و کمبود فضای آموزشی مرا به فکر راه اندازی یک فضای بزرگتر با امکانات بیشتر انداخت. اولین مدرسه قهوه ایران!

مدرسه قهوه ایران اولین، مجهزترین و بزرگترین مجموعه آموزش تخصصی قهوه، باریستا و مدیریت کافی شاپ در ایران است. به لطف خدا و با تلاش شبانه روزی تیم مدرسه قهوه ، در بین آموزشگاههای فنی و حرفه ای در زمینه قهوه و کافی شاپ، رتبه یک را در ایران داریم. خوشبختانه بالای ۶ هزار نفر در سطح کشور و از خارج از ایران هنرجو جذب کردیم و با انتقال اصولی و حرفه ای دانش «باریستایی» و«کافه داری» توانستیم جایگاه ویژه ای در دنیای قهوه بدست آوریم. همانطور که می دانید اولین قدم برای ورود به کسب و کار جدید داشتن مهارت و تخصص کافی در آن شغل است. رسالت مدرسه قهوه ایران انتقال صحیح دانش، مهارت و تخصص لازم به علاقمندان این صنعت است.

 امکانات مدرسه قهوه ایران 

در حال حاضر مجموعه ما مجهزترین فضای آموزشی در صنعت قهوه کشور است و معتبر ترین مدرک این صنعت را صادر می کند. مجموعه ما از نظر امکانات و تجهیزات با آکادمی های معتبر دنیا برابری می کند. کارگاه های آموزش تئوری و عملی و work shop های تجهیز شده به جدیدترین ابزار و دستگاه های دنیا تنها بخشی از امکانات مجموعه ماست.

 دوره های آموزشی مدرسه قهوه ایران

دوره های این مجموعه به صورت تخصصی در حوزه های مختلف برگزار می شود؛ دوره قهوه، باریستا و مدیریت کافی شاپ که دوره پایه ی این مجموعه است و دوره های تخصصی دیگری از قبیل قهوه های دمی ، لاته آرت ،میکسولوژی و نوشیدنی های سرد، صبحانه ، فست فود که از نظر پکیج آموزشی، مجموعه ما در سطح کشور و خاور میانه بی نظیر است.

گواهینامه های پایان دوره

ما در پایان دوره های آموزشی مدارک مختلفی برای هنرجویان صادر می کنیم، مدرک بین المللی از سازمان فنی و حرفه ای کشور و مدرک مدرسه قهوه و خانه باریستا ایران که یکی از معتبرترین مدرک های قهوه و کافی شاپ در دنیا می‌باشد.

مجموعه ما همواره با آکادمی های مختلف دنیا روابط خوبی داشته و در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی تعاملات خوبی را با آن‌ها برقرار می کند.

مدرسه قهوه ایران از تجربیات و دانش اساتید بین المللی بهره می برد ؛ برای مثال مراسم افتتاحیه مدرسه قهوه ایران با حضور آقای دنیلو لودی ، سرداور مسابقات جهانی باریستا انجام شد و استانداردهای آموزشی و تجهیزاتی این مجموعه مورد تایید ایشان قرار گرفت.

مدارک بین المللی که در پایان دوره های مختلف اعطا می‌شود به هنرجویانی که قصد «مهاجرت» دارند کمک می کند تا بتوانند در کشورهای مقصد کسب و کار موفق‌تری داشته باشند.

علی زعفری و مافیای قهوه ایران!

شاید مجموعه ما به دلیل قدرت جذب تعداد بالای هنرجو، سابقه بالای آموزشی و پیشرفت چشمگیر در سال های اخیر ، از نگاه برخی به عنوان مافیای قهوه شناخته شود ؛ اما از نگاه من مسیر بسیاری تا رسیدن به موفقیت مانده و واژه مافیا برای من و این مجموعه صدق نمی کند. برخی همواره نگاهشان به سیر پیشرفت این مجموعه بوده و دائما در حال قضاوت هستند اما مجموعه من همیشه نگاهی رو به جلو و آینده ای روشن تر دارد. البته تلاش های گسترده و موفق تیم ما در تمامی بخش های این صنعت می‌تواند تعبیرهای مختلفی برای دیگران داشته باشد.

کد خبر 4442696

منبع: مهر

کلیدواژه: قهوه کافه کافی شاپ اربعین ۹۷ خرید آنلاین بانک پاسارگاد قرض الحسنه ترجمه دانشجویان اپلیکیشن موبایل فروشگاه اینترنتی حمل و نقل تاکسی آنلاین اسنپ بانک انصار جشن عروسی تخفیف افق کوروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۲۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • از معلم‌بلاگری تا عجیب‌ترین هدیه‌ برای روز معلم!
  • معلمان خاطره‌انگیز در قاب تصویر
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • از این 5 ویدئو، لذت می برید و بیش از 5 چیز یاد خواهید گرفت؛ قول می دهیم (فیلم)
  • از این 5 ویدئو، بیش از 5 چیز یاد خواهید گرفت؛ قول می دهیم (فیلم)
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!/ نمادی که می توانست نهاد شود اما نشد
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!