Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@06:32:33 GMT

آلودگی هوا در آینده نفس بجنورد را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۸۷۹۵۳

آلودگی هوا در آینده نفس بجنورد را می‌گیرد

وضعیت نامناسب آلودگی هوای خراسان شمالی در شرایط فعلی مسئولان را از تدبیر برای آینده این وضعیت در استان باز داشته است. ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، موضوع عدم توجه به آلودگی هوا و نزدیک شدن هوای استان به شرایط بحرانی، مسئله‌ای است که در آینده نه چندان دور مزید بر علت دیگر مشکلاتی است که استان با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آینده‌ای پر از سرفه و گرد و غبار در انتظار استان است

تجربه نشان داده است اعتماد به وضع موجود و عدم پیش بینی آینده در تاریخ استان مشکلات فراوانی را به وجود آورده است که یکی از مصادیق آن بحث آلودگی هوا می‌باشد، به طوری که در احداث پروژه‌ها، طرح‌های مختلف و مباحث عمرانی در استان، نگرش و توجه به آیتم آلودگی هوا مغفول مانده است که این باعث شده تا هرسال نسبت به گذشته هوای آلوده‌تری را در استان داشته باشیم.

افزایش روز به روز جمعیت خراسان شمالی و به تبع آن وسایل نقلیه، مراکز تولیدی‌ و صنعتی و نبود برنامه جامعی برای مقابله با آسیب‌های زیست محیطی آن، یکی از عللی است که هوای آلوده را تشدید می‌کند.

یکی دیگر از عوامل ایجاد هوای آلوده و خطرناک در استان به شرایط توپوگرافی و کاسه‌ای مانند آن برمی‌گردد. وجود کوه‌های فراوان در دورتا دور بجنورد باعث شده تا جریان‌های متفاوت باد که از غرب و شرق وارد استان می‌شود تاثیری در جابه‌جایی هوای استان نداشته و به موجب آن هوای استان حالت راکد بودن را به خود می‌گیرد.

وجود انواع موتورسیکلت‌ و ماشین‌های فرسوده، عبور شب‌هنگام کامیون‌ها و اتوبوس‌‌ها از داخل شهر نیز یکی دیگر از عوامل چندگانه بروز آلودگی هوا در استان است.

نکته جالب توجه در این زمینه این است که ناوگان حمل و نقل عمومی استان که در حقیقت برای جلوگیری از ورود ماشین‌های تک سرنشین و کم شدن بار ترافیکی و آلودگی در شهر از آن‌ها استفاده می‌شود، به دلیل فرسودگی و تولید دود فراوان خود به تنهایی بیشترین بار آلودگی هوا را به دوش می‌کشند.

در چند سال اخیر جز چند شهر آلوده کشور خواهیم بود

جواد عمارلو کارشناس پایش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: به طور معمول هوای استان در وضعیت سالم قرار دارد اما این وضعیت ثابت نخواهد بود و در آینده اگر تدابیر لازم اندیشیده نشود دیگر شرایط متعادل را نخواهیم داشت.

وی با اشاره به علل اصلی گرد و غبارهای موجود در برخی از روزهای سال افزود: عوامل بیرونی مانند صحراهای ترکمنستان و داخلی مانند بادهایی که از غرب کشور تولید می‌شود در برخی از روزهای سال در استان ایجاد گرد و غبار می‌کند.

عمارلو در ادامه افزود: با توجه به کاسه‌ای بودن جغرافیای بجنورد، سنگ شکن‌هایی که در مسیر باد هستند نیز یکی از علل اصلی این گرد و غبار‌ها هستند، که به طور مستمر تذکرات و حتی حکم تعطیلی آن‌ها را نیز صادر کرده‌ایم. سنگ شکن شهرداری بجنورد نیز که در مسیر باد قرار دارد، یکی از علل اصلی این گردو غبارها در استان است.

کارشناس پایش محیط زیست خراسان شمالی با ابراز اینکه در حال حاضر از نظر گازهای آلاینده مشکل خاصی نداریم خاطرنشان کرد: شرایط به گونه‌ای است که خوشبختانه در شرایط کنونی مشکلی در مورد گازهای آلاینده نداریم اما باتوجه به افزایش تعداد خودروها و جمعیت، اگر نگاه به آینده و تدبیر برای آن نداشته باشیم، در چند سال آینده جز چند شهر آلوده کشور می‌شویم.

وی با گلایه از شهرداری بجنورد و عدم توجه آنان به مسائل محیط زیستی، گفت: متأسفانه ناوگان حمل و نقل عمومی که در شهرهای دیگر یکی از عوامل جلوگیری از آلودگی هواست در شهر ما برعکس این قضیه و از عوامل اصلی تولید هوای آلوده هستند. با کمال تاسف هنوز اتوبوس‌های شهری ما معاینه فنی ندارند.

عمارلو از کمبود 12 مرکز پایش هوا در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی تنها یک مرکز پایش در استان داریم در حالی که باید تمامی شهر های استان از این مرکز برخوردار باشند.

انتهای پیام/ح

R7719/P1357/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ازن» با میانگین ۶۲ بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۶۷ و کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

کد خبر 848615 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها آلودگی هوا تهران شركت كنترل كيفيت هواى تهران

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • آمادگی برای خرید اتوبوس‌های برقی در بجنورد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • اعلام آمادگی چمران برای خرید اتوبوس های برقی شهر بجنورد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳