Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحجت مرادی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره تخصصی شدن فعالیت مؤسسات قرآنی، گفت: فعالیت مؤسسات خیلی نمی‌تواند تفکیک شود به این معنا که در حوزه آموزش عمومی و تخصصی تفکیک ایجاد شود، اما اینکه مؤسسات هر کدام در زمینه‌های مختلف پژوهشی، تبلیغی و ترویجی، آموزشی، هنری، تولید محصولات قرآنی فعالیت کنند، به نظر منطقی‌تر و درست‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اما اینکه در زمینه بحث آموزش، تنها بخواهیم مؤسسات را دسته‌بندی کنیم به اینکه مؤسساتی دوره آموزش روخوانی، روان‌خوانی و یا مؤسساتی دوره صوت و لحن را در سطوح عالی و تخصصی داشته باشند و مؤسساتی دوره‌های حفظ داشته باشند، این امکان‌پذیر نیست، چون در همه این حوزه‌ها مؤسسات مراجعه‌کننده دارد.
مرادی بیان کرد: معتقدم کارویژه مؤسسات قرآنی آموزش تخصصی است به این معنا که آموزش عمومی تکلیف آموزش و پرورش است که اگر این وزارتخانه به تکلیف خود عمل کند و طی این 12 سال که دانش‌آموز در اختیارش است به او آموزش عمومی دهد به این معنا که پس از اخذ مدرک دیپلم، گواهی مهارت قرآنی نیز به دانش‌آموز اعطا شود تا نشان دهد که دانش‌آموز می‌تواند قرآن را ساده و روان بخواند، آن هنگام لزومی ندارد که مؤسسات قرآنی به این حوزه بپردازند.
وی تأکید کرد: اگر در حال حاضر مؤسسات به حوزه آموزش عمومی قرآن می‌پردازند، به این دلیل است که در این زمینه مراجعه‌کننده داریم و آموزش و پرورش نتوانسته در این راستا به وظیفه خود عمل کند، حتی علی رغم اینکه طی سال‌های اخیر به آموزش و پرورش رسما ابلاغ شده است که مسئول آموزش عمومی کشور است، اما شاهد هستیم که حتی از توان آموزش عمومی مدارس نیز برنمی‌آید.
مرادی با اشاره به اینکه غالب کلاس‌های قرآن در مدارس، تشریفاتی است، اظهار کرد: یعنی برنامه آموزش قرآن هست، اما عملاً کلاس آموزش قرآن تشکیل نمی‌شود و یا اگر تشکیل می‌شود، بدون حضور معلم متخصص است و یا آموزش‌هایشان، آموزش فنی و دقیق نیست.
وی تأکید کرد: هم شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هم آموزش و پرورش دنبال این هست که برای آموزش عمومی کشور مرکزی ایجاد کنند که البته خطایی است که در حال انجام است، اگر آموزش و پرورش دغدغه آموزش عمومی قرآن کشور را دارد، کلاس‌های قرآن را در مدارس ساماندهی کند.
مرادی در پاسخ به این سؤال که آیا از ظرفیت مؤسسات و تشکل‌های قرآنی ـ مردمی برای واگذاری طرح‌ها از سوی نهادها و دستگاه‌ها استفاده می‌شود؟ اظهار کرد: خیر، متأسفانه آنگونه که باید و شاید مؤسسات قرآنی مورد توجه دستگاه‌های دولتی نیستند، جالب اینست که خود دستگاه‌ها و نهادهایی که به مؤسسات مجوز داده‌اند، این اهتمام را ندارند. لذا دستگاه‌های غیر مرتبط نیز این توجه و اهتمام را ندارند.
وی بیان کرد: علت آن نیز این است که دستگاه‌ها هنوز در سیستم اداری، نتوانستند، خودشان را قانع کنند و از تصدی‌گری دست بردارند. لذا به دنبال این هستند که اگر طرح و یا برنامه‌ای را واگذار می‌کنند آن را به نحوی بازگردانند که مانند پولشویی است و یا مؤسساتی را ایجاد کنند که اعتبارات و طرح‌ها را دوباره به داخل این مجموعه‌ها برگردانند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت گیلان اظهار کرد: بخش دیگر نیز به فعالیت مؤسسات ضعیفی بازمی‌گردد که به دلیل تشتت در حوزه صدور مجوز طی سال‌های گذشته و رقابتی که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی برای صدور مجوز مؤسسات قرآنی بود، بدون ارزیابی درست، مجوز فعالیت مؤسسه را دریافت کردند. اگر این دو مسئله حل شود، می‌توان از ظرفیت مؤسسات استفاده کرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن آموزش عمومی و تخصصی قرآن آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن

سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه در حاشیه مراسم آیین تکریم فرهیختگان و فعالین قرآنی در فرماندهی یگان‌های ویژه پاسداران فراجا، ضمن درود و رحمت بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت و مدافعان حرم به ویژه سید شهدای مقاومت شهید سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" و شهیدان عرصه نظم و امنیت و همچنین شهدای مظلوم فراجا اظهار کرد: خدا را شاکریم که کارکنان یگان ویژه در مسیر انس با قرآن قرار دارند چرا که قرآن تنها نسخه شفابخش انسان‌های آزاد است؛ بر اساس تجربیات و پژوهش‌های مختلفی که صورت گرفته مشخص شده کارکنانی که با قرآن بیشتر آشنا هستند در اجرای ماموریت هایشان موفق‌تر عمل کرده اند.

وی ضمن اشاره به طرح "من قرآن می‌خوانم" و طرح "حافظان قرآن کریم" در یگان‌های ویژه فراجا، بیان کرد: این طرح معنوی نقطه طلایی انس گرفتن نیرو‌های ولایی یگان ویژه با قرآن است، در این طرح بیش از سی هزار نفر از کارکنان، فصیح خوان و مفسر قرآن کریم شده اند و ۵۳۰ نفر هم به عنوان حافظان قرآن کریم از ۱ جزء تا حافظ کل قرآن به جامعه قرآنی کشور معرفی شده اند که از این نظر هم یگان ویژه پیشگام تعلیم و تربیت حافظان قرآن کریم است.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: نفرات برتر و برگزیده این مسابقات به سفر زیارتی کربلای معلی مشرف خواهند شد و همچنین فرماندهانی که باعث رشد و تربیت و تعالی فرهنگ قرآنی در بین کارکنان و خانواده‌ها شده اند هم مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

 این مقام انتظامی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های سالیانه یگان ویژه در سراسر کشور برگزاری مسابقات قرآنی است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در سطح یگان‌های ویژه باعث می‌شود تا اولا همه خانواده‌ها و کارکنان از ظرفیت قرآنی یکدیگر آگاه شده و ثانیا در تربیت نیروی انسانی متدین و ولایی بتوان استفاده بهینه کرد.

فرمانده پلیس ویژه با بیان اینکه انس با قرآن در خانه و خانواده تاثیر مثبت در رفتار و کردار دارد، گفت: انس با قرآن تحکیم روابط سالم در خانواده‌ها را رقم می‌زند، خداشناسی، مردم داری، اخلاق نیک و حفظ ارزش‌های اسلامی، دوری از معصیت همه از آثار مفید نگاه و توجه به قرآن است؛ تک تک آیات قرآن درس زندگی است باید این درس‌ها را فراگرفت و به آن عمل کرد و در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی یک نفر با قرآن انس می‌گیرد و با ابعاد مختلف آن آشنا می‌شود تاثیر بسزایی در کسب موفقیت در همه مراحل زندگی وی دارد، اذعان کرد: انس عمیق با قرآن کریم زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است و بهره گیری از آموزه‌های قرآنی، راه را بر شکل گیری بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه خواهد بست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر