Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@06:04:56 GMT

تعداد پلنگ‌های جاده چالوس بیشتر شده؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۰۱۵۱۰

تعداد پلنگ‌های جاده چالوس بیشتر شده؟

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با اشاره به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی در ارتفاعات طالقان گفت: این سومین بار است که تصویر پلنگ در استان ثبت می‌شود.

فردین حکیمی افزود: طالقان به دلیل وضعیت طبیعی و حضور گونه‌هایی، چون کل و بز که می‌تواند طعمه پلنگ باشد از شرایط بهتری نسبت به سایر مناطق استان برای زیست این گونه برخوردار است، اما غیر از طالقان، این جانور در ارتفاعات ساوجبلاغ و جاده چالوس نیز حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول در پاسخ به اینکه آیا برآوردی از تعداد پلنگ‌های ایرانی در استان البرز صورت گرفته است یا خیر، گفت: پلنگ موجودی است که بیشتر حرکاتش به صورت کمین انجام می‌شود و به راحتی قابل دیدن نیست؛ به همین دلیل برآورد آمار از تعداد این جانور در استان امکان‌پذیر نیست و حتی به صورت تقریبی هم نمی‌توان گفت که چه تعداد پلنگ در منطقه حضور دارد.

وی در مورد اینکه آیا تاکنون موردی از حمله پلنگ به گله‌های دام یا انسان در استان گزارش شده است نیز گفت: بیشتر خسارتی که ممکن است از ناحیه حیات وحش به انسان برسد توسط گرگ یا خرس صورت می‌گیرد که البته مقصر اصلی آن هم خود انسان است که به محیط زیست این جانوران دست اندازی می‌کند.

حکیمی ادامه داد: توسعه شهر و روستا، جاده‌سازی‌ها و تخریب زیستگاه این جانوران باعث می‌شود حیات طبیعی این جانوران به هم بخورد؛ مثلاً عبور یک جاده از زیستگاه جانوران وحشی باعث جزیره‌ای شدن قلمرو آنان می‌شود و این تبعات مختلفی را به دنبال دارد که یکی از آن‌ها تصادفات جاده‌ای است.

این مسئول در ادامه یکی دیگر از معضلاتی که حیات وحش با آن مواجه است را تخلفات شکار، عنوان و خاطرنشان کرد: این معضل بیشتر گونه‌های علفخواری، چون کل و بز را تهدید می‌کند. تغییر کاربری اراضی، تخریب زیستگاه و خشکسالی هم در میان خطراتی است که حیات وحش استان را تهدید می‌کند.

حکیمی با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و احتمال نزدیک شدن حیوانات وحشی به خصوص گرگ به روستا‌های استان برای دستیابی به غذا، از مردم خواست تا آمادگی لازم برای این موارد احتمالی را داشته باشند و در صورت مشاهده موضوع را به محیط زیست اطلاع دهند.

 پیش از این محیط زیست البرز از مشاهده و ثبت تصویر یک قلاده پلنگ توسط مأمورین یگان حفاظت محیط زیست در ارتفاعات طالقان برای سومین بار خبر داده و گفته بود: مأمورین یگان حفاظت محیط زیست طالقان در حین گشت و کنترل در ارتفاعات طالقان، موفق به ثبت تصویر از یک قلاده پلنگ شدند.

منطقه طالقان از زیستگاه‌های مطلوب برای زیست پلنگ بوده و این سومین بار است که محیط بانان منطقه و همیاران محیط زیست موفق به ثبت تصویر از این گونه ارزشمند شده‌اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: جاده چالوس پلنگ طالقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۱۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدثر تیموری گفت:  ماموران یگان حفاظت اداره محیط زیست این متخلفان شکار و صید را شناسایی و دستگیر کردند.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در شهرستان طی این مدت ۳۹ رأس بوده است که بیشترین شکار غیر مجاز مربوط به قوچ و میش با تعداد ۲۵ راس بوده است.

وی افزود: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۳۲ قطعه بوده که بیشترین آن سهره و کبک بوده است همچنین در حوزه تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح شهرستان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۰۵ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان درگز گفت: با تلاش محیط بانان پارک ملی تندروه، تعداد ۱۷ متخلف قبل از اقدام به شکار طی سال گذشته شناسایی و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

تیموری در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و دست ساز نیز گفت: طی این مدت در مجموع تعداد ۲۰ قبضه سلاح در شهرستان درگز از متخلفان کشف شده است.

وی اضافه کرد: در موضوع تخریب و تصرف در مناطق تحت مدیریت طی سال گذشته نیز تعداد هفت مورد شامل تصرف، شخم‌زنی و حفاری در مناطق تحت مدیریت شهرستان شناسایی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده اند، همچنین در حوزه آلودگی‌ها نیز ۷۶ مورد اخطاریه رفع آلودگی برای واحدهای مختلف صنعتی ، خدماتی و تولیدی صادر شده است.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: ماموران یگان حفاظت پارک ملی تندوره طی سال گذشته بیش از ۱۴ هزار و ۵۶۲ راس دام سبک غیر مجاز که به صورت غیر مجاز ، خارج از فصل چرا ، بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه چرا وارد پارک ملی و مناطق تحت مدیریت شهرستان شده بودند را شناسایی و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کردند.

پارک ملی تندوره در شهرستان درگز و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس