Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز ،طبق گفته خالد الفلاح، وزیر انرژی عربستان هیچ کس نمی داند ایران پس از آغاز اعمال تحریم های آمریکا در چهارم نوامبر، چقدر نفت می تواند صادر کند. وی افزود: تعداد محموله‌های نفتی ایران که برای بازار نفت تعیین کننده هستند، مشخص نیست.

اندازه گیری صادرات نفت ایران سخت‌تر شده است چون به گفته منابع صنعت نفت، کشتی ها سیستم های ردیابی خود را خاموش می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین عدم اطمینان از تاثیر تحریم‌های آمریکا بر خریداران نفتی افزایش می‌یابد. انتظار می‌رود نفت بیشتری روانه مناطق ذخیره سازی شده باشد که محاسبه را سخت تر می کند.

در بحبوحه فشار دونالد ترامپ برای پایین آوردن قیمت نفت، نبود شفافیت صادرات به چالش‌های سایر اعضای اوپک اضافه می کند. مخصوصاً به تولید کننده اصلی نفت یعنی عربستان که باید کمبود ایران را جبران کند. ایران سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است و میزان صادرات نفت خام آن در ماه اکتبر بیش از یک میلیون بشکه در روز بوده است. این مقدار برای تامین نیاز ترکیه کافی است و باعث شده قیمت نفت در بازار جهانی بالا برود.

قبل از اعلام تحریم های آمریکا علیه ایران در ماه مه، صادرات ایران بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز بود. خالد الفلاح گفت:« هیچ کس نمی داند چه بر سر صادرات نفت ایران می آید» .

افزایش قیمت نفت باعث شده که سایر تولیدکنندگان به چالش بیفتند. نفت خام برنت در سوم اکتبر به 86.74 دلار در هر بشکه رسید که بالاترین قیمت از سال 2014 بوده است. هر چند از آن زمان کاهش یافته و اکنون به 77 دلار رسیده است .

در حالی که وزیر نفت عربستان به سرنوشت صادرات نفت ایران پس از آغاز تحریم ها اشاره می کند، ولی الان هم نمی دانیم ایران چقدر صادرات دارد. طبق اطلاعات رفینیتو آیکن، ایران در سه هفته اول اکتبر 1.55 میلیون بشکه صادر کرده یعنی بیش از 1.3 میلیون بشکه ای که در هفته اول اکتبر ثبت شده بود .

کپلر، یک شرکت اطلاعاتی، اعلام کرد که صادرات نفت ایران در 24 روز اول اکتبر 1.85 میلیون بشکه در روز بوده است.

یک منبع صنعت نفت هم که صادرات نفت را ردگیری می‌کند مقدار 1.8 میلیون بشکه را برای نیمه اول ماه اکتبر تخمین می‌زند و می‌گوید این مقدار شامل کشتی هایی هم می شود که در ردیابی ماهواره ای نشان داده نشده اند. به هر حال تنظیمات برنامه‌های نفت کش ها و ثبت تغییرات هفته به هفته کار را پیچیده تر می کند. هرچند با توجه به اطلاعات ماهواره ای کار راحت تر شده است.ردیابی نفتکش ها هم علم می‌خواهد و هم هنر .

نفتکش های حامل نفت ایران گاهی ردیاب های خود را خاموش می کنند. این کار برای سرویس‌های ردیابی کشتی‌ها در ثبت دقیق تاریخ یا حتی ساعت بارگیری کشتی ها مشکل ایجاد میکند.

تاجران نفت و منابع کشتیرانی اعتقاد دارند ایران در سال 2013 هم مقصد فروش نفت خود را با خاموش کردن سیستم های ردیابی کشتی‌ها پنهان می کرد .

ایران تاکید دارد که به صادرات نفت خود ادامه می‌دهد و تحریم‌های آمریکا فقط بازار را بی ثبات می‌کنند . با کاهش خریداران نفت ایران، حجم زیادی از نفت خام این کشور در ماه جاری و اوایل اکتبر برای ذخیره به بندر شمالی دالیان چین وارد میشود .

چین قصد دارد خرید از ایران را در نوامبر متوقف کند ولی ایران می‌خواهد از خریدارانی مثل چین و هند برای ذخیره نفت و نه مصرف آن استفاده کند و این کار تخمین میزان نفتی که به بازار میرسد را سخت‌تر می‌کند

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۹۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: آمار نشان می‌دهد اسرائیل همه چیز را می‌بازد
  • ایران عملکرد جنگ‌افزارهایش را مقابل سلاح‌های آمریکایی ارزیابی می‌کند!
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی در خصوص اعتراضات ضد صهیونیستی و اغتشاشات در ایران!
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • آذربایجان‌غربی در شناسایی بازماندگان از تحصیل موفق عمل کرده است