Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقامتگاه‌های بوم‌گردی، یکی از زمینه‌های رونق گردشگری در استان فارس است اما همین امر نیز اگر بدون آموزش و آگاهی باشد سبب رشد حبابی این نوع اقامتگاه‌ها می‌شود. ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۰ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سال‌ها پیش نخستین قدم‌های تشکیل اقامتگاه بومگردی توسط عباس برزگر، روستایی اهل بوانات برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید آن زمان هیچ کس تصور نمی‌کرد که پذیرایی ساده این مرد روستایی از گردشگران آلمانی مقدمه شکل‌گیری گردشگری روستایی یا رونق اقامتگاه‌های بوم‌گردی شود اما امروز این اقامتگاه‌ها یکی از ظرفیت‌های صنعت گردشگری است. 

نزدیک به یک دهه است که اقامتگاه‌های بومگردی در ایران مورد توجه قرار گرفته و آئین‌نامه آن پس از سه سال کش و قوس در دولت تصویب و در سال 93 به استان‌ها ابلاغ شد.براساس برنامه ششم توسعه نیز باید واحدهای اقامتگاه‌های بومگردی در ایران به 2 هزار واحد برسد و این نشان از اهمیت این مسئله دارد. 

70 اقامتگاه بوم‌گردی فعال در استان فارس 

براساس اعلام میراث فرهنگی استان فارس نیز تاکنون 70 اقامتگاه بومگردی در استان فارس راه‌اندازی شده و 350 نفر هم متقاضی راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگردی هستند که رقم قابل توجهی است. موید محسن‌نژاد، معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس نیز پیش از این در گفت‌وگو با تسنیم رواج این نوع اقامتگاه‌ها را عاملی برای معرفی داشته‌های فرهنگی و بومی استان دانسته که البته مستلزم آموزش است. 

وی از برگزاری دوره‌های آموزش برای متقاضیان و فعالان این عرصه سخن گفته و معتقد است که «گردشگری در ایران حول محور فرهنگ است و اقتصاد مبتنی بر فرهنگ هم در این صنعت نهادینه است بنابراین نمی‌توان گردشگری را صنعت نامید ولی فرهنگ را نشناخت و وارد این عرصه شد».

آموزش و آگاهی موضوعی است که فعالان این عرصه نیز بر آن تاکید دارند. امیر میری، صاحب اقامتگاه «کلبه آقامیر» نیز معتقد است که اگر توسعه این اقامتگاه‌ها با برنامه همراه نباشد سبب اشباع بازار می‌شود. 

به گفته وی تنها راه‌اندازی یک مرکز یا وجود یک خانه کاه‌گِلی با معماری سنتی نمی‌تواند مروج اقامتگاه بومگردی باشد بلکه باید استانداردهای جهانی گردشگری را با دانش و فرهنگ بومی پیوند داد. موضوعی که عباس برزگر آن را حفظ اصالت زندگی روستایی می‌داند و در گفت‌وگویی با تسنیم در سال 95 این موضوع را مطرح کرد. 

توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در استان فارس/گردشگران خارجی به دنبال اصالت زندگی روستایی هستند کامبیز موجی، مدیر اقامتگاه بومگردی آژند بوانات نیز معتقد به ایجاد مزیت رقابتی بین اقامتگاه‌های بوم‌گردی است. وی که در کمتر از یک سال موفق شده که اقامتگاه خود را راه‌اندازی و گردشگرانی از خارج و داخل را جذب کند، می‌گوید: 90 درصد از مسافران خود را از طریق اینترنت جذب کردم.هماهنگی با آژانس‌ها و تورهای داخلی عامل دیگری است که موجی برای جذب گردشگر مطرح می‌کند و معتقد است مزیت رقابتی این امکان را فراهم می‌کند که هر اقامتگاه جاذبه‌ای خاص برای گردشگر داشته باشند و گردشگران ترغیب شوند که اقامتگاه‌های دیگر را نیز تجربه کنند. زوم راه‌اندازی خط ارتباطی بین اقامتگاه‌های بومگردی به گفته این فعال عرصه گردشگری اقامتگاه‌های بومگردی یک ساختار نوپا دارند و همین هم سبب خلل و فرج‌هایی در این زمینه شده که باید به مرور زمان و با تحقیق بیشتر برطرف شود. نکته دیگری که موجی مطرح می‌کند لزوم تشکیل خط ارتباطی بین اقامتگاه‌های بومگردی استان است که برای این منظور انجمن بومگردی در حال شکل‌گیری است. 

به گفته وی برای رونق بیشتر این عرصه باید در عرصه تبلیغات حمایت و پشتیبانی از سوی مسئولان امر صورت گیرد. صاحب اقامتگاه بومگردی آژند معتقد است برای اینکه رشد اقامتگاه‌ها حبابی نشود باید مشاوره و راهنمایی‌هایی در ابتدای امر از سوی اداره میراث فرهنگی مطرح شود. 

اقامتگاه‌های بومگردی از آن جهت برخلاف هتل‌های چند ستاره نیاز به صرف هزینه هنگفت برای ساخت ندارد و اغلب اعضای خانواده در اداره آن سهیم هستند یکی از مقرون به صرفه‌ترین نوع گردشگری است که رونق آن سود سرشاری را به استان فارس وارد می‌کند اما برای رشد آن باید به تمام جوانب و آینده این عرصه هم توجه جدی داشت. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ ت

R41382/P4001/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۸۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی