Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:06:12 GMT

شب ادراری‌هایی که باید زود درمان شود

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۳۵۱۷۵

شب ادراری‌هایی که باید زود درمان شود

تهران- ایرنا- رییس دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران گفت: 25 درصد شب ادراری‌ها از نوع نهفته فلج عصبی مثانه است که در صورت تشخیص دیرهنگام ممکن است سبب برگشت ادرار از مثانه به کلیه، ایجاد مثانه عصبی و حتی مرگ کودک شود.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، «فرزانه شریفی‌اقدس» امروز (پنجشنبه) در دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران توضیح داد: بیماری‌هایی همچون ﻣﻨﻨﮕﻮﺳﻞ و ﻣﻨﻨﮕﻮﻣﯿﻠﻮﺳﻞ سبب می‌شود بخشی از استخوان‌های ستون فقرات کودک به درستی تشکیل نشده و ضایعاتی به صورت آشکار یا نهفته شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی 2 علت اصلی ابتلا کودک به ضایعات ستون فقرات و در نتیجه ایجاد مثانه نوروژونیک را کمبود مصرف اسیدفولیک در مادر باردار و دیابت بارداری اعلام کرد.
رییس دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران شب‌ادراری در کودکان را به 2 دسته ساده و پیچیده تقسیم کرد که در نوع ساده اگر نتیجه آزمایش و سونوگرافی کودک طبیعی باشد، می‌توان تا پنج سال صبر کرد.
وی اضافه کرد:‌ در نوع پیچیده شب ادراری اطفال، نشانه‌هایی از بیماری نورولوژی و اختلال عصب مثانه وجود دارد که این نوع از شب ادراری بسیار خطرناک و نوع نهفته عصب مثانه است که به صورت شب ادراری تظاهر می‌کند.
شریفی‌اقدس گفت: بسیاری از والدین دیر متوجه ابتلا فرزندشان به این مشکل می‌شوند؛ زیرا در سال‌های نخستین فرزند خود را پوشک می‌کنند و این امر سبب از دست رفتن زمان می‌شود که در نهایت با طولانی شدن بی کنترلی ادرار در مثانه کودک، کلیه‌ها آسیب می بیند و متاسفانه زمانی به متخصص اورولوژیست مراجعه می‌شود که مثانه به مسیر غیربازگشت رسیده و کلیه‌ها نیز دچار ضایعه شده است.
وی ادامه داد:‌ والدین باید ضایعات پوستی ناحیه کمر کودک را جدی بگیرند؛ زیرا در صورت شناسایی بموقع، 50 درصد درمان‌های موجود به کنترل ادرار منجر می شود و از عوارض کلیوی پیشگیری می‌ کند.

** نورویورولوژی؛ دانش جوان برای شناخت بهتر سیستم اعصاب مغز و لگن
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری کرد: نورویورولوژی به بررسی مشکلات و اختلالات مثانه، کف لگن و روده‌ها می‌پردازد و مشخص می‌کند کدام بیماری‌ها روی عصب مثانه اثر منفی می گذارد تا تشخیص و درمان بیماری به درستی صورت گیرد.
رییس دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران گفت: این رشته جوان در دنیا بر اساس نیاز بیماران راه‌اندازی شده است و کمک می‌کند که شناخت بهتری از سیستم اعصاب مغز و لگن انجام گیرد.
وی افزود: بیماری‌های متابولیکی مثل دیابت، مشکلات ستون فقرات، مشکلات مادرزادی و بیماری‌های نورولوژی همچون ام.اس در بروز مثانه عصبی دخیل است.
شریفی‌اقدس ادامه داد: این بیماری‌ها بر اعصاب کف لگن، مثانه، مجاری ادرار و روده‌ها تاثیر گذاشته و باعث اختلال عملکرد آنها می‌شود که در نهایت با تهدید زندگی اجتماعی و سلامت فرد، در بلندمدت بر کلیه‌ها اثر بسیار منفی می‌گذارد.
«بیشتر مواقع متخصصان از دید خود، بیمار را درمان کرده و این مساله سبب ایجاد مسیر اشتباه در درمان فرد می‌شود؛ در حالی که نورویورولوژی رشته‌ای بوده که سبب می‌شود بیماران با هم‌اندیشی بهتر درمان شده و از جراحی و درمان اضافه برای آنها پیشگیری شود».
به گفته وی، بیماران نورویورولوژی درمان دارویی، جراحی و کمکی همچون فیزیوتراپی کف لگن را لازم دارند که در دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران جراحان مغز و اعصاب، اورولوژیست‌ها، متخصصان غدد، پزشکان اطفال، متخصصان زنان و فیزیوتراپیست‌ها درباره این موضوعات گفت‌وگو می کنند.
وی یادآوری کرد: هدف از برگزاری این کنگره ارتقای آگاهی پزشکان و اعضای هیات علمی در زمینه نورویورولوژی و ارتباط بین‌رشته‌ای برای درمان بیماری‌های بین‌حوزه‌ای است؛ از سوی دیگر پزشکان در این کنگره می‌توانند تجارب خود را به یکدیگر منتقل کنند.
به گزارش ایرنا، دومین کنگره بین‌المللی نورویورولوژی ایران امروز (پنجشنبه) آغاز شد و تا دوازدهم آبان ماه ادامه می یابد.

علمی*1201*9491*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي شب ادراري بيماري متابوليكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۳۵۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پروانه کریم‌زاده با اشاره به بیست و چهارمین همایش مغز و اعصاب کودکان که با محوریت کاربرد هوش مصنوعی در طب اعصاب کودکان در تهران درحال برگزاری است، گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از ۶۰ درصد  بیماری های اعصاب کودکان،  درمان می‌شود.

اشرفی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان هم گفت: بیشتر بیماری‌های اعصاب، بیماری هایست که با دارو و گاهی بدون دارو درمان می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان افزود: برای نخستین بار بیماری‌هایی که تصور نمی‌شد در ایران باشد، تشخیص داده شد و یک گروه بین المللی به تشخیص و درمان بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان کمک خواهد کرد.

محمد مهدی ناصحی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان نیز گفت: در این همایش علاوه بر طرح بیماری‌های شایع و روش‌های درمان آن، بروز رسانی دانش‌ها در این زمینه نیز مطرح خواهد شد.

احمد آبادی دیگر فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان نیز درباره همایش مغز و اعصاب کودکان گفت: دراین همایش ۱۵ پنل علمی طراحی شده که با حضور استادان مجرب و جوان برگزار می‌شود و شرکت کنندگان از آخرین دستاورد‌های علمی آگاه می‌شوند.

بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان از دیروز چهارشنبه در مرکز قلب تهران به میزبانی ­دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و تا دو روز آینده­ ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)