Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا ، استاد احمد سمیعی گیلانی زاده 1298 که هماره در راه تجلی ادبیات فارسی دست پایمردی بلند کرده، از بزرگان نسلی است که محضر استادانی چون علامه بدیع‌الزمان فروزانفر را درک کرده است.
استاد همچنان لبخندش نرم و دلباز بود و حاضر نشد - در میان مخاطبانی که ممتد و ایستاده استاد طلوع یافته در آسمان علم و ادب سرزمینشان را تشویق می کردند - به صورت نشسته سخنرانی کند؛ استاد احمد سمیعی گیلانی سترگ و سالار بر پشت تریبون ایستاد و با مردمان سرزمینش سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی که با تدریس ، تألیف و تصحیح پیوندِ نسل امروز فارسی زبانان را با گذشته پرافتخارِ زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ و تاریخِ ایرانی و اسلامی استوارتر و مستحکم‌تر کرده، استاد فرض پور ماچیانی را از استادانی توصیف کرد که تنها معلومات نداشت بلکه به هنر و قلم مزین بود.
وی اظهار داشت: امروز استادان بسیاری در دانشگاه های کشور فعالیت می کنند که تنها به مدرک خود بسنده کرده و تجربه و قلم ندارند.
وی تصریح کرد: خواندن مقالات خواندن تازه ها است؛ بنابراین توصیه می کنم استادان خواندنی ها را بخوانند تا از شاگردانشان در معلومات عقب نمانند.
وی ادامه داد: در زمان ما دبیرستانهایمان با بیرون از فضای آموزشی تعامل داشت و از استعدادهای بیرون از فضای آموزشی بهره می گرفت اما متاسفانه امروز دانشگاه هایمان با بیرون از دانشگاه تعامل ندارد و به نیازمندی های جامعه توجه نمی شود.
استاد احمد سمیعی گیلانی افزود: هوشنگ ابتهاج ، اخوان ثالث، شاملو، ساعدی و ... دانش آموخته ادبیات نبودند بلکه استعدادهایی بودند که در خارج از فضای دانشگاهی بالنده شده بودند و امروز هم همین موضوع وجود دارد و این تعامل می بایست بین دانشگاه و فضای بیرونی ایجاد شود.
وی با انتقاد از وضعیت کتابخانه ملی رشت گفت: پویایی لازمه کتابخانه است و نمی تواند یک کتابخانه تنها به موجودی خود اکتفا کند.
وی اضافه کرد: مگر می شود کتابخانه ای منابع موجود خود را دریغ بورزد؛ بلکه کتابخانه ها می بایست بر اساس خدمات کتابخانه ای، حتی اگر منبعی را هم نداشته باشد برای توسعه پژوهش از دیگر کتابخانه ها تامین نماید.
مراسم اهدای نخستین جایزه ادبیات و دستور زبان فارسی استاد فرض پور ماچیانی به استاد احمد سمیعی گیلانی در حالی برگزار شد که گویی مفاخر ، پژوهشگران، استادان دانشگاه و علاقه مندان به فرهنگ و ادب گیلان با تشویق هایشان 'خوشا به نام ماندگارت! 'را زمزمه می کردند.
استاد محمد کاظم یوسف پور از استادان دانشگاه گیلان و از شاگردان استاد سمیعی گیلانی و فرض پور ماچیانی یکی از خاطرات خود از کلاس های استاد سمیعی را چنین مطرح کرد: یادگیری از محضر ایشان در بعد از ظهری خارج از کلاس درس در ارتباط با تحقیق اشعار فارسی تاریخ بیهقی چنان طولانی شد که تا پاسی از شب ادامه یافت و متوجه تعطیلی دانشگاه و بسته شدن درها نشدیم، بگونه ای که بناچار با استاد از پنجره خارج شدیم.
رئیس انجمن مفاخر گیلان در آئین اهدا نخستین جایزه ادبیات و دستور زبان فارسی استاد فرض پور ماچیانی به استاد احمد سمیعی گیلانی گفت: فرهنگ سرمایه معنوی یک قوم و حفاظت از اصالت های فرهنگی ایستادگی در برابرفرهنگ های زودگذر و پوشالی است.
ابراهیم صفری با بیان اینکه متاسفانه نسل نو بدلیل تکنیک زدگی روز به روز از اصالت های فرهنگی خود دور می شود، افزود: یکی از راه های آشتی نسل جدید با اصالت های فرهنگی خویش معرفی مفاخر سرزمین آنان است و جایزه ادبی یادشده به همین منظور طراحی شده است.
وی ادامه داد: استاد فرض پور ماچیانی ادبیات را با زندگی درهم آمیخت و با برگزاری کلاس های شورانگیز توام با اخلاق و معرفت شناسی، شاگردان بسیاری را در مسیر توسعه فرهنگ و ادبیات گیلان پرورش داد.
زنده یاد استاد مصطفی فرض پور ماچیانی از مفاخر گیلان است که در سال 1340 مقام نخست رشته ادبی گیلان را بین تمام دانش آموزان به دست آورد؛ وی در دوران دانشجویی به پیشنهاد استادان خودش سلسله مقالات ” زبان و ادبیات ماچیان ” را منتشر کرد که سهم بسزایی در معرفی ماچیان در کشور و دانشگاه های معتبر جهان داشت.
فرض پور مولف کتاب دستور زبان فارسی است که از سال 76 در دانشگاه تدریس می شود و همچنین جزو هیأت مؤلفان دائرة المعارف تشیع بوده و مقالاتی از ایشان در این مجموعه منتشر شده است.
استاد فرض پور مقالات متعددی در زمینه های ادبی، زبان شناسی ، فرهنگی، اجتماعی و دینی در روزنامه ها و مجلاتی چون آزادی، عصر تبریز، طلوع اسلام، اطلاعات، کادح (نشریه استانی)، گیلان نامه و نشر دانش منتشر کرده است.
همچنین ویژه نامه های گنجینه گیلان شناسی، شمال شناسی، نوروز باستانی، مونوگرافی اشکور، فرزانگان گیلان، زبان و فرهنگ ماچیان و گاهشماری در ایران از استاد فرض پور به چاپ رسیده است؛ بناست در پاسداشت مفاخر استان از این پس هر سال جایزه ادبی گیلان به یکی از افتخار آفرینان استان اهدا شود.
1881/2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی ایران پدر جامعه زبان و ادبیات فارسی سرمایه راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۳۵۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر جریان حکمت ملی عراق در تهران، تعداد ۲۰۰۰ نسخه کتاب را برای استفاده اعضا و مخاطبان با پیوستن به پویش «اهدای کتاب، اهدای دانایی» به کتابخانه‌های عمومی کشور اهدا کرد.

«حبیب خدا؛ روایت تصویری از ۲۳ سال حضور آیت‌الله شهید سیدمحمدباقر حکیم در ایران»، «روابط اجتماعی در اسلام؛ ابعاد و اصول (جلد اول)» از مجموعه سخنرانی‌های حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعمار حکیم؛ «حکومت اسلامی در اندیشه و عمل» اثر آیت‌الله شهید سیدمحمدباقر حکیم، «شرح عهدنامه امام علی (ع) به مالک اشتر؛ آئین حکومت‌داری در اسلام» اثر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعمار حکیم، «شرح رساله حقوق (جلد اول)» از مجموعه درس‌گفتارهای حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعمار حکیم و «حوزه علمیه بنیانی برخاسته از اسلام و تمدن» اثر آیت‌الله شهید سیدمحمدباقر حکیم عناوین کتب اهدایی به کتابخانه‌های عمومی کشور است.

کد خبر 6090159 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • جایزه‌ای به نام اکبر زنجانپور اهدا شود/آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور