Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی معتقد است: سیاست‌های ارزی فعلی مسیر نقدینگی را از بازار سرمایه به سمت بازارهای کالا و خدمات تغییر می‌دهد.

‌بهزاد خسروی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌ گفت: هر اقتصاددانی نمودار روند ارزش دلاری شاخص‌های بورس و فرابورس را پایش کند، به این نتیجه می‌رسد که ارزش بازار سرمایه در حداقل ممکن قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: همگی می دانیم معضل شبه پول در کشور همیشه وجود داشته و در شرایط موجود بیش از پیش درکمین اقتصاد کشور است و هر آن ممکن است شتاب افزایش قیمت ها روند صعودی به خود بگیرد و تورم هر روز افزایش بیشتری یابد.

این دکترای مدیریت استراتژیک با بیان اینکه تورم موجود هم کم نیست، اضافه کرد: بیش از 30 درصد جامعه زیر خط فقر قرار دارند و این نسبت در حال افزایش است.

وی در خصوص راهکار این موضوع یادآور شد: راهکارهدایت نقدینگی موجود به یک بازار دارایی است که قابلیت رشد دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: با توجه به پیشینه شاخص سهام، بازار سرمایه نامزد اول جذب نقدینگی است. اما اگر ارزش این بازار به متوسط وزنی نرخ‌های ارز دولتی و نیما و آزاد محاسبه شود، این بازار چندان هم ارزان نیست.

خسروی بیان کرد: متاسفانه تنها معدودی از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس امکان عرضه ارز حاصل از صادرات خود را به نرخ بازار آزاد دارند و انتظار دولت این است که اکثر صادرکنندگان، ارز خود را به نرخ‌های پایین‌تر تقدیم بازار کنند.

وی اضافه کرد: این سیاست موجب کاهش سوددهی بازار سرمایه خواهد شد و انگیزه سرمایه‌گذار را برای ورود به این بازار کاهش می‌دهد.

خسروی تصریح کرد: سیاست‌های ارزی فعلی مسیر نقدینگی را از بازار سرمایه به سمت بازارهای کالا و خدمات تغییر می‌دهد و در جهت تورم‌های افسارگسیخته در حرکت است.

وی تاکید کرد: اگر سیاست‌های فعلی بانک مرکزی تغییر نکند باید منتظر ابرتورم باشیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس

محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در جریان معاملات امروز ۱۲ اردیبهشت بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۳ هزار و ۹۰۱ واحدی در تراز ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز افزایش ۴۲ واحدی در تراز ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: حجم معاملات امروز بازار سرمایه ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی حدود ۳ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومانی ثبت شده است. امروز همچنین ۲۳۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او افزود: امروز ۶۰ درصد بازار به عبارتی ۴۲۴ نماد در محدوده مثبت و ۴۰ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان پایان دادند. امروز تعداد خریداران حقیقی در بازار ۹۸ هزار کد و تعداد فروشندگان حقیقی ۱۰۴ هزار کد بود. همچنین امروز صندوق‌های با درآمد ثابت شاهد ورود بیشترین میزان نقدینگی بودند و بیشتر خروج نقدینگی حقیقی‌ها به صنعت فرآورده‌های نفتی اختصاص یافت.

غفوری می‌گوید: این روز‌ها بازار کاملا بی رمق دنبال می‌شود و بازار در حالت بی میلی است و هیچ موتور محرکی با وجود ارزان بودن بازار دیده نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟