Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@03:26:03 GMT

توقف طرح واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۵۵۷۵۵

توقف طرح واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی

رئیس مرکز امور بیماری های خاص وزارت بهداشت گفت: برنامه ای برای واگذاری بخش های دیالیز بیمارستان های دولتی به بخش خصوصی وجود داشت، اما در عمل به علت مشکلاتی که به وجود آمد، اجرایی نشد.

مهدی شادنوش درباره واگذاری مراکز دیالیز دولتی به خصوصی افزود: برنامه ای برای واگذاری بخش های دیالیز بیمارستان های دولتی به بخش خصوصی وجود داشت، اما در عمل به علت مشکلاتی که به وجود آمد، اجرایی نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 رئیس مرکز امور بیماری های خاص وزارت بهداشت گفت: مقدمات واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی در دو سال و نیم گذشته انجام شد، اما به علت نبود جدیت در بخش خصوصی، این طرح عملیاتی نشد و اجرای آن متوقف شد.

وی اظهار داشت: لازمه این کار، وجود زیرساخت های قوی تر و ورود قدرتمند بخش خصوصی به این موضوع است. البته عمده ترین مشکل بخش خصوصی برای انجام این کار، حمایت بیمه ای و در نظر گرفتن تعرفه بخش خصوصی برای دیالیز بود.


*سرمایه گذاری خارجی ها در حوزه دیالیز


شادنوش درباره سرمایه گذاری خارجی ها در حوزه دیالیز در کشور نیز بیان کرد: فعلا چنین کاری در کشور انجام نشده است. البته این کار در سایر کشورها انجام شده، ولی اجرای برخی از این طرح ها در کشور ما مشکلات مختلفی مثل مراودات مالی و ارز و غیره خواهد داشت.



* افزیش قیمت ملزومات مصرفی دیالیز و پوشش بیمه ای


رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری ها وزارت بهداشت درباره افزایش قیمت ملزومات مصرفی دیالیز و پوشش بیمه ای آنها گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه سلامت که دو هفته پیش انجام شد، بعد از سه سال تغییراتی در پوشش بیمه ای هزینه های دیالیز اتفاق افتاد که مربوط به ملزومات مصرفی مانند ست دیالیز، صافی و غیره می شود قیمت این اقلام برای مدت ها ثابت مانده بود. این تغییر قیمت به مراکزی که بخش دیالیز دارند کمک می کند که کار خود را با قدرت بیشتری ادامه بدهند و خدمات رسانی کنند.
به گزارش ایرنا، طرح واگذاری ارائه خدمات دیالیز به بخش خصوصی حدود دو سال و نیم پیش در دستور کار وزارت بهداشت قرار داشت. در آن زمان مخالفت هایی نیز با این طرح شد. مخالفان معتقد بودند این واگذاری ها با قراردادهای طولانی و به مدت بیش از 15 سال و به صورت انحصاری انجام می شود که در این شرایط، رقابت از بین می رود و در نتیجه کیفی خدمات پایین خواهد آمد.



* برنامه چه بود؟


دی سال 95، ابراهیم رئیسیون، مشاور اقتصادی سابق وزیر بهداشت به خبرنگار ایرنا گفته بود: با سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی، تا « 18 ماه آینده» پنج هزار تخت دیالیز جدید به طور رایگان در اختیار این بیماران قرار می گیرد.
به گفته او وزارت بهداشت در راستای سیاست واگذاری تصدی ارائه خدمات سلامت به بخش خصوصی برنامه‌هایی برای واگذاری برخی خدمات پزشکی از بخش دولتی به بخش خصوصی دارد. یکی از این برنامه‌های وزارت بهداشت واگذاری ارائه خدمات دیالیز از بخش دولتی به بخش خصوصی است.
رئیسیون دو سال پیش گفته بود: هم اکنون حدود سه هزار و 800 تخت دیالیز در بخش دولتی وجود دارد که با اجرای این طرح 80 درصد آن که حدود سه هزار تخت خواهد بود، به بخش خصوصی واگذار می‌شود و 20 درصد این تختها برای بیماران حاد دیالیزی در بخش دولتی می‌ماند.
رئیسیون ادامه داد: بیش از 50 درصد تخت‌های دیالیز دولتی فرسوده هستند و شرکتهای خصوصی طبق تعهدی که به وزارت بهداشت داده‌اند موظف هستند علاوه بر اینکه تمام این تختها را نوسازی می‌کنند، حدود دو هزار تخت دیالیز جدید نیز به مراکز خدمات دیالیز کشور اضافه کنند و در مجموع بخش خصوصی تا 18 ماه آ‌ینده حدود پنچ هزار تخت دیالیز جدید را در 10 قطب کشوری ایجاد می‌کند.
مشاور اقتصادی وزیر بهداشت گفته بود: ایجاد این تختهای جدید با توجه به افزایش سالانه 6درصدی بیماران دیالیزی، در واقع نیاز آتی این بیماران به این خدمات را بر طرف می‌کند.
وی گفت: بیماران کلیوی جزو بیماران خاص هستند و هیچ هزینه‌ای از این بیماران در مراجعه به مراکز دیالیز خصوصی گرفته نمی‌شود. تمام خدمات مرکز خصوصی دیالیز برای بیماران رایگان خواهد بود و شرکتهای ارائه کننده این خدمات با قراردادهایی که با بیمه‌ها می بندند، تمام هزینه‌های بیماران را بر اساس تعرفه‌های دیالیز بخش خصوصی و با توجه به تعداد بیماران تحت پوشش از بیمه‌ها می‌گیرند.
وی ادامه داد: با اجرای این مدل فاصله هر بیمار دیالیز تا مرکز خدمات دیالیز کمتر از 20 دقیقه خواهد شد.
درست یک سال بعد یعنی 23 دی سال 96 نیز محمد حسین سالاریان زاده، رئیس وقت مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به خبرنگار ایرنا گفت: شبکه خصوصی دیالیز کشور با واگذاری حدود سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به بخش خصوصی در حال تکمیل است و تا اواسط سال 97 تکمیل می شود.
به گفته او،( در سال 96) حدود 5 هزار تخت دیالیز در بخش دولتی مشغول خدمت رسانی به مردم هستند اما کیفیت این خدمات به علت فرسوده بودن دستگاه های دیالیز، مطلوب نیست به همین علت وزارت بهداشت به فکر واگذاری این خدمات به بخش غیر دولتی و نوسازی ناوگان ارائه خدمات دیالیز افتاد.
وی افزود: اکنون واگذاری سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به خصوصی در مرحله انعقاد قرارداد است. تعدادی از بخش های دیالیز واگذار شده، بخشی در حال ساخت است و بخشی نیز بهره برداری شده است و برآورد وزارت بهداشت این است که تا اواسط سال آینده (سال 97) می توانیم کل این شبکه غیر دولتی را تحویل بدهیم و پوشش خدمات را در بخش خصوصی افزایش دهیم./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان خصوصی سازی، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر اعلام کرد: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۱۰ سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (۳) ماده «۲۰» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۵۶۲ سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳۰۰۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد درصد اقساط با مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارایه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

بازیان در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنها واگذار کنند.

وی اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیات واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و گفت: به موجب تصمیم دیگر هیات واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف‌نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها