Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، روز گذشته مردم فلسطین و تمام آزادی‌خواهان جهان صد و یکمین سالگرد بیانیه بالفور را به سوگ نشستند. صد و یک سال پیش در چنین روزی، «آرتور جیمز بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس با ارسال نامه‌ای به «بارون والتر روتشیلد» نماینده یهودی مجلس این کشور وعده داد که لندن به تاسیس "یک خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین" کمک خواهد کرد و همین نامه سرآغاز تاسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نامه کوتاه اگرچه تنها از 67 کلمه تشکیل شده بود اما آثار زیانبار آن پس از یک قرن همچنان باقی‌ست. با این حال، «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس سال گذشته در صدمین سالگرد این رخداد، بیانیه بالفور را یکی از مهمترین نامه‌های تاریخ خواند و اعلام کرد انگلیس از اینکه با این بیانیه، باعث تشکیل اسرائیل شده است به خود می‌بالد!

بیانیه بالفور یکی از جنجالی‌ترین اسناد تاریخ و نخستین سندی است که در حمایت از تحقق رویای شوم «تئودور هرتسل» در جهان وجود دارد و بر پایه همین سند بود که حدود سه دهه بعد، رژیم صهیونیستی در قلب سرزمین‌های اسلامی اعلام موجودیت کرد.

بالفور در سال 1917 در این نامه خطاب به روتشیلد که در آن زمان یکی از بانکداران و سیاستمداران متول انگلیس به شمار می‌رفت به صراحت عنوان کرد که "دولت فخیمه بریتانیا نظر مساعدی نسبت به ایجاد یک خانه ملی برای یهودیان دارد و برای تحقق این هدف از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد." او در پایانِ این نامه از روتشیلد می‌خواهد که این موضوع (حمایت لندن از تشکیل خانه یهودیان) را به اطلاع فدراسیون صهیونیستی انگلیس نیز برساند.

انگلیس پس از این نامه به وعده خود وفا کرد و سرزمین فلسطین را که در آن زمان پس از شکست امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول تحت قیمومیت آن درآمده بود، برای تشکیل یک به اصطلاح کشور یا خانه یهودی در اختیار صهیونیست‌ها قرار داد؛ اما این پایان داستان نبود.

انگلیس و اسرائیل بیانیه بالفور را یک گام تاریخی مهم در نجات دادن یهودیان از آوارگی می‌دانند اما از نظر فلسطینیانی که جان و مال و سرزمین خود را به پای این هدف شوم از دست دادند، بیانیه بالفور نقطه آغاز یک فاجعه تاریخی فراموش‌نشدنی است که سرنوشت آنها را تغییر داد و علاوه بر پاکسازی قومی فلسطینیان در سال 1948، بیش از 5 میلیون نفر از آنها را در جهان آواره کرد.

به همین دلیل است که جشن کنایه‌آمیزی که فلسطینیان همه ساله در صدمین سالگرد بیانیه بالفور برگزار می‌کنند، پر از نمادهای انگلیسی است. سال گذشته حتی برروی کیک آنها نیز پرچم انگلیس نقش بسته بود و یک زن با ظاهری شبیه به ملکه انگلیس نیز در این جشن حضور داشت تا به طور غیرمستقیم به جهانیان یادآور شوند آنچه امروز بر آنها می‌گذرد، نتیجه همان نامه‌ای است که یک قرن پیش مقدمات این درد و رنج را برای آنها فراهم کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

لازم بذکر است که متن کامل تفاهم نامه همکاری در اینجا قابل مشاهده می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • اخبار ضد و نقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • تحریم های جدید انگلیس علیه صنایع نظامی ایران / اسامی
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران
  • سرنوشت تلخ زیبای ۲۷ساله، یک ایران را متاثر کرد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • جلسه سرنوشت‌ساز بارسلونا در غیاب لاپورتا