Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، امیر ناظمی با اشاره به تحریم‌‌‌‌‌های احتمالی آمریکا در حوزه اینترنت گفت: شبکه اینترنت حکمران خاصی ندارد و یک شبکه عنکبوتی است و تک تک بازیگران آن می‌‌‌‌توانند فقط در حیطه توانمندی خود بازی کنند و هیچکس نمی‌‌تواند برای نقاط اتصال تعیین تکلیف کند و این واقعیت شبکه اینترنت است.

وی با بیان اینکه در مورد تحریم احتمالی اینترنت پنج سناریو وجود دارد که هیچ کدام از آنها منجربه قطعی اینترنت ایران در دوره تحریم‌‌‌‌ها نمی‌‌‌شود، اظهار داشت: نخست ایجاد محدودیت برای میزبانی مالکان سایت‌‌‌‌های ایرانی روی دیتاسنترهای خارجی است تا همچون شرکت‌‌‌ها، سایت‌‌ها نیز تحریم شوند و نتوانند خدمات میزبانی و هاستینگ دریافت کنند که در این حالت اتفاق سنگینی رخ نمی‌‌‌دهد چراکه زمانی برای انتقال میزبانی از کشورهای خارجی به ایران وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر ارتباطات حالت دوم تحریم‌‌‌‌ها را قطع دسترسی کاربران ایرانی به خدمات سایت‌‌ها و اپلیکیشن‌‌‌های مختلف از یک عرضه‌‌کننده خارجی دانست و تصریح کرد: از این نوع خدمات می‌‌‌‌توان به ایمیل یا تضمین امینت و نوع پرداخت اشاره کرد که مجموعه‌‌‌‌ای از خدمات به شمار می‌‌‌‌روند. به عنوان مثال برخی از خدمات گوگل به ایرانیان ارایه نمی‌‌‌‌‌‌شود که با وجود جدید نبودن این تحریم‌‌‌ها ممکن است دامنه آن تغییر کند و تاثیراتی همچون افزایش هزینه و کاهش کیفیت سرویس را به همراه داشته باشد اما آنچنان جدی نیست که اختلالاتی را به صورت بلندمدت ایجاد کند.

ناظمی با اشاره به تحریم‌‌‌های TLD مربوط به نام دامنه‌‌‌های اینترنتی خاطرنشان کرد: تحریم نام دامنه‌‌‌‌های اینترنتی نیز چند شکل دارد که نخست شامل دامنه‌‌‌ها با پسوندهای عام .COM و .NET است و شکل دیگر شامل پسوند نام کشورها مثل .IR می‌شود که این تحریم نیز برای کاربران داخل ایران اتفاق نمی‌‌‌‌افتد. بلکه دسترسی کاربران خارج ایران به سایتی با پسوند دامنه .IR که میزبانی آن در کشور دیگر باشد، قطع می‌‌‌شود که با جابه جایی میزبانی به داخل کشور مشکل رفع می‌‌شود.

وی اختلال در دسترسی به سایت‌‌‌‌‌های ایرانی یا سایت‌‌‌هایی که به ایرانیان خدمات می‌‌‌دهد را خشن‌‌‌ترین نوع تحریم دانست که کاملا مغایر با انواع حقوق بین‌‌الملل و حتی حقوق‌‌بشر است و ابراز داشت: سرورهایی هستند که نام دامنه را با آدرس موجود تطبیق می‌‌‌‌دهد تا آدرس‌‌‌دهی به سمت سرور انجام شود که به آنها روت سرورها می‌‌‌‌گوییم که دارای تعداد مشخصی در دنیا هستند. بنابراین اگر بگویند تمام دامنه‌‌‌ها از روی آن برداشته شود اختلالاتی ایجاد می‌‌‌شود که البته به نظر می‌‌‌‌رسد از نظر فنی امکان‌‌‌‌ناپذیر باشد چون دایما روت سرورها به‌‌‌روز می‌‌‌شوند و نمی‌‌‌توان به صورت دستوری این کار را انجام داد هرچند که راه‌‌حل‌‌های فنی نیز برای مقابله با آن وجود داشته باشد که البته همه این تحریم‌‌ها خلاف قوانین بین‌‌‌المللی است و با فرض اینکه آمریکا می‌‌‌خواهد کار غیرقانونی و خلاف روند بین‌‌المللی انجام دهد، به عنوان فرض در نظر گرفته می‌شود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات به تحریم‌‌های ممکن در حوزه اینترنت، به ایجاد محدودیت‌‌‌ها در تبادلات مالی اشاره و بیان کرد: معمولا داده از دیتاسنترهای ما خارج و در مقابل داده‌‌‌‌هایی از دیتاسنترهای خارجی وارد کشور می‌‌‌شود که تراز مثبت و منفی دارند و باید به ازای قسمت بدهکاری هزینه آن پرداخت شود که تحریم‌‌‌های مالی اجازه پرداخت هزینه را نمی‌‌‌دهد که در این صورت نیز معمولا مشکل جدی به وجود نمی‌‌‌آید بلکه می‌‌‌توان از طریق ارایه خدمات دیگر تراز خود را منفی و مثبت کنید.

ناظمی با بیان اینکه اگر چنین اتفاق‌‌هایی بیفتد در مجموع منجر به قطعی اینترنت نمی‌‌شود، یادآور شد: این سناریوها نیز منجربه اختلالات کوتاه‌‌‌مدت و چند روزه‌‌‌ای می‌‌شود که به سادگی نیز قابل رفع خواهد بود. 

معاون وزیر ارتباطات در تشریح راه‌‌حل کاهش تاثیرپذیری از تصمیمات دیگران که تحریم نمونه‌‌ای از آن است، عنوان کرد: معنی آن این است که باید خیلی خیلی به دنیا وصل باشیم و اگر امروز تعداد زیادی دیتاسنتر در داخل داشتیم و تعداد زیادی از سایت‌‌‌‌های دنیا را میزبانی می‌‌‌کردیم و تعداد زیادی از ارایه‌‌‌دهندگان خدمات ترجیح می‌‌دادند که در ایران میزبانی شوند، حتی شاهد این اختلالات جزئی هم نبودیم. به عبارتی، هر چقدر جهانی‌‌‌تر شویم امکان تاثیرپذیری ما کمتر است و تنها راه مقابله اصلی و بلندمدت تاثیرپذیری این است که در دنیا بتوانیم نقش بزرگی را ایفا کنیم.

ناظمی با اشاره به علت جهانی نشدن ایران در حوزه اینترنت و فناوری اطلاعات گفت: نگرانی‌‌‌هایی در کشور وجود دارد که ناشی از کم‌‌دانشی بعضی از بازیگران یا مشاوران آنها است چراکه زمانی فکر می‌‌‌کردیم راه اصلی برای استقلال، به صفر رساندن رابطه خود با دیگران است و برای استقلال باید واردات به صفر برسد و با صفر شدن واردات، مستقل‌‌‌‌تر هستیم.

وی با اشاره به اینکه مستقل‌‌ترین کشورهای دنیا آنهایی هستند که واردات آنها زیاد اما دارای صادرات بیشتری هستند، اظهار داشت: موقعی استقلال ما حفظ می‌‌‌‌شود که باوجود واردات زیاد، صادرات بیش از واردات باشد. در واقع آلمان باوجود ۱۵۰۰ هزار میلیارد دلار صادرات دارای ۱۲۰۰ هزار میلیارد دلار واردات است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اینترنت جهان فناوری اطلاعات واردات تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد

علی عباسی‌کسانی رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت : متأسفانه یکی از مواردی که سبب افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی از شهروندان می‌شود ارسال پیامک‌هایی با موضوعات دریافت سهام عدالت، سامانه سنا و آخرین وضعیت پرداخت یارانه است که موجب کلاهبرداری از افراد می‌شود.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه مردم همواره به دنبال آخرین اخبار از وضعیت سهام عدالت و یارانه هستند و یا در سامانه سنا عضویت دارند کلاهبرداران با ارسال پیامک‌هایی با موضوعات مختلف بدافزار‌هایی را در قالب پیامک اطلاع‌رسانی ارسال می‌کنند.

کسانی تصریح کرد: این بدافزار‌ها دارای لینک‌های آلوده هستند که اطلاعات شخصی افراد را سرقت و یا آنها را به درگاه‌های بانکی جعلی برای دریافت اطلاعات بانکی هدایت می‌کند و در نهایت حساب شخصی افراد را به سرقت می‌برند.

وی ادامه داد: مردم باید به هویت جعلی این پیام‌ها آگاه باشند تا شاهد کاهش سرقت‌ها و کلاهبرداری‌های اینترنتی در استان کرمانشاه باشیم که یکی از موارد مهم دانستن سواد استفاده از گوشی تلفن‌همراه برای انجام امور بانکی است.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه افزود: یکی از راه‌های پیشگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی توجه به سرشماره پیامک ارسالی است که عمده این شماره‌ها شخصی هستند و دوم قرارگرفتن لینک بدافزار در آنها است و نکته سوم هدایت به درگاه‌های پرداخت بانکی است.

کسانی خاطرنشان کرد: در صورتی که فرد پس از بازکردن لینک مربوطه به صفحه پرداخت الکترونیک هدایت شد سریعا باید درگاه جعلی بانکی را ترک کند و یا برای جلوگیری از نفوذ بدافزار به تلفن‌همراه باید اینترنت موبایل خود را قطع کند.

وی اضافه کرد: پلیس فتا استان کرمانشاه به صورت شبانه‌روزی در حال رصد و پایش فضای مجازی است و هکر‌های اینترنتی را شناسایی می‌کند، اما در صورتی که همشهریان کرمانشاهی با چنین موارد کلاهبرداری مواجه شدند و یا اطلاعات شخصی و بانکی آنها به سرقت رفت سریعا آن را به مأموران پلیس فتا استان برای انجام اقدامات لازم گزارش دهند.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه با اشاره به اینکه یکی از راه‌های دیگر کلاهبرداری از حساب بانکی افراد استفاده از اسکیمر است، گفت: مردم هنگام انجام خرید از دست‌فروشان حتما از قرار دادن کارت بانکی خود همراه رمز آن به افراد خودداری کنند تا شاهد کاهش جرائم کلاهبرداری در استان کرمانشاه باشیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • میزبانی مردم کوهبنان از یک شهید گمنام
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد