Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: قرص‌های ضدافسردگی، خواب‌آور، مسکن و داروهای تخصصی روانپزشکی جزو دارو های پر مصرف نبوده است و تنها استامینوفن و ایبو پروفن به عنوان دارو مسکن و پرطرفدار در رتبه ۹-۱۰ این لیست دارو های پر مصرف قرار داشتند.

بهروز بنیادی،در خصوص افزایش مصرف داروهای مسکن و ضد افسردگی و خواب‌آور در کشور گفت: طبق گزارش‌هایی که در رابطه با آسیب‌های اجتماعی و افزایش اضطراب و افسردگی در جامعه داده می‌شود بیش از 25 درصد افراد جامعه به نوعی با این مسئله درگیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از این افراد نیاز دارند به روانپزشک و روانشناس مراجعه و مسیر درمان خودشان را طی کنند، همچنین برخی از بیماری ها زمینه ساز بیماری‌های روحی و روانی است.

قرص‌های ضد افسردگی،خواب‌آور، مسکن جزو دارو های پر مصرف کشور نیستند

نماینده مردم کاشمر،بردسکن،خلیل آباد در مجلس دهم با اشاره به افزایش مصرف داورهای ضد افسردگی، مسکن و خواب اور تاکید کرد: متاسفانه این داروها اکثراً خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف می‌شود. اما طبق آماری اخیر سازمان غذا و دارو از پرمصرف ترین داروهای کشور، قرص‌های ضد افسردگی،خواب‌آور، مسکن و داروهای تخصصی روانپزشکی جزو دارو های پر مصرف نبوده است و تنها استامینوفن و ایبو پروفن به عنوان دارو مسکن و پرطرفدار در رتبه 9-10 این لیست قرار داشتند.

شیوع مصرف خودسرانه داروهای مسکن و ضد افسردگی در میان جوان ها

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: اما متاسفانه بسیاری از جوان‌ها خودسر و بدون مراجعه به پزشک از این دارو ها استفاده می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که باید به نسل جوان توجه بیشتری داشته باشیم تا بتوانند در برابر مشکلات و سختی‌های زندگی با صبر و تحمل بیشتری داشته باشند و به سمت این نوع داروها گرایش پیدا نکنند.

متاسفانه بسیاری از جوان‌ها خودسر و بدون مراجعه به پزشک از این دارو ها استفاده می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که باید به نسل جوان توجه بیشتری داشته باشیم تا بتوانند در برابر مشکلات و سختی‌های زندگی با صبر و تحمل بیشتری داشته باشند و به سمت این نوع داروها گرایش پیدا نکنند

داروخانه‌ها از فروش بدون نسخه داروی ضد افسردگی و خواب اور جلوگیری کنند

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از مصرف خودسرانه و بدون نسخه پزشک باید مدیریت و نظارت بیشتری بر روی فروش‌های بدون نسخه دارو خانه داشته باشیم. این مسئله بسیار فراگیر و گسترده بوده و باید پزشکان داروخانه و داروسازان نقش آفرینی بیشتری داشته باشند. این داروها در صورت مصرف خودسرانه اعتیاد آور بوده و عوارض جانبی بسیاری در پی خواهد داشت.

خانه ملت

منبع: ساعت24

کلیدواژه: داروهای مسكن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش فشارخون تهدیدکننده سلامت کودکان٬ نوجوانان و بالغین است. به علت افزایش شیوع چاقی در کودکان٬ کم تحرکی و تمایل زیاد آن‌ها به غذا‌های آماده که حاوی مقادیر زیاد نمک است، فشارخون در جمعیت اطفال رو به رشد است. فشارخون بالا در ۳۰ درصد افراد چاق مشاهده می‌شود. همچنین فشارخون در دوران کودکی خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، مرض قند، افزایش چربی خون و فشارخون در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

فشارخون بالا در کودکان اغلب در معاینات متداول در مدرسه یا مراجعه به پزشک به علت دیگری تشخیص داده می‌شود. اغلب کودکان بدون علامت هستند و ممکن است علایم غیر اختصاصی مثل سردرد٬ ضعف٬ سرگیجه٬ خستگی٬ اختلال رشد یا اختلالات خواب داشته باشند. باید توجه کرد که فشار خون بالا را قاتل ساکت می‌نامند؛ زیرا اغلب بدون علامت است. البته فشار خون بالا در بچه‌ها بیشتر ثانویه به علت بیماری‌های کلیوی به خصوص عفونت ادراری است.

بنابر اعلام انجمن نفرولوژی کودکان ایران، باید توجه کرد که بعضی دارو‌ها باعث افزایش فشارخون می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بدون تجویز پزشک و خودسرانه دارو مصرف نشود. با توجه به اهمیت بیماری فشار خون توصیه می‌شود فشارخون در تمام بچه‌های بالای ۳ سال اندازه‌گیری شود.

نحوه کنترل فشار خون بالا

- داشتن برنامه غذایی سالم شامل استفاده از میوه و سبزیجات٬ فراورده‌های لبنی و شیر کم چرب٬ کم کردن مصرف شیرینی و نوشابه‌های حاوی شکر٬ استفاده از گوشت سفید مثل ماهی و مرغ٬ حبوبات٬ غلات سبوس دار، پسته و بادام و استفاده کمتر از گوشت قرمز و غذا‌های چرب می‌شود.

این برنامه غذائی از افزایش چربی خون جلوگیری می‌کند و مواد غذایی موثر در کاهش فشارخون مانند پتاسیم٬ کلسیم و منیزیوم را فراهم می‌کند. این رژیم غذایی ممکن است به طور موقت باعث نفخ شکم و اسهال شود. برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود، به تدریج مقدار میوه و سبزیجات و غلات افزایش یابد.

- کاهش مصرف نمک: بعضی مردم مثل افراد مسن٬ چاق٬ بیمارانی که مرض قند یا بیماری کلیوی دارند، به نمک حساس هستند و دفع نمک توسط کلیه‌ها در این افراد مختل است؛ بنابراین توصیه می‌شود که مصرف روزانه نمک بیشتر از شش گرم (معادل یک قاشق چایخوری) نباشد. غذا‌های ﺁماده، نان و غذای رستوران‌ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند؛ بنابراین بهتر است از این غذا‌ها استفاده نشود.

- حفظ وزن مناسب و کاهش وزن در صورت چاق بودن: وزن بالا می‌تواند باعث افزایش فشارخون شود. در واقع افزایش فشارخون شما می‌تواند به علت افزایش وزن باشد. باید توجه کرد که کم کردن وزن باعث کم شدن فشار خون می‌شود. از طرفی وزن بالا خطر بیماری‌های قلبی٬ افزایش چربی خون و مرض قند را افزایش می‌دهد. برای کاهش وزن افراد چاق٬ توصیه می‌شود از غذا‌های کم کالری و کم کربوهیدرات استفاده شود وهمچنین ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی جزو برنامه روزانه فرد باشد.

باید توجه کرد که ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری و کنترل فشارخون بالا است. ورزش خطر بیماری‌های قلبی را هم کاهش می‌دهد. ۳۰ دقیقه ورزش یا فعالیت فیزیکی متوسط شامل پیاده‌روی تند، دوچرخه سواری٬ شنا و ... بیشتر روز‌های هفته لازم است. می‌توان ۳۰ دقیقه را به دوره‌های کوتاه‌تر ۱۰ دقیقه‌ای تقسیم کرد. استفاده از پله بجای آسانسور٬ عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای محل کار برای جلوگیری از افزایش وزن و ثابت نگه داشتن وزن مفید است. درافراد چاق توصیه می‌شود روزانه ۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشند.

فعالیت فیزیکی منظم و کاهش کم تحرکی اثرات خوبی روی وزن و جلوگیری از افزایش فشار خون دارد.

در عین حال اگر تغییر در شیوه زندگی باعث پایین ﺁوردن فشار خون نشد، مصرف دارو لازم است. البته حتی با مصرف دارو تغییر در شیوه زندگی نیز نیاز است. در صورت مصرف داروی فشارخون لازم است که مرتبا توسط پزشک معالج خود در مورد مصرف درست و مقدار مناسب دارو ویزیت شوید. در صورت بروز عوارض ناخواسته دارو با پزشک خود تماس بگیرید. دارو را همانطور که تجویز شده است استفاده کنید و برای اینکه خوردن دارو را فراموش نکنید، آن را در مکانی که در معرض دید است، قرار دهید.

به یاد داشته باشید برای اینکه زندگی سالم داشته باشید باید:

- وزن مناسب خود را حفظ کنید.

- فعالیت فیزیکی منظم داشته باشید.

- برنامه غذایی سالم داشته باشید.

- نمک رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

- در صورت تجویز دارو ﺁن را به طور صحیح استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت