Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: کشف واقعی قیمت زعفران در بورس کالا باعث می‌شود تا هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشند و کشاورز نیز از میزان سود واقعی خود مطلع شوند.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، زعفران ایرانی با وجود تمام مشکلات و کاستی‌ها سالانه ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه دارد، رقمی که درصورت برندسازی و رفع مشکلات صادراتی می‌تواند رشد قابل توجهی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در شرایطی است که بازار زعفران نیز همانند بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر به دلیل فعالیت گسترده دلالان و واسطه‌ها از مسیر اصلی خود منحرف شده و سود واقعی آن به جای کشاورزان به دست این واسطه‌ها می‌رسید. اما از ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۵ بسترسازی برای معاملات گواهی سپرده زعفران در بورس کالا با همکاری اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و همچنین اتحادیه تعاونی‌های روستایی خراسان رضوی این روند تغییر کرد. حال با وجود تمام مقاومت‌ها، ورود زعفران به تالار شفاف بورس کالا امیدی در دل کشاورزان این حوزه ایجاد کرده تا دسترنج خود را دریافت کنند.

در این زمینه رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: بورس‌های کالایی در دنیا یکی از مهمترین و شفافترین بازارها است که اصلی‌ترین ویژگی آن کشف واقعی قیمت یک محصول است.

به گفته غلامعلی فارغی، کشف واقعی قیمت باعث می‌شود تا هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشند و کشاورز نیز از میزان سود واقعی خود مطلع شود.

وی ادامه داد: در ایران به دلیل وجود کشاورزی سنتی فعالیت کشاورزان و کل فرایند کار اعم از کشت، عرضه و توزیع آن هم سنتی است و متاسفانه تا سال های اخیر کسی به فکر اصلاح این شرایط نبوده است.

فارغی اظهار داشت: با این حال بازار سرمایه بازار مدرنی است که در سال های اخیر به آن توجه شده است. درصورتی که با حمایت وزارت جهاد کشاورزی عرضه محصولات در بورس کالا افزایش یابد بخش کشاورزی نیز به تدریج می تواند خود را با این بازار مدرن تطبیق دهد و از مزایای فراوان آن بهره مند شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران افزود: زعفران به دلیل ارزآوری قابل قبول یکی از محصولات صادراتی مهم ایران در بخش کشاورزی است. این درحالی است که به دلیل این که کشاورزان خود محصولات را صادر نمی کنند به طور عمده شرکت های تعاونی کار صادرات را انجام می دهند.

وی اظهار کرد: درصورتی که زعفران کاران در یک یا چند تشکل صنفی تجمیع و سازماندهی شوند و محصول خود را از طریق بورس کالا عرضه کنند به طور قطع بخش عمده سود این چرخه نصیب آنان می شود. در تمام دنیا نیز محصولات از طریق اتحادیه ها در بورس عرضه می شود. اما اگر همانند گذشته واسطه ها عرضه و فروش محصول را دراختیار داشته باشند، طبیعتا سود آن نصیب کشاورز نمی‌شود و تنها دلالان هستند که از آن منتفع می‌شوند.

وی تاکید کرد: حتی با فرض ادامه فعالیت دلالان در بازار زعفران، درصورتی که زعفران در بورس کالا عرضه شود بازهم به نفع این بخش خواهد بود. چرا که به دلیل کشف واقعی قیمت، کشاورزان از نرخ واقعی محصولی که تولید می کنند مطلع می شوند و فضا برای فعالیت دلالان و مانورهای قیمتی آنها در بازار محدود می شود. بنابراین حداقل مزیت بورس کالا برای عرضه کالا این است که باعث متشکل شدن و آگاهی کشاورزان می شود.

 قیمت زعفران شاخص می شود

این فعال بخش خصوصی در پایان با بیان اینکه بورس کالا می تواند قیمت شاخص زعفران دنیا را تعیین کند، گفت: کشف قیمت محصول در بورس کالا قیمت آن را به یک شاخص تبدیل می کند. هم اکنون قیمت شاخص محصولات کشاورزی نظیر گندم و ذرت در بورس های کالایی دنیا تعیین می شود و در سراسر کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. حال اگر قیمت زعفران در بورس تعیین شود ایران می تواند به دلیل این که تولیدکننده ۹۰ درصد زعفران دنیاست، قیمت شاخص آن را تعیین کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس زعفران کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید

بسیاری از رانندگان و مالکان خودروهای تجاری قصد دارند کشنده‌ای با کیفیت‌ مثل فاو J6-460 را مالک شوند ولی نسبت خرید در بورس کالا مردد و نگران هستند. برخی از آنها تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است. 

حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:

•    پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:

سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو »  بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.

•    می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند. 

عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.

•    برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان می‌دهند! با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.

ضمن اینکه:

•    در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد! در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود.

•    معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید.

دیگر خبرها

  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا