Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله با شروع شدن فصل سرما تعداد زیادی به خاطر سرماخوردگی معمولی به پزشک مراجعه می کنند. تغذیه یکی از مسائلی است که به بهبود سریعتر سرماخوردگی کمک می کند.

در ادامه غذاهایی معرفی می شوند که در زمان سرماخوردگی حتما باید بخورید.

سوپ مرغ

خوردن یک کاسه سوپ مرغ داغ در زمان ابتلا به سرماخوردگی به بدن آرامش زیادی می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۲۰۰۰ محققان بیان کردند که سوپ مرغ حاوی عوامل ضد التهابی است که می تواند علائم سرماخوردگی را بهبود بخشد. اینکه چرا سوپ اینقدر برای سرماخوردگی موثر است نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، اما آنچه مسلم است این است که یک رژیم غذایی سالم و مقوی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند که بسیار مهم است.

شیر و سایر مواد حاوی ویتامین D بخورید

غذاهایی که سرشار از ویتامین D هستند، مانند شیر و سایر غلات غنی شده می توانند در مبارزه با سرماخوردگی به بدن کمک کنند. تحقیقی در سال ۲۰۰۹ در این زمینه انجام شد و محققان دریافتند افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر دچار سرماخوردگی می شوند. غذاهای حاوی ویتامین D علاوه بر بهبود علائم سرماخوردگی به بهبود خلق و خو در هوای سرد نیز کمک می کنند.

هویج و سایر غذاهای حاوی ویتامین A

تمام ویتامین ها برای داشتن یک بدن سالم ضروری هستند، اما محققان معتقدند ویتامین A نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. زمانی که دچار سرماخوردگی می شوید بهتر است سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو اسکواش و اسفناج مصرف کنید.

چای سبز سرد

چای سبزسرشار از آنتی اکسیدان است که سیستم ایمنی را تقویت می کند حتی زمانی که بیمار هستید. به علاوه چای سبز می تواند علائم مربوط به سرماخوردگی مانند گلو درد را بهبود بخشد.

سیر

بررسی ها نشان داده اند که مصرف منظم سیر می تواند از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند. سیرحاوی ماده ای به نام آلیسین است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. در هوای سرد بهتر است بیشتر سیر مصرف کنید.

بلوبری

محققان معتقدند میزان آنتی اکسیدان موجود در بلوبری از هر میوه تازه دیگری بیشتر است و این میزان آنتی اکسیدان به بهبود سرماخوردگی کمک می کند. در زمان سرماخوردگی می توانید بلوبری را تنها یا همراه با شیر بخورید.

چای

چای به بهبود علائم سرماخوردگی کمک می کند، اگر می خواهید چای بهترین تاثیر را روی شما داشته باشد بهتر است چای خود را با عسل، دارچین یا حتی سیر و نعناع بخورید. توصیه می شود در زمان سرماخوردگی ۳ بار در روز چای بنوشید.

ماهی

توصیه می شود در زمان سرماخوردگی ماهی هایی مانند ماهی تن و ماهی سالمون بخورید، این ماهی ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ التهاب بدن را کاهش می‌دهند؛ التهاب یکی از مهم ترین عواملی است که از عملکرد درست سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سرما پزشک تغذیه سرماخوردگی رژیم غذایی سیستم ایمنی بدن ویتامین شیر سیستم ایمنی سیب زمینی چای چای رژیم غذایی سرما سرماخوردگی سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۵۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد

محمدرضا سقائیان فرد (کارشناس ایمنی و بهداشت کار) در مورد الزاماتِ کارفرمایان در رابطه با ایمنی و بهداشت کارگران گفت: قانونگذار در فصل چهارم قانون کار که مربوط به حوزه حفاظت فنی و بهداشت کار است، مواد قانونی‌ای را برای حفظ، تأمین و ارتقای سلامتِ کارگران ترتیب داده و کارفرمایان را ملزم به اجرای آن کرده است. عدم اجرای این قوانین بار حقوقی دارد و هزینه‌هایی بر کارفرمایان وارد می‌کند. 

وی ادامه داد: از جمله این مواد ماده ۹۱ قانون کار است، که در آن کارفرمایان موظف شده‌اند وسایل حفاظت فنی را جهت افزایش ایمنی و بهداشت کارگرن در اختیار آن‌ها قرار دهند، آموزش دهند و بر نحوه‌ی استفاده صحیحِ از این وسایل نظارت کنند.

به گزارش ایلنا، برخی مواقع‌ عدم نظارت سبب می‌شود کارگران از این وسائل به نحو صحیح استفاده نکنند و حوادثی ایجاد شود و به دلیلِ کوتاهی در عدم نظارت کارفرمایان مسئول حادثه شناخته شوند. 

سقائیان فرد گفت: از دیگر مواد قانونی، ماده ۹۲ قانون کار است که به انجام معاینات سالانه پزشکی کارگران اشاره کرده است. معایناتِ سالانه برای این است که متوجه تاثیرگذاریِ عوامل زیان‌آور بر سلامت کارگران شویم.

کارفرمایان موظفند برای کارگران پرونده پزشکی تشکیل بدهند و ببینند سلامتِ کارگران در طول یک سال در مواجهه با عامل زیان آوری که در محیط کار وجود دارد، تحت تأثیر قرار گرفته یا نه، که اگر این اتفاق افتاده، باید تمهیدات لازم را جهت کنترل و حفظ عامل زیان‌آور ببینند. 

این کارشناس ایمنی و بهداشت کار ادامه داد: ماده ۹۳ قانون کار از دیگر مواد قانونی در این زمینه است که به تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت و کار اشاره دارد. ترکیبِ این کمیته از کارفرما، مدیر فنی، مسئولین بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار و نماینده کارگران تشکیل شده است.

تصمیم گیری و تصویب مواردی در رابطه با ایمنی و بهداشت کارگاه و کارگران از وظایف این کمیته است. عملکردِ این کمیته از ارکان محوری حوزه ایمنی و بهداشت کار در هر کارگاهی قلمداد می‌شود. و همانطور که گفتم، تشکیل این کمیته جزو وظایف اصلی کارفرما است. 

سقائیان فرد بیان کرد: کارفرما مسئولیت اجرای قوانین ایمنی و بهداشت کار را برعهده دارد و به هیچ نحوی نباید از قبول مسئولیت شانه خالی کند. در غیر اینصورت اگر حادثه‌ای رخ دهد و یا محیط کارگاه منجر به بیماریِ کارگر شود از نظر کیفری و حقوقی باید پاسخگو باشد. اگر کارفرمایی تمام تمهیدات لازم در زمینه ایمنی و بهداشت را رعایت کرده باشد و عوامل خطرزا را کنترل کرده باشد، دیگر کارفرما مسئولیت ندارد. 

وی گفت: از جمله موادِ دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، ماده ۱۰۵ قانون کار است که این حق را برای بازرسان کار لحاظ کرده که اگر کارگاهی را در معرض بروز حادثه تشخیص داد، گزارش بدهد. در این ماده آمده: «هر گاه در حین بازرسی، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه‌ای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود، بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه‌ای مکلف هستند مراتب را فوراً و کتباً به کارفرما یا نماینده او و نیز به رییس مستقیم خود اطلاع دهند.» این ماده اگر به درستی انجام شود، مانع از بروز حوادثی مثل «پلاسکو» و… می‌شود. 

این کارشناس ایمنی و بهداشت کار افزود: دغدغه‌ی اصلی کارفرمایان ما اقتصادی و افزایش تولید مجموعه‌ی خود است و شاید کمتر به وظایف خود در مورد ایمنی و سلامت کارگران توجه کنند. در حالیکه باید توجه داشته باشند که‌ عدم توجه به ایمنی و سلامت کارگران هزینه‌های بسیاری به بار می‌آورد. توصیه‌ای که به کارفرمایان داریم این است که فصل چهار قانون کار را مطالعه و بر آن اشراف داشته باشند و ایمنی و بهداشت کارگران را در نظر بگیرند. 

وی ادامه داد: کارفرمایان باید تشکیلِ کمیته حفاظت فنی به عنوان رکنِ مهمِ ایمنی و بهداشت کار و به عنوان تشکیلات رصد کننده مشکلات، حوادث و بیماری‌ها را در دستور کار خود قرار دهند. البته وجود این کمیته رافع مسئولیت قانونی کارفرما نمی‌شود اما تا حدودی باعث کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار می‌شود. 

سقائیان فرد تاکید کرد: کارفرمایان نباید ایمنی و سلامتِ کارگران را قربانیِ سودِ خود کنند. همچنین افزایشِ سالانه‌ی حقوق نباید مانع از توجه به ایمنی و سلامتِ کارگران شود، چرا که‌ عدم توجه به این اصول، خسارتِ بسیاری ایجاد می‌کند. کارفرمایان باید با اقداماتِ مناسب در حوزه ایمنی و بهداشت کار، از هزینه کردِ بیشترجلوگیری کنند.

هزینه در حوزه سلامت به تولید بهتر و مرغوب‌تر، کاهش بیماری و حادثه، کاهشِ هزینه‌ی ناشی از حوادث و مرخصی‌های استعلاجی کارگران و مواردی از این دست، کمک می‌کند. امیدواریم کارفرمایان در سال جاری اهتمام بیشتری برای ایمن‌سازی و سالم‌سازی محیط کارگاهی داشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • سئو سایت وردپرس چیست؟
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • درباره شیر شتر، نوشیدنی محبوب این‌روزها