Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-03@17:28:54 GMT

هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست می دهد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۷۰۶۰

هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست می دهد

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، گیرت کاپلار، رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، درباره شرایط کودکان در یمن گفت درگیری‌های نظامی و شرایط اقتصادی بسیار نامناسب در این کشور، پوشش واکسیناسیون کودکان در یمن را که پیش از جنگ نیز ناکافی بود، به وضعیت خطرناکی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در یونیسف که روز یکشنبه ۱۳ آبان (۴ نوامبر) در یک مصاحبه مطبوعاتی در امان، پایتخت اردن شرکت کرده بود، در ادامه گفت که بیماری‌هایی چون دیفتری و سرخک در میان کودکان یمنی افزایش یافته‌ است.

 

۱۱ میلیون از مجموع ۱۵ میلیون کودک یمنی (۸۰ درصد) به کمک‌های انسان‌دوستانه جهانی نیاز دارند و یک میلیون و ۸۰۰ هزار کودک در این کشور که فقیرترین کشور عربی است، گرسنه‌اند و از این تعداد ۴۰۰ هزار کودک با خطر مرگ می‌جنگند.

 

مدت‌هاست که در یمن آب آشامیدنی و مواد غذایی اصلی شهروندان کمیاب شده است. به گفته گیرت کاپلار، در این کشور سبزی و میوه وجود دارد، اما بسیاری از خانوارها قدرت مالی خرید را ندارند.

 

آب آشامیدنی نیز باید از چاه‌ها به سطح زمین منتقل شود و بدین منظور باید از پمپ‌هایی استفاده شود که با نفت کار می‌کنند، ولی قیمت نفت همواره گران و گران‌تر می‌شود و بسیاری از مردم امکان تهیه نفت را برای بیرون کشیدن آب آشامیدنی از عمق چاه‌ها ندارند.

 

یونیسف گزارش داده است که بیش از نیمی از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی در یمن امکانات درمانی خود را از دست داده‌اند، زیرا این مراکز یا ویران شده‌اند یا پرسنل لازم را ندارند. در ضمن از دو سال پیش به پرسنل موجود حقوقی هم پرداخت نشده است.

 

گیرت کاپلار از جامعه جهانی می‌خواهد کمک‌های انسان‌دوستانه بیشتری برای مردم یمن در اختیار یونیسف قرار دهند. او با نظر به کنفرانس احتمالی درباره صلح در یمن که قرار است در ماه نوامبر سال جاری در سوئد برگزار شود خواستار پایان فوری درگیری‌های نظامی در این کشور شد.

 

کاپلار همچنین خواستار آن شد که جامعه جهانی از روی کار آمدن دولتی در این کشور پشتیبانی کند که مورد علاقه مردم یمن باشد. او تاکید کرد در چندین سال گذشته این موضوع رعایت نشده است.

 

صندوق کودکان سازمان ملل متحد بخصوص نسبت به اوضاع شهر حدیده نگران است. از این شهر مهم بندری یمن تاکنون ۵۷۰ هزار شهروند از ترس جان خود به مناطق دیگر گریخته‌اند.

 

در همین حال، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی روز یکشنبه به سه کیلومتری بندر استراتژیک حدیده در غرب یمن رسیدند. رسانه‌های محلی از وقوع درگیری‌های شدید در ورودی‌های این بندر خبر داده‌اند.

 

ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از ماه ژوئن عملیات برای تصرف بندر جدیده را آغاز کرد. این بندر نقش کلیدی برای رسیدن کمک‌های غذایی و دارویی به یمن دارد. با وجود امیدواری ریاض و متحدانش برای پیروزی فوری این عملیات، بندر حدیده کماکان در اختیار یمنی هاست.

 

درگیری‌ها در غرب یمن در حالی گسترش می‌یابد که در روزهای اخیر علاوه بر سازمان ملل متحد، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هم خواستار توقف فوری جنگ در یمن شده اند. با توجه به نزدیک‌ شدن زمان آغاز گفت‌وگوهای صلح در سازمان ملل، به نظر می‌رسد نیروهای سعودی می‌کوشند تا پیش از آغاز مذاکرات، بندر استراتژیک حدیده را تسخیر کنند.

 

روز یکشنبه آنجلینا جولی، هنرپیشه سرشناس آمریکایی و سفیر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، انفعال جامعه جهانی در برابر بحران یمن را «شرم‌آور» خواند و خواستار تلاش فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای پایان دادن فوری به جنگ در یمن شد.

 

چندی پیش، بنیاد صلح جهانی مستقر در آمریکا با انتشار گزارشی، از قصد عربستان سعودی برای نابودی مراکز تامین مواد غذایی در یمن پرده برداشت.

 

این گزارش‌ که «استراتژی ائتلاف اعراب در جنگ یمن: حملات هوایی و جنگ غذا» نام دارد، شامل مجموعه‌ای از داده‌های جمع آوری شده از منابع مختلف از جمله وزارت کشاورزی و آبیاری و وزارت ماهیگیری و منابع دریایی یمن است.

 

در این گزارش آمده است: «مناطق آسیب دیده در اثر این بمبارانها عمدتا مراکز تولید مواد غذایی مانند مناطق کشاورزی، دامداری و ماهیگیری هستند؛ همچنین مراکز ذخیره سازی این مواد و انتقال آنها به شهرها. این خود شاهدی قوی است که نشان می‌دهد این ائتلاف به دنبال نابودی مراکز تولید و توزیع مواد غذایی در مناطق تحت کنترل حوثی‌هاست.»

 

این بنیاد هشدار داده است که با این استراتژی، حملات ائتلاف باعث می‌شود که تنها منبع تامین غذای غیرنظامیان در کشوری که آستانه قحطی قرار دارد، نیز نابود شود.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: جام نیوز یمن عربستان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی

 

خبر بروز رسانی می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در دومین بازدید خود از این بندر گفت: وضعیت گمرک شهید رجایی نسبت به اسفند ۱۴۰۰ بسیار بهتر و مطلوب‌تر شده است، اما هنوز نواقص و ناهماهنگی‌هایی در این گمرک بین دستگاه‌های مسئول وجود دارد که باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آنها اقدام شود.
وی در بازدید از بخش نگهداری بیش از ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی که ترخیص نشده است، افزود: اگر علت اصلی عدم ثبت سفارش و عدم ترخیص کالا‌ها و اقلامی که پنج سال از تولید آنها می‌گذرد، حمایت از تولید داخل است، بنابراین متروکه اعلام کردن آنها و سپس به فروش رساندنشان در بازار نیز، نقض غرض است و در نهایت با این روش هم اثر خود را در بازار می‌گذارد.
رئیس دستگاه قضا گفت: این ماشین آلات از طریق ورود مستقیم به بازار یا از طریق فروش در قالب اموال تملیکی در بازار عرضه می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: این ماشین‌آلات راهداری، طبق اعلام وزارت راه، در زمره نیاز راهسازی کشور است پس ضرورت دارد این مسئله را با هماهنگی بین‌دستگاهی رفع کنیم و چنانچه برداشت متفاوت از قانون وجود دارد، به یک اشتراک نظر در فهم از قانون برسیم و در صورت نقص قانون در این زمینه نیز، نسبت به اصلاح قانون اهتمام بورزیم.
وی گفت: با همکاری سایر قوا نسبت به اصلاح رویه‌ها اقداماتی را ترتیب دهیم تا شاهد معطل ماندن کالا‌هایی که نیاز کشور است و برای آنها ارز تخصیص داده شده، در گمرکات نباشیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: بدون تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از این نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب عدم ترخیص کالا‌ها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید مسئولان امر، هر چه سریعتر نسبت به راه‌اندازی کامل و تکمیل چنین سامانه‌ای، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: اینکه بخش حقوقی گمرک در سال ۱۴۰۰ یک نوع بخشنامه ناظر بر ثبت سفارش و ترخیص کالا‌ها صادر می‌کند و در سال ۱۴۰۲ بخشنامه دیگری را در این خصوص ابلاغ می‌کند که با بخشنامه پیشین متفاوت است، خودش از عواملی است که سبب معطلی کالا‌ها و متروک اعلام شدن آنها می‌شود در این زمینه بخش حقوقی گمرک باید به یک وحدت و انسجام رویه دست یابد.
وی افزود: من فعلاً در این بازدید به دنبال آن نیستم که ببینم کدام فرد یا دستگاه کوتاهی کرده است.
رئیس قوه قضاییه همچنین از مخازن اِشغال شده توسط ۴۴ هزار تن روغنِ غیر قابل مصرف بازدید کرد.

 

بیشتر بخوانید:بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس


رئیس دستگاه قضا خطاب به نماینده شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی، بعنوان وارد کننده محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی گفت: چرا باید چنین محموله‌ای که نیاز کشور است با تخصیص ارزِ قابل توجهی، وارد کشور شود و سه سال در کشاکش میان دستگاه‌های مسئول بماند و در آخر اعلام شود که این محموله روغن، قابلیت مصرف خوراکی را ندارد و حتی استفاده از آنها برای مصرف طیور نیز می‌تواند واجد آسیب باشد؟! آیا نمی‌شد دو وزارتخانه «جهاد کشاورزی» و «بهداشت» فرآیند آزمایش و نمونه‌برداری از این محموله را سریع‌تر انجام دهند که بالغ بر سه سال، انبار‌ها بواسطه این روغن‌ها که قابلیت مصرف ندارند، اِشغال نشوند؟
بازرسی که شما بعنوان واردکننده، در کشور مبدأ واردات این روغن‌ها تعیین کرده بودید، چرا در همان موعد بارگیری و فروش، غیر قابل مصرف بودن آنها را اعلام نکرد؟ / باید توجه شود که علاوه بر تخصیص ارز برای واردات و نگهداری چنین محموله‌هایی، حتی مرجوع کردن و امحای آنها نیز برای کشور و بیت‌المال هزینه‌زاست.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز هدف اصلی‌ام از این بازدید، آن است که با همکاری سایر دستگاه‌ها به یک تدبیر برسیم تا دیگر شاهد چنین امری نباشیم که محموله‌ای مورد نیاز کشور با صرف ارز ترجیحیِ قابل‌توجه، وارد کشور شود و بعد از سه سال که انبار‌ها را اِشغال کرده، تازه به این نتیجه برسیم که چنین محموله‌ای اصلاً از همان ابتدا که وارد شد هم غیرقابل مصرف بود!
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: تصویر امروز انبار‌های اموال تملیکی حقیقتا با گذشته قابل مقایسه نیست و با تلاش صورت گرفته امروز وضعیت خیلی خوب است.
وی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد در دیگر انبار‌ها نیز وضعیت خوب است و مشکلات گذشته تا حد بسیاری حل شده است.

دیگر خبرها

  • آنروا: روزانه ۳۷ کودک در غزه مادر خود را از دست می‌دهند
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • دادسرای نظامی ناحیه بندر جاسک افتتاح شد
  • آیا کودکستان‌های کشور رتبه بندی می‌شوند؟
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال