Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@08:18:58 GMT

ایدز خراسانی را زنان روس آوردند

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۹۷۹۰

ایدز خراسانی را زنان روس آوردند

کارشناس سازمان انتقال خون گفت: بعد از فروپاشی شوروی سابق، زنان روس وارد ایران شدند و ویروسی از آن مناطق وارد خراسان شد که به ایدز خراسانی مشهور است.

به گزارش قدس آنلاین ، عرفانیان در «نشست علنی ژرفای یک جهان زنانه» که در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین موضوع در زمینه انتقال خون سلامت فرد اهداکننده خون است؛ چون خون فرد اهداکننده بعد از طی مراحل و تایید سلامت خون به 3 نفر یا 4 کودک نارس اهدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی افزود: سلامت فرد اهداکننده خون در گرو این است که فرد از رفتارهای پرخطر به دور باشد. فرد اهداکننده باید سن بالای 19 سال و وزن بالای 60 کیلو داشته باشد. خانم‌ها سالی 3 بار و آقایان سالی 4 بار می‌توانند اهداکننده خون باشند.  این کارشناس انتقال خون بیان کرد: قبل از گرفتن آزمایش خون، سؤالات متعددی از فرد اهداکننده خون در زمینه‌های همچون تک‌همسری، صیغه‌نبودن، متعلقه‌بودن فرد، نداشتن تتو، خال‌کوبی، طب سوزنی، زالودرمانی، جراحی‌های صغیر، کشیدن و پرکردن دندان، مسافرت به کشورهای اروپایی طی 5 سال اخیر، زندگی در مناطقی که دارای حشره مالاریا است و داشتن رابطه جنسی پرخطر پرسیده می‌شود. عرفانیان عنوان کرد: درسازمان انتقال خون ایران قوانینی وجود دارد که مصوبه سازمان جهانی انتقال خون است. وی ادامه داد: مهم‌ترین مساله در سازمان انتقال خون این است که افراد در پاسخ به سوالات صادق باشد. ما آزمایش‌های لازم در همه زمینه‌ها و بیماری‌ها را انجام می‌دهیم، چون بعضی از افراد در رفتارهای پرخطر دچار بیماری‌هایی می‌شوند که این بیماری‌ها به مدت زمان طولانی به صورت سلول در بدن باقی می‌ماند و این سلول به مدت 6 ماه تا یک سال طول می‌کشد تا وارد خون شود. به همین دلیل ممکن است در تست خون تشخیص داده نشوند. این کارشناش انتقال خون گفت: این سلول‌ها فقط با تست DNA تشخیص داده می‌شود، ولی به دلیل گرانی این تست در ایران انجام نمی‌شود. وی در خصوص ایدز خراسانی اظهار کرد: HTLV1  ویروسی است که در فسیل‌های ژاپن کشف شده است و قدمت دوهزارساله دارد. شیوع آن در خراسان به این دلیل است که به بعد از فرو پاشی شوروی سابق  زنان روس وارد ایران شدند و این ویروس از آن مناطق وارد خراسان شد و حدود بیست سال است که این ویروس در ایران وارد و به ایدز خراسانی مشهور شده است.  عرفانیان خاطرنشان کرد: این ویروس تا بیست سال علائم ندارد و بعد از این مدت علائم آن به صورت فلج اندام خودش را نشان می‌دهد. این ویروس مانند ایدز کشنده نیست، ولی قابل انتقال است. راه‌های انتقال آن از طریق رابطه جنسی پرخطر، داندان‌پزشکی، حجامت و... ممکن است.  این کارشناش انتقال خون اظهار کرد: تست این ویروس در خراسان انجام می‌شود. انجام این تست خیلی گران است، چون کیت‌های آن از فرانسه و هلند وارد می‌شود و با وجود تحریم‌های‌ اخیر مشکلاتی را در این زمینه خواهیم داشت.   وی تاکید کرد: از رفتارهای پرخطر پرهیز کنیم و در حفظ سلامت خود کوشا باشم. منبع : ایسنا انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایدز ویروس ایدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل انتقال خون خراسان شمالی از رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در این استان در سال گذشته خبر داد.

دکتر هادی نوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رتبه دوم کشوری برای انتقال خون خراسان شمالی اظهار کرد: انتقال خون استان رتبه دوم در دو بخش رشد اهدای خون، رشد اهدای خون بانوان و رتبه دوم در شبکه ملی خون رسان را در کشور کسب کرد.

وی با اشاره به نقش بی بدیل اهداکنندگان خراسان شمالی در تامین خون استان و بخشی از کشور تصریح کرد: انتقال خون خراسان شمالی به برکت حضور اهداکنندگان خیرخواهی که همیشه همراه بیماران بودند در سال گذشته در دو بخش مهم و یک بخش حیاتی حائز رتبه دوم کشوری در تامین خون و فرآورده های خونی شد.

دکتر نوری با بیان اینکه در فصول مختلف به خصوص فصول سرد سال میزان اهدای خون به طور چشمگیری کاهش می یابد اهداکنندگان استان با آگاهی از این موضوع زمستان امسال برای تامین خون استان و شبکه ملی خونرسان کشور سنگ تمام گذاشتند به طوری که استان خراسان شمالی بعد از استان لرستان در رتبه دوم مشارکت در شبکه ملی خون رسان قرار گرفت.

وی افزود: طی سال گذشته میزان اهدای خون در استان بیش از ۱۶ درصد با افزایش روبرو بود و این در حالی است که در این شاخص هم رتبه دوم کشوری از آن خراسان شمالی شد.

این مقام‌مسئول ادامه داد: رشد اهدای خون بانوان که از موارد قابل اهمیت در سازمان انتقال خون ایران نیز به شمار می رود در استان با رشد هشت درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • عکس| اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • فیلم| انتقال بقایای موشک ایران توسط بالگرد اسرائیلی
  • زنگ خطر برای کشتی ایران؛ آزادکاران نفس کم آوردند
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • ۲۶ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟