Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای شهر تهران در حال تکرار روند انتخاب شهردار تهران در مرحله سوم است؛ روندی که در انتخاب دو شهردار گذشته با شکست فاحش روبرو شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بعد از اینکه قانون منع بکارگیری بازنشستگان در مجلس تصویب شد، اصلاح طلبان مجبور شدند که شهردار جدیدی برای خود انتخاب کنند. انتخاب شهردار سوم طی یکسال برای اصلاح طلبان بسیار سنگین بوده و کارنامه کاری کاملا ضعیفی از آنها به نمایش گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند انتخاب شهردار نیز در این شورا آنچنان دارای نقص‌های متعدد بوده که سبب شده این جریان سیاسی نتواند در این حوزه عملکرد مناسبی از خود بروز دهد.

روند معیوب و تکراری انتخاب شهردار تهران

در همین راستا، «محمد علی نجفی» به عنوان اولین شهردار در شورای شهر پنجم توانست اکثریت آرا را کسب کند. روندی که طی شد تا وی شهردار تهران شود بسیار قابل توجه است. ابتدا 30 نفر برای این پست اعلام کاندیداتوری کردند و از میان آنها چند نفر انتخاب شدند که برنامه های خود را به شورای شهر ارائه دادند و در آخر نیز نجفی به عنوان شهردار انتخاب شد. این افراد نام اشخاص و احزاب سیاسی را پشت سر خود یدک می کشیدند.

بسیاری از اینکه نجفی انتخاب شده گلایه کردند که چطور فردی که در پست های قبلی خود ماندگار نبوده را اعضای شورای شهر برای چنین مسئولیت خطیر و مهمی برگزیده‌ است. اما اعضای شورای شهر گوششان به این انتقادات بدهکار نبود تا زمانی که آقای استعفا بازهم به مانند پستهای قبل شهرداری تهران را نیز به بهانه بیماری ترک گفت.

بعد از این ماجرا اصلاح طلبان ماندند و خای خالی شهردار تهران. «محمد علی افشانی» بر اساس همان روند پیشین انتخاب شد. منتها در باره افشانی هم گفته می شود که از ابتدا روند انتخاب وی غیرقانونی بود و با تصویب و اعمال قانون منع بکارگیری شهرداری تهران حضور وی در این پست دیگر موضوعیتی نداشت.

در همین رابطه، «امیرآبادی فراهانی»، نماینده مردم قم در مجلس در خصوص قانون منبع بکارگیری بازنشستگان و استثنا قائل شدن برای شهردار تهران گفت: «این امکان جود ندارد که این قانون برای شهردار تهران استثنا قائل شود و براساس قانونی که در سال 95 تصویب شد آقای افشانی از ابتدا نمی توانست شهردار تهران شود.»

وی افزود: «دوستان شورای شهر باید در انتخاب شهردار تهران دقت های لازم را داشته باشند و بیشتر قوانین را در نظر بگیرند؛ برای انتخاب شهردار باید با حقوقدان ها و افراد آگاه مشورت کنند تا شهر در انتظار تصمیمات نادرست آنان قرار نگیرد. مردم تهران چه گناهی کردند که این نماینده ها را انتخاب کردند به نظر من وزارت کشور باید تذکر جدی به شورای شهر تهران بدهد تا این گونه تصمیم نگیرند.»

حالا در مرحله سوم انتخاب شهردار تهران از شورای شهرها گزینه هایی مطرح می شود که بیم آن می رود که روند معیوب و نگران کننده انتخاب دو شهردار قبلی در شهر تهران اتفاق بیفتد.

اصلاح طلبان با قحط الرجال روبرو هستند؟

حالا اسامی چون «سید عباس آخوندی» از سوی برخی نام برده می شود که مطرح ترین گزینه شهرداری شهر تهران محسوب می شود. اعضای شورای شهر تهران حتی با وی نیز جلسه برگزار کرده اند. آخوندی هم از افشانی سن وسال بالاتری دارد و هم اینکه کارنامه کاری وی در 5 سال گذشته در وزارت راه و شهرسازی کارنامه مطلوبی نیست. حتی بعد از اینکه وی از وزارت راه استعفا داد تا در مجلس استیضاح نشود، برخی از پیش خرید کنندگان مسکن درخواست کردند آخوندی استیضاح شود.

از سوی دیگر شورای شهر تهران به سبب اینکه دوباره موضوع بازنشستگی شهردار اسباب زحمت و مشکل نشود از سازمان اداری و استخدامی کشور نسبت به موضوع بازنشستگی آنان استعلام کرد.

در همین رابطه، «جمشید انصاری» رئیس این سازمان در نامه ای به «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران، اسامی 12 کاندیدای مطرح را اعلام کرد که مشکلی به لحاظ بازنشستگی ندارند و سه سال تا موعد بازنشستگی آنان باقی مانده است. در میان این اسامی نام عباس آخوندی هم جلوه می کند. اما موضوع مهم درباره آخوندی این است که وی دوسال از افشانی بزرگتر است و 61 سال سن دارد و از سوی دیگر در سوابق کاری وی آمده است که وزیر سابق دولت روحانی در مرداد ماه سال ۱۳۶۱ از سوی وزیر کشور به عنوان معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور منصوب شد. از آن زمان تا به امروز حدود 36 سال می گذرد. بنابراین اینکه گفته می شود وی 3 سال تا بازنشستگی فرصت دارد موضوع قابل تاملی است.

با این حال به نظر می رسد که روند قبلی انتخاب شهرداری تهران دوباره در حال شکل گیری است. انتخاب شهرداری که نام و آوازه خوبی داشته باشد و مانند شهرداران قبلی مشکلاتی که منجر به کناره گیری آنان شود، نداشته باشد برای شورای شهر اصلاح طلب تهران به یک چالش تبدیل شده است.

انتخاب سیاسی و بحران انتخاب در شورای شهر تهران

از سوی دیگر به نظر می رسد که حزبی شدن انتخاب شهردار تهران سبب شده تا در ابتدا با تعدد کاندیدا در این روند مواجه شویم. در همین رابطه، «حسین مرعشی» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران بیان می کند: «وقتی حزب کارگزاران کاندیدایی ندارد، به دروغ نمی‌تواند اعلام کند که کاندیدا دارد چون همه کاندیداهای حزب کارگزاران عمدتاً بازنشسته هستند و فقط آقای محسن هاشمی که رئیس شوراست، بازنشسته نیست؛ برای انتخاب شهردار اعضای شورا باید قانع باشند؛ برای همین، اکثریت شورا باید با بیرون آمدن فردی از شورا موافق باشند.»

انتخاب افشانی به عنوان شهردار نیز در همین روند انتخاب حزبی صورت گرفت. وی که از اعضای حزب «اعتماد ملی» است با کمک اعضای این حزب در شورای شهر توانست برای این پست حائز اکثریت آرا شود. به طور سنتی هم اگر نگاهی به انتخاب های اصلاح طلبان در شورای شهر بیندازیم همین روند مضمحل کننده را می بینیم؛ روندی که باعث شد شورای شهر اول منحل شود. در شورای شهر اول رقابت کارگزاران و حزب مشارکت و در شورای شهر تماما اصلاح طلب پنجم می بینم که احزاب اعتماد ملی، کارگزاران و اتحاد ملت به رقابت با هم برای انتخاب شهردار می پردازند که در دور قبل ائتلاف کارگزارانی ها و اعضای حزب اعتماد ملی سبب انتخاب افشانی شد.

حالا در یک سیستم سیاسی و معیوب شهردار تهران بایستی برای سومین بار انتخاب شود و تنها مردم هستند که در این روند نادیده گرفته می شوند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۶۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران

به گزارش جماران؛ روابط عمومی دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران در واکنش به خبر خبرگزاری مهر نوشت: چند روز قبل خانم دکتر علم الهدی دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای انقلاب فرهنگی و هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران در کنار سایر اساتید دارای صلاحیت این مهم انتخاب می شود. در عملیاتی روانی، انتصاب وی به عضویت در کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران تعمیم می یابد و عملا دروغ بزرگ شکل می گیرد!

در پاسخ روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران آمده است:

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت