Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@23:02:23 GMT

مسمومیت دومین عامل مرگ و میر در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۱۴۹۱۰

ساعت24-مسمومیت دومین عامل مرگ و میر در کودکان زیر شش سال و پیشگیری از آن یک اولویت جدی است.

محمدجواد مرادیان مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه از بررسی ۱۰۹ مورد مسمومیت در کودکان زیر شش سال خبر داد و گفت: از تیر ماه سال گذشته تا تیر امسال، پرونده ۱۰۹ مورد مسمومیت در کودکان مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه این بررسی بسیار قابل تامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: «مسمومیت» عوارض نامطلوبی است که به دنبال قرار گرفتن در معرض دارو، مواد شیمیایی و سایر مواد خطرساز ایجاد می‌شود و در سنین یک تا پنج سال و افراد مسن به صورت غیرعمد اتفاق می‌افتد.

مرادیان بیشترین درصد مسمومیت کودکان را مربوط به مسمومیت دارویی و ۵۶ و ۹دهم درصد عنوان کرد و گفت: این موضوع می‌تواند بیانگر هشداری جدی برای خانواده‌ها باشد.

وی، به ترتیب مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن با ۲۲ و ۹ دهم درصد، مسمومیت با مواد مخدر با ۱۳ و هشت دهم درصد و مسمومیت غذایی با ۶ و چهار دهم درصد را دیگر آمار مربوط به این بررسی اعلام کرد و ادامه داد: ۵۳ و دو دهم درصد از این تعداد، به مراکز درمانی منتقل و ۴۶ و هشت دهم درصد نیز پس از اقدام‌های درمانی، در محل درمان شدند.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اهمیت بالای موضوع پیشگیری از ایجاد مسمومیت در کودکان، به خانواده‌ها هشدار داد: کودکان زیر پنج سال، پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند که علت آن، حس کنجکاوی در این رده سنی و شایع‌ترین مسمومیت در کودکان، مسمومیت دارویی است.

مرادیان رنگ بسته‌های دارویی و جذابیت شکل، رنگ و ظاهر دارو را در بروز مسمومیت دارویی در کودکان زیر دو سال، موثر دانست.

وی با بیان راه‌های پیشگیری از مسمومیت در کودکان، توصیه کرد: مواد شیمیایی، شوینده و سفید کننده در منزل را در کمد‌های دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قرار داده و مواد نفتی، شیمیایی، شوینده و بنزین را در ظرف‌های اصلی آن نگهداری کنیم.

مرادیان با این هشدار که دارو‌های خود را در مقابل چشم کودکان نخوریم و دارو‌های مصرفی افراد خانواده را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا در کمد‌های دارای قفل قرار دهیم، تاکید کرد: از قرار دادن دارو در کیف دستی جدا خودداری کرده و اگر به کودک خود دارو می‌دهیم، از واژه‌هایی مانند آبنبات، شکلات یا خوراکی برای استفاده از آن پرهیز کنیم.

توجه به دوز تکرار دارو در هنگام بیماری کودکان، دیگر توصیه مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه بود.

رئیس اورژانس فارس از مردم خواست در صورت بروز و مشاهده هر گونه مسمومیت، بی درنگ با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و به توصیه‌های کارشناسان این مرکز، عمل کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۱۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟
  • البرز با ۲۱۴ میلیون تردد دومین استان پرتردد کشور شد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • مسمومیت ۷ نفر در ایلام طی شبانه‌روز گذشته با گاز مونوکسید کربن
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند