Web Analytics Made Easy - Statcounter



قرار است لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی در مجلس مطرح شود؛ مخالفان آن را باعث بروز مشکلات امنیتی می‌دانند و موافقان، آن را لایحه‌ای برای حمایت از افراد حاصل از ازدواج‌های قانونی می‌دانند.

یکی از چالش‌های موجود در کشور، بلاتکلیفی کودکان مادر ایرانی و پدر خارجی است که در ایران به دنیا آمده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون تعداد کودکانی با این مشخصات در ایران کم نیستند و این افراد در بسیاری از حوزه‌ها مثل تحصیل، بیمه و اشتغال با مشکل روبرو هستند.

روز گذشته، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در توییتر خود نوشت، بعد از مدت‌ها در جلسه امشب دولت تصویب شد: زنان ایرانی دارای همسر خارجی می‌توانند برای فرزندان زیر هیجده سال خود تقاضای تابعیت ایرانی کنند.

حال باید منتظر بود و دید دولت چه زمانی این لایحه را به مجلس خواهد فرستاد و نمایندگان با آن موافقت خواهند کرد یا خیر؟ از طرفی عده‌ای می‌گویند اگر این لایحه مطرح شود با مخالفت‌های احتمالی برخی مراجع تقلید و شورای نگهبان مواجه خواهد شد. در همین راستا با چند تن از نمایندگان مجلس دهم به گفت‌وگو نشستیم تا از نقطه نظرات آن‌ها باخبر شویم.

بنیادی: لایحه تابعیت در مجلس تصویب می‌شود

بهروز بنیادی نماینده کاشمر در خصوص این لایحه و اینکه برخی به آن ایرادات فقهی می‌گیرند و اینکه آیا دولت در این رابطه با نمایندگان مجلس، مراجع تقلید و اعضای شورای نگهبان تعاملاتی داشته یا خیر، به رویداد۲۴ گفته است: این موضوع همیشه جزو مشکلات مطرح در کشور بوده و ما خانواده‌های زیادی را مخصوصاً در استان‌هایی که مهاجران افغانی هستند مثل کرمان و خراسان رضوی داریم که آمدند و با زن ایرانی ازدواج کردند. این موضوع در کمیسیون اجتماعی هم مطرح شد و همکاران ما در آنجا بررسی‌هایی را انجام دادند که حال با لایحه‌ای که احتمالاً تا چندی دیگر از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد نشان از آن دارد که هماهنگی‌هایی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس صورت گرفته است. قطعاً هر لایحه‌ای که مطرح می‌شود درباره آن مذاکرات و مشاوراتی صورت می‌گیرد که نگرانی افراد مسئول برطرف شود که بی‌شک در این خصوص هم این اتفاق افتاده است.

بنیادی یادآور شد: اعطای این تابعیت می‌تواند گره خیلی از مشکلات را باز کند زیرا این فرزندانی که به دنیا می‌آیند در بخش آموزش، بیمه، یارانه و... نیاز به حمایت دارند. متاسفانه برخی از این فرزندان سرپرست ندارند و مادران آن‌ها زحمت اداره این فرزندان را می‌کشند. این لایحه را مثبت می‌بینم و امیدوارم که مجلس هم همکاری خوبی با این موضوع داشته باشد و بعید می‌دانم برای تصویب این لایحه خیلی مشکل خاصی داشته باشیم.

موسوی لارگانی: حقوق فرزندان حاصل از ازدواج قانونی باید رعایت شود

سیدناصر موسوی‌لارگانی نماینده فلاورجان به رویداد۲۴ گفته است: به نظر من وقتی یک ازدواج شرعی و قانونی صورت می‌گیرد باید به حیات و حقوق فرزندان حاصل از آن ازدواج بها داده شود. به طور مثال این فرزندان باید بتوانند راحت در کشور تحصیل داشته باشند و زمینه بهره‌مندی از این امکان نیازمند صدور شناسنامه برای آنهاست. حتی این افراد در رفتن به مسافرت و اقامت هم مشکل دارند که باید کمک کنیم تا این چالش‌ها حل شوند. من این لایحه را خوب و بجا می‌دانم و تصور می‌کنم مراجع تقلید و شورای نگهبان هم مشکل خاصی با آن نداشته باشند.

پورمختار: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر خارجی از بدو تولد ایراد دارد

محمدعلی پورمختار نماینده بهار و کبودرآهنگ در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی که تا چندی دیگر توسط دولت به مجلس ارائه خواهد شد به رویداد۲۴ گفته است: طرحی مشابه این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح است که تاکنون با آن مخالفت شده است. فرزندی که مادر ایرانی و پدر خارجی دارد و در ایران متولد شده می‌تواند بعد از ۱۹ سالگی درخواست تابعیت کند، یعنی باید درک و فهم فرد کامل شود که بتواند برای خود تصمیم بگیرد. حال عده‌ای در تلاشند که قانونی را وضع کنند که فرزند از بدو تولد بتواند تابعیت ایرانی بگیرد. من با این لایحه مخالفم و ایرادات زیادی به آن وارد است.

نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: اکنون در ایران به این افراد هم خدمات داده می‌شود و معتقدم باید به آن‌ها اقامت داد و نه تابعیت. تابعیت هم در زمان خودش قابل انجام است، ولی با اعطای تابعیت از بدو تولد مخالفم، زیرا مشکلات امنیتی متوجه این موضوع است. از طرفی اگر به فرزندی در بدو تولد، تابعیت ایرانی دهند و آنگاه او بزرگ شد و تصمیم گرفت ترک تابعیت کند، تبعات زیادی برای کشور خواهد داشت.

تاج الدین: مخالفان، اعطای تابعیت را امنیتی می‌دانند

ناهید تاج‌الدین نماینده اصفهان در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی به رویداد۲۴ گفته روی این موضوع تاکنون خیلی کنکاش شده و حتی ما در فراکسیون زنان مجلس هم خیلی روی این مسئله کار کردیم. آقای شیران، نماینده مشهد هم خیلی پیگیر این موضوع بودند و تلاش‌های خوبی را هم برای تحقق این امر انجام دادند. در حال حاضر کودکان زیادی با این مشخصه در ایران در حال زندگی هستند که خیلی از آن‌ها همین کودکان کار هستند.

عضو فراکسیون زنان مجلس اظهار داشت: وقتی توئیت خانم ابتکار را دیدم، خیلی خوشحال شدم که این موضوع در قالب لایحه به مجلس بیاید. حالا که قرار است این لایحه به مجلس بیاید کار برای نمایندگان راحت‌تر است، زیرا بار مالی از طرف مجلس به دولت تحمیل نمی‌شود.

تاج الدین گفته برخی دوستان موضوعات امنیتی را متوجه این مسئله می‌دانند، ولی من فکر می‌کنم حضور پررنگ این کودکان بدون هویت، خطرات بیشتری را برای جامعه دارد که امیدوارم این لایحه زودتر به مجلس بیاید تا تکلیف این موضوع هرچه سریع‌تر روشن شود.

رویداد 24

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غضنفرآبادی: نیاز نبود موضوع «طرح نور» در صحن مجلس مطرح شود

موسی غضنفرآبادی درباره آخرین وضعیت لایحه حجاب به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: ایرادات شورای نگهبان برطرف شده و لایحه دوباره برای تایید به شورای نگهبان برگردانده شده و منتظریم امروز و فردا شورای نگهبان نظرش را درباره لایحه بگوید.

بیشتر بخوانید؛ ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره احتمال تصویب این لایحه در مجلس فعلی گفت: امیدواریم لایحه عفاف و حجاب در مجلس یازدهم به تصویب برسد.

وی افزود: این لایحه در مجلس اصل هشتاد و پنجی شده بود مجلس به آن رای سه ساله داد. پس از یک دوره سه ساله، مجلس آینده می‌تواند دوباره به آن دوباره رای دهد و ادامه پیدا کند.

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا موضوع طرح نور در صحن علنی مطرح نشده و صرفا از رئیس مجلس و کمیسیون‌های مربوطه نظرخواهی شده بود، گفت: نیازی به طرح این موضوع در صحن علنی مجلس نبود.

غضنفرآبادی گفت: طرح نور دراستای لایحه عفاف و حجاب است و در لایحه پیش بینی شده که با برخی جرائم که ساماندهی شده باشند مانند برهنگی و نیمه برهنگی باید برخورد شود و موتورسیکلت هایی که در سطح شهر کشف حجاب می‌کنند باید توقیف شوند.

اما مواردی که شامل ماده ۴۷ و ۴۹ از طریق دوربین‌ها شناسایی می‌شوند و جرائم تعلیقی برای این‌ها درنظر گرفته می‌شود و این جرائم چند مرحله‌ای هستند یعنی ابتدا جریمه توسط دستگاه و یا نیروی انتظامی جریمه می‌شوند و در مرحله چهارم پرونده به دادگاه ارسال می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ در ماده ۴۷ لایحه عفاف و حجاب آمده است: «هرکس در انظار یا اماکن عمومی یا معابر مرتکب بدپوششی شود در مرتبه اول معادل حداکثر جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می‌شود. در صورت تکرار بیش از چهار بار، مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده ۳۷ این قانون محکوم می‌گردد.»

در ماده ۴۹ این لایحه نیز آمده است: «هر زنی در انظار یا اماکن عمومی یا معابر کشف حجاب کند به نحوی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال، به نحوی که سر را بپوشاند بر سر نداشته باشد در مرتبه اول معادل جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می‌شود. در صورت تکرار بیش از چهار بار، مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده ۳۷ این قانون غیر از حبس محکوم می‌گردد.»

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1229194 برچسب‌ها حجاب

دیگر خبرها

  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات
  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • حمله معترضان گرجستانی به پارلمان در اعتراض به لایحه «عوامل خارجی»
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • غضنفرآبادی: نیاز نبود موضوع «طرح نور» در صحن مجلس مطرح شود
  • حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال از برنامه هفتم