Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، ماجرای شب اول ماه ربیع‌الاول مشهور به لیله‌المبیت از این قرار بود که مشرکان قریش بر شدت آزارشان علیه مسلمانان افزوده بودند و عرصه را برای پیامبر(ص) تا حدی تنگ کرده بودند که نتواند به وظیفه رسالت خویش بپردازد. پیامبر(ص) که این وضعیت را پیش‌بینی کرده بود، بر اساس پیمانی که با اهل یثرب(مدینه) داشت، به مسلمانان دستور هجرت به این شهر را داد؛‌ این پیمان‌نامه‌ها به نام پیمان عقبه اول و دوم در تاریخ اسلام شهرت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 لذا مسلمانان دسته دسته و به صورت پنهانی مکه را به سوی مدینه ترک کردند. 

حضور ابلیس در نقشه ترور پیامبر(ص)
قریش که از قصد پیامبر(ص) مطلع شدند، تصمیم به ترور آن حضرت گرفتند لذا در مکانی به نام «دار الندوه» دور هم جمع شدند. مرحوم طبرسى(ره) ماجرا را اینگونه نقل کرده و مى‌‏نویسد: «برای مشورت در این کار 40 نفر از بزرگان در دارالندوه جمع شدند و چون خواستند وارد شور و مذاکره شوند دربان دارالندوه پیرمردى را دید که با قیافه‌‏اى جالب و ظاهر الصلاح دم در آمده و اجازه ورود به مجلس را مى‌‏خواهد و چون از او پرسید: تو کیستى؟جواب داد: من پیرمردى از اهل نجد هستم که وقتى از اجتماع شما با خبر شدم براى همفکرى و مشورت با شما خود را به اینجا رساندم، شاید بتوانم کمک فکرى در این باره به شما کنم. دربان موضوع را به اطلاع اهل مجلس رسانده و اجازه ورود پیر نجدى به مجلس صادر شد و این پیرمرد کسى جز شیطان و ابلیس نبود که طبق روایت ‏به این صورت درآمده و خود را به مجلس رسانده بود؛ در ادامه وقتی نظرات مختلف درباره نحوه قتل پیامبر(ص) ارائه شد شیطان مجلس گفت: یک راه بیشتر نیست و جز آن نیز کار دیگرى نمى‏‌توان کرد و آن این است که از هر تیره و قبیله‌‏اى از قبایل و تیره‌‏هاى عرب حتى از بنى‎هاشم یک مرد را انتخاب کنید و هر کدام شمشیرى به دست گیرند و یک مرتبه بر او بتازند و همگى بر او شمشیر بزنند و در قتل او شرکت جویند و بدین ترتیب خون او در میان قبایل عرب پراکنده خواهد شد و بنى‎هاشم نیز که خود در قتل او شرکت داشته‌‏اند، نمى‌‏توانند مطالبه خونش را بکنند و به ناچار به گرفتن خون‎بها راضى مى‏‌شوند و در آن صورت به جاى یک خون‎بها سه خون‏بها مى‌‏دهید». لذا این تصمیم مورد پذیرش جمع قرار گرفت و بنا شد به این ترتیب پیامبر(ص) را از سر راه بردارند. 

علی(ع) در بستر پیامبر(ص) قرار گرفت
در چنین شرایطی پیامبر(ص) از طریق وحی از توطئه آن‌ها با خبر شد لذا همان شب قصد هجرت به سوی مدینه کرد. پیامبر به دستور خداوند به امیرالمؤمنین(ع) فرمود آن شب را در بسترش استراحت کند تا فرصت فرار راحت‌تر فراهم شود. مهاجمان در هنگام بامداد، به طور گروهى داخل اتاق رسول خدا صلی الله علیه و آله شده و به سوى رختخوابش هجوم آوردند. ناگهان امام على علیه‌السلام از میان رختخواب برخاست و بر آنان بانگ زد: واى بر شما، چه کار مى کنید؟ مهاجمان که ناباورانه، على علیه السلام را در رختخواب پیامبر صلی الله علیه و آله مى دیدند، از او پرسیدند: پس محمد صلی الله علیه و آله کجا است؟ على علیه السلام پاسخ داد: او را به من نسپرده بودید تا از من بخواهید. میان آنان و على علیه السلام سخنانى رد و بدل شد و چون چیزى دستگیرشان نگردید، با خشم تمام از خانه پیامبر صلی الله علیه و آله بیرون رفته و در پى آن حضرت به راه افتادند. 

نزول آیه207 بقره در حق امیرالمؤمنین(ع)
بسیاری از مفسران شیعه سنی شأن نزول آیه207 سوره بقره را درباره این شب و در حق امیرالمؤمنین(ع) دانسته‌اند آنجا که خداوند می‌فرماید: «وَ مِنَ الْنَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ؛ و از مردم کسی است که برای کسب خشنودی خدا، جان خود را می‌فروشد و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.» 

ابن ابی الحدید که از علمای قرن هفتم اهل سنّت است، در شرح نهج البلاغه خود آورده است: تمام مفسّران گفته‌اند این آیه درباره علی بن ابی طالب علیه‌السلام نازل شده است که در لیلةالمبیت در بستر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خوابید. و این موضوع در حدی از تواتر است که جز کافر یا دیوانه آنرا انکار نمی کند.«شرح نهج البلاغه، ج 13، ص 262»

بسیاری از علمای اهل سنّت، به این فضیلت علی علیه السلام اقرار کرده‌اند. صاحب تفسیر اطیب البیان می‌نویسد: در کتاب غایةالمرام، بیست حدیث آمده که نُه حدیث از علمای اهل سنّت و یازده حدیث از علمای شیعه است و این آیه را درباره فداکاری حضرت علی علیه‌السلام دانسته‌اند. همچنین در ادامه شرح نهج‌البلاغه ابن ابی الحدید (ج 4، ص 73)  آمده است: معاویه چهار هزار درهم پول داد تا بگویند این آیه در شأن ابن ملجم نازل شده است! »تفسیر نمونه، ج 2، ص 49»

منابع:
بحارالانوار (علامه مجلسی)، ج 19، ص 53
ألارشاد (شیخ مفید)، ص 45
تفسیر نور حجت‌الاسلام قرائتی
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۳۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان

به گزارش خبرگزاری مهر، «شینهوا» خبرگزاری رسمی چین با شدت یافتن دامنه اعتراضات خیزش‌های دانشجویان و نخبگان آمریکایی از خاستگاه اعتراضات از دانشگاه کلمبیا و در امتداد آن در سرتاسر دانشگاه‌های آمریکا علیه همدستی کاخ سفید در جنایت رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه از دریچه دوربین خبری خود نگاهی به ماشین سرکوب پلیس آمریکا علیه خیزش طبقه دانشگاهی و فرهنگی و سراب بودن آزادی بیان در مهد به اصطلاح دموکراسی؛ یعنی «آمریکا» پرداخته است.

خبرگزاری دولتی چین از لنز عدسی دوربین خبری خود هنگامی که می‌خواهد صحنه‌های رعب آور و تکان‌دهنده ارزش‌های دنیای به اصطلاح آزاد آمریکایی در رویارویی پلیس آمریکا با تظاهرات جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین را توصیف کند، با چنین واژه‌هایی به استقبال توصیف دراماتیک از سرکوب پلیش علیه دانشجویان و نخبگان حامی فلسطین می‌رود: «تهدید به مرگ»، «بی‌پروایی»، «رفتار نابرابر» و استفاده از گازاشک آور، خودرو آب پاش، و شلیک گلوله‌های مشقی توسط پلیس آمریکا علیه دانشجویان بدون توجه به جنسیت در رستاخیز دانشجویی و طبقه متوسط آمریکایی.

شینهوا با اشاره به شدت بخشیدن تظاهرات دانشجویان و نخبگان آمریکایی حامی فلسطین در سرتاسر دانشکده‌ها مهم آمریکا به علت سرکوب اعتراض‌های مسالمت‌آمیز توسط پلیس آمریکا، خشونت پلیس و مقامات سیاسی را طی هفته جاری شدید توصیف کرد.

خبرنگار شینهوا با تکان دهنده خوانده خشونت پلیس علیه تظاهرات کنندگان آمریکایی می‌نویسد: تصاویر ویدیویی وایرال شده در شبکه‌های اجتماعی درباره رویارویی پلیس با معترضان مملو از خشونت شدید پلیس و ضرب و جرح دانشجویان و رفتار زننده ناقض حقوق بشری تظاهرات کنندگان در مهد دموکراسی و در زمین کشاندن پیکر دانشجویان دست بسته است.

شبکه‌های اجتماعی دوشادوش نبرد میدانی حامیان فلسطین علیه ماشین سرکوب پلیس آمریکا

به گواه خبرگزاری رسمی چین، شبکه‌های اجتماعی در سرزمین به اصطلاح مهد آزادی دیگر میدان نبرد به تصویر کشیدن مطالبات عدم شلیک پلیس بر روی تظاهرکنندگان و شعار قطع همکاری با رژیم اسرائیل از نظام سلطه در آمریکا نیست، بلکه اکنون، به میدانی برای صدور کیفرخواست و دادخواست قضایی و مطالبات حقوق مدنی تظاهرات کنندگان حامی فلسطین بدل شده است.

شینهوا با تکان دهنده خواندن برخورد ناقض حقوق انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان و اعضای هیئت تدریس در دانشگاه‌های آمریکا می‌نویسد: صدها دانشجو و استاد بازداشت شده‌اند و این حادثه تراژیک و غم‌بار با پیوستن جنبش‌ها و انجمن‌های دانشگاهی دیگر با میدان داری دانشگاه کلمبیا به عنوان نقطه کانونی اعتراضات از روز جمعه گذشته تا اکنون، شکل جدی‌تری به خود گرفته است.

به گزارش شینهوا، دانشگاه های آیوی لیگ (انجمن‌های دانشجویی دانشگاه‌های برتر خصوصی آمریکا) بیش از یک هفته است که کانون اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین علیه سرکوب دستگاه حاکمه است.

خشونت بی‌مهابای هیئت حاکمه آمریکا و اختلال جدی در چرخه اداری تحصیلات

خبرگزاری دولتی چین با به چالش کشیدن مظاهر آزادی بیان و ارزش‌های نئولیبرال در مهد به اصطلاح دموکراسی با اشاره به تکاپوی دولتمردان آمریکایی در خاموش کردن کانون تجمعات و تظاهرات دانشجویی با اهرم تشکیل کلاس‌های مجازی و به تاخیر انداختن آغاز نیم سال جدید تحصیلی، و لغو مراسم و برنامه اداری فارغ التحصیلی دانشجویان، اینگونه اقدامات نظام حاکمه را ضربه شدید و تجاوز به حریم آزادی تحصیلی آکادمیک در آمریکا و نشاندهنده سایه سنگین ناامیدی در سیستم آموزش در ورای ظاهر شیک آموزش در سیستم تحصیلی آمریکا خواند.

خبرنگار شینهوا نگاه پلیس تا بن دندان مسلح آمریکا و تصویر رسانه‌های دستگاه حاکمه از تظاهرات کنندگان دانشجویی حامی فلسطین را «جنایتکار» و «مستحق سرکوب» توصیف کرد و افزود: نمایندگان کنگره آمریکا این خیزش‌های دانشجویی را «یهودستیزانه» و مدعی وجود دست‌های بیگانگان در ورای خیزش این اعتراضات بدون ارایه مستنداتی برای مدعای خود خواند.

روایت « USA TODAY» از تکرار سرکوب وحشیانه پلیس در واقعه قتل «جورج فلوید»

در همین ارتباط، این روزنامه رسمی چین با استناد به گزارش روز جمعه گذشته روزنامه «یو اس ای تودای» آمریکا نوشت: هیئت حاکمه آمریکا و جناح راست گرای افراطی با خطرناک خواندن تظاهرکنندگان مدعی‌اند آنان به دنبال تصاحب کشورند.

این روزنامه آمریکایی با یادآوری کشته شدن جورج فلوید، رنگین پوست آمریکایی در پی رفتار زننده پلیس افزود: این ادعاهای مقامات دولتی آمریکا یادآور ادعاهای مشابه آنان در خروش اعتراضات مسالمت آمیز آمریکایی‌ها ضد رفتار سرکوبگرانه و وحشیانه پلیس آمریکا در حادثه ۲۰۲۰ میلادی در پی کشته شدن جورج فلوید است.

شینهوا به نقل از این روزنامه منتقد آمریکایی، ارائه تصویر مخدوش طبقه هیئت حاکمه آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین نه تنها درصدد ضربه به آزادی مدنی طبقه فرهنگی در اعتراض است، بلکه درصدد تخریب دادخواست‌های آنان ضد وحشیگری پلیس نیز است.

و به اذعان خبرگزاری شینهوای چین، نظام حاکمه آمریکا با استفاده از مشت آهنین علیه طبقه دانشگاهی به بهانه‌های واهی به دنبال توجیه رفتار دستگاه سرکوب خود در قالب مقابله با «تهدید امنیت ملی» آمریکا است.

این خبرگزاری معتبر چینی در پایان با اشاره به تفاوت مرز حقوق و جرم باردیگر یادآوری می‌کند که هرگاه دولتمردان مهد ارزش‌های دموکراسی آمریکایی هرگاه احساس خطر کنند، مفاهیم دموکراسی، حقوق مدنی، امنیت ملی و غیره را حق به جانب گرایانه تفسیر و تحلیل می‌کنند.

و به گزارش شینهوا، نمایش هولناک خشونت پلیس دولتی علیه دانشجویان آشکارا پرده و نقاب ریا هیئت حاکمه آمریکایی که مدعی و مفتخر پرچمداری اصول و مبادی دموکراسی را که به راحتی در برابر دوربین‌ها و عدسی‌های خبرنگاران جهان زیر پا می‌گذارد به روشنی چهره زشت و هولناک دموکراسی و مظاهر آزادی بیان در آمریکای امروز را عریان در برابر دیدگان و قضاوت همگان قرار می‌دهد.

کد خبر 6092577

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • روایت معلمی با عشق و ایثار فراوان
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست