Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته‌شدن پرونده منوریل و منتفی‌شدن ادامه عملیات عمرانی این پروژه ملی علی‌رغم اعتبارات قابل‌توجه به‌کار رفته در آن، سؤالات و نگرانی‌های جدی در بین شهروندان قم به وجود آورده است. ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، خبر مختومه شدن پرونده منوریل قم و عدم اختصاص بودجه‌های دیگر برای راه‌اندازی این طرح ملی از سوی شورای شهر به یکی از چالشی‌ترین سوالات شهروندان در روزهای اخیر تبدیل‌شده است، منوریل پروژه‌ای بوده در سال‌های گذشته به یکی از مناظر بلاتکلیف و گاها آزاردهنده برای شهروندان تبدیل‌شده و به سرانجام نرسیدن آن بعد از گذشت مدت‌ها از آغاز عملیات عمرانی تبعات اجتماعی و اقتصادی فراوانی را به شهر قم تحمیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ادامه 4.6 کیلومتر از منوریل قم به دلیل افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها و نوسانات شدید نرخ ارز ازنظر شورای شهر قم توجیه اقتصادی نداشته و امکان ادامه این پروژه منتفی بوده و دیگر اعتباری برای راه‌اندازی و تکمیل این طرح تخصیص داده نمی‌شود.

200 میلیارد تومان تاکنون برای منوریل قم هزینه شده است

منوریل قم از اساس پروژه ملی و دولتی بوده و دولت وقت در ابتدا اعتباراتی برای راه‌اندازی آن اختصاص می‌دهد اما با تغییر دولت دیگر اعتباری برای ادامه آن اختصاص داده نمی‌شود، بر همین مبنا قانون‌گذار 50 درصد از هزینه‌های راه‌اندازی و تکمیل آن را به شهرداری و از منابع و جیب شهروندان واگذار می‌کند و این مسئله‌ای است که شهرداری با آن مخالف بوده و در شرایط کنونی با هزینه کرد از منابع داخلی برای راه‌اندازی آن مخالف است و معتقد است که دولت همان‌گونه که از ابتدا این پروژه را تصویب و اجرا کرده باید آن را نیز تکمیل کند، تغییر دولت شخصیت حقوقی دولت را عوض نمی‌کند و باید این شخصیت حقوقی که این پروژه ملی را در دامن شهر گذاشته است تکمیل کند.

منوریل آینه تمام نمایی از بی‌مسئولیتی و تصمیم‌گیری غیر کارشناسی در قم است، تاکنون بیش از 200 میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار صرف شده است، 200 میلیارد تومانی که نزدیک است پایمال‌شده و هدر برود.

سخنگوی شورای شهر قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار می‌کند: شرکت مادر تخصصی قطار شهری سال 95، بااعتباری 50 میلیارد تومانی مدعی تکمیل و راه‌اندازی 4.6 باقی‌مانده منوریل قم بود که به دلیل برخی امور امکان عملیاتی شدن آن طرح در سال 95 نشد، در حال حاضر طبق برآوردهای فعلی در سال 97 برای تکمیل این پروژه 550 میلیارد تومان اعتبار موردنیاز است.

وی ادامه می‌دهد: طبق قانون تمام قراردادهای منوریل قم با سازمان قطار شهری منعقدشده و امروز نیز باید تمام خسارت‌های جانبی در صورت بر هم خوردن قرارداد توسط این سازمان پرداخت شود.

شهروندان زیان کنندگان نهایی تصمیم‌گیری‌های غیر کارشناسی شده هستند

تقبل خسارت‌های برهم خوردن قرارداد منوریل توسط سازمان قطار شهری صورت‌مسئله اصلی را پاک نمی‌کند چراکه خسارت‌های واردشده به سازمان‌های تابعه شهرداری درنهایت دامن شهرداری و اموال عمومی شهروندان را می‌گیرد و درنهایت این شهروندان هستند که متضرر واقعی می‌شوند، چراکه در حال حاضر حتی ساختمان سازمان قطار شهری نیز عاریتی بوده و عملاً تمام خسارت‌های جانبی باید توسط شهرداری قم پرداخت شود.

فسخ پیمان قرارداد منوریل با شرکت مادر تخصصی مربوطه به‌احتمال بسیار زیاد خسارت‌ها و هزینه‌هایی را به دلیل فسخ قرارداد به شهرداری تحمیل می‌کند که باید در این وضعیت بررسی شود آیا زیر بار این قبیل هزینه‌ها رفتن بیشتر به سود و مصلحت شهر بوده یا تخصیص اعتبارات مجدد برای راه‌اندازی و تکمیل منوریل سود و منفعت بیشتری را عاید شهروندان می‌کند.

نائب رئیس شورای شهر قم نیز تأکید می‌کند: راه‌اندازی کامل منوریل قم تبدیل به یک پروژه 1000 میلیاردی شده و ازاین‌رو هیچ‌گونه توجیه اقتصادی و حمل‌ونقلی ندارد.

حسن بختیاری ابراز می‌کند: در حال حاضر منوریل تبدیل به یک پروژه کاملاً بی‌خاصیت و بدون تأثیر حمل‌ونقلی شده و به همین دلیل مختومه شدن پرونده منوریل در قم در شرایط فعلی برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر ضروری است.

منوریل قم و دوراهی مبهم فسخ قرارداد یا ادامه عملیات عمرانی

نداشتن توجیه اقتصادی اجتماعی و عمل نکردن دولت به تعهدات 50 درصدی خود در راه‌اندازی منوریل قم، هزینه پایدار منوریل قم در صورت راه‌اندازی برای شهرداری در کنار عدم درآمدزایی کافی، فقدان جذابیت حمل‌ونقلی و بارگذاری و جانمایی اشتباه آن سه استدلال اصلی شورای شهر در مسکوت گذاشتن منوریل، فسخ قرارداد و قبول خسارت‌های ناشی از آن است.

معاون زیربنایی شهرداری قم تأکید می‌کند: رئیس سازمان قطار شهری قم طبق قانون استاندار و رئیس هیئت‌مدیره نیز معاون عمرانی استاندار است، اما در حقیقت و درصحنه عمل تمام مسائل بر محور شهرداری استوار است، در پروژه‌های مشابه مانند اهواز و کرج دولت واردشده و پروژه‌های مذکور در زمان‌بندی‌های شاهد توفیقات موردنظر شده است.

علی‌رضا قاری قرآن ادامه می‌دهد: شهرداری قم 20 میلیارد تومان از بودجه‌های دولتی را در این طرح تبادل کرده است، از سال 89 تاکنون مجری اصلی این طرح شهرداری قم بوده و قانون‌گذار دست از سر شهرداری برنداشته و به‌صورت حتم ختم این پروژه عارضه مالی برای شهرداری خواهد داشت، برای ختم پرونده منوریل قم در حال حاضر دو راه وجود دارد نخست توافق با پیمانکار مربوطه و دوم راه قضایی که به نظر می‌رسد راه نخست منطقی‌تر است.

بدعهدی دولت در پایبندی به تعهد 50 درصدی 

منوریل قم پروژه‌ای بود که از سال‌های گذشته به شهرداری و شهروندان قمی به ارث رسیده و در حال حاضر به دلیل بی‌توجهی‌ها و اختلاف‌نظرهای پایان‌ناپذیر به لقمه گلوگیری برای استان تبدیل‌شده و انبوهی از تبعات اجتماعی را به بار آورده است چراکه ادامه و تکمیل این پروژه یا ختم کامل پرونده و توقف آن هر دو تبعات و عارضه‌های بزرگی را به شهر تحمیل می‌کند.

ازنظر اعضای شورای شهر قم پروژه منوریل شریک بزرگی مانند دولت داشته و تصمیم جانمایی آن کاملاً خارج از اراده مجموعه مدیریت شهری قم گرفته‌شده و امروز نیز وظیفه ذاتی و حقوقی دولت است که ردیف بودجه‌های لازم را برای تکمیل این پروژه اختصاص داده و وضع اسف‌بار این پروژه را تعیین تکلیف کند.

مسئله و حقیقت تلخ در زمینهٔ منوریل این بوده که اعتبارات عظیمی از منابع ملی برای این پروژه صرف شده و این مسئله‌ای نیست که بتوان از کنار آن به‌سادگی عبور کرد، به نظر می‌رسد در شرایط کنونی منابع استانی و شهرداری برای راه‌اندازی این پروژه کافی نیست و دولت نیز در 6 سال گذشته هیچ‌گونه اعتباری به آن اختصاص نداده و نسبت به تعهدات خود در قبال آن عمل‌نکرده است و عملاً اعتبارات ملی و استانی در این پروژه خاص قربانی بازی‌ها و رویکردهای سیاسی متفاوت دو دولت مختلف شده است.

گزارش از اصغر شهبازی

انتهای پیام/ز

R7854/P41362/S6,62/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۱۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • هزینه ۴۳ میلیارد تومانی پروژه ایمن سازی کندرو شرقی آزادگان
  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟