Web Analytics Made Easy - Statcounter

سی امین نشست شنبه های انقلاب با موضوع «هنرهای تجسمی» و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی با حضور کارشناسان این عرصه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سی امین نشست شنبه های انقلاب با موضوع هنرهای تجسمی با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب نظران قبل از ظهر امروز برگزار شد.

محمد علی رجبی‌ دوانی استاد دانشگاه تهران در این نشست گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود. مبتکران غربی انقلاب ما را به انقلاب خدا یاد می کنند انقلابی که در کفر مضاعف به وجود آمد. هنر یکی از مظاهر تمدنی انقلاب اسلامی است. هنر پس از انقلاب، تعریف جدیدی پیدا کرد اما این تعریف جدید یک بدعت نبود بلکه بازگشت به معنای اصیل خود بود لذا امام خمینی(ره) ‌فرمودند که هنرمند باید تهذیب نفس کند. پیش از انقلاب نهایتاً‌ هنر را یک امر مفهومی شخصی تلقی می‌کردند، نه یک امر عام که مورد تأیید عقل است. لذا هنر پس از انقلاب به نیک‌نفسی تغیر ماهیت داد و به جایگاه حقیقی خود بازگشت.

ویژگی بارز هنر انقلاب اسلامی «مردمی بودن» است

رجبی‌ دوانی اضافه کرد: حرکت فرهنگی و هنرهای تجسمی را در آینده هنری به سوی آرمان‌های انقلاب اسلامی می بینم، به همین خاطر طی راهکاری درست، حجم کارهای هنری اصیل کمتر اما عمق آن بیشتر شده است. بعد از انقلاب توجه به فطرت انسانی مورد توجه هنر انقلابی شده است، موضوعی که همواره مورد غفلت غرب است. اساس هنر یک امر فطری است و هنرمند حقیقی در مقام ابداع به فطرتش مراجعه می‌ کند.

استاد دانشگاه تهران عنوان داشت: مردمی بودن‌ یکی از ویژگی‌های هنر انقلاب است قبل از انقلاب هنرها دستوری بود. آموزش‌های هنری به هنر غربی و پست‌مدرن اختصاص داشت اما امروز هنرهای اصیل اسلامی ایرانی به وجود آمده است.

عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد گفت: طی دیداری که با وزیر آموزش و پرورش کشور چین داشتم، وی اعلام کرد یکی از افتخارات من این است که در دوران مبارزات انقلاب اسلامی که جوانان ایرانی شعار الله اکبر سر می دادند، من سفیر چین در ایران بودم و این صحنه ها را مشاهده کردم.

مرتضی حیدری استاد دانشگاه در حوزه سبک‌شناسی در انقلاب اسلامی در ادامه نشست گفت: انقلاب اسلامی سبب پیدایش نهادهای همسوی هنری مانند حوزه هنری شد زیرا لازم بود استقلال هنری صورت گیرد. یکی از معایبی که به هنر چهل سال اخیر وجود دارد این است که حمایت لازم صورت نگرفت و یافته‌های پژوهشگران صادق مانند دکتر محمدعلی رجبی‌دوانی انتشار نیافته است. حتی تصویب رشته هنر اسلامی سال‌ها به طول انجامید.

جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند

این نقاش عنوان کرد: نقاش انقلاب اسلامی به شیء و اشیاء توجه ندارد، بلکه معنا را ورای آن جست‌ و جو می‌کند. فلذا مردمی بودن و توحیدی بودن هنر انقلاب است.

حیدری افزود: رشته هنرهای اسلامی که در اوایل انقلاب به همت آقایان آیت اللهی و رجبی تهیه و تدوین شده بود در آن زمان با کج سلیقه ای بعضی از مدیران تصویب نشد ولی در دولت نهم به همت رئیس جمهور وقت این رشته طی 6 روز تاسیس و آغاز به کار کرد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: متاسفانه عده ای از دوستان به صورت انفرادی کار می کنند که هیچ توفیقی ندارد بلکه اگر هنر به صورت گروهی شکل بگیرد و انجام شود بازخورد خوبی به دنبال خواهد داشت.

مراکز آموزش عالی هنر بعد از انقلاب از ۱۰ مرکز به ۳۷۹ مرکز رسید

در ادامه این نشست علی تن، هنرمند خوشنویس اظهار داشت: در طول 40 سال پیروزی انقلاب، مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی و موزه‌های زیادی ساخته شد. افزایش مراکز آموزش عالی هنر بعد از انقلاب از ۱۰ مرکز به ۳۷۹ مرکز دانشگاهی رسید.

وی با اشاره به اینکه به علت کمبود استاد متخصص هنر، مدرسانی برای تدریس از خارج کشور دعوت به کار می‌شدند، اضافه کرد: بعد از انقلاب اسلامی با رشد ۳۰ برابری دانشجویان هنر، تمام استادان هنر ایرانی هستند.

معاون سابق مرکز هنرهای تجسمی ایران افزود: افزایش ۱۷ برابری تعداد نگارخانه های تجسمی کشور و رتبه نهم تعداد نگارخانه‌ها در دنیا از اثرات انقلاب است. افزایش بیش از ۱۰۰ برابری آموزشگاه‌های خوشنویسی و افزایش بیش از ۵۰ برابری اساتید خوشنویسی از دستاوردهای دیگر انقلاب است.

محمدکاظم حسنوند رئیس گروه نقاشی دانشگاه تربیت‌ معلم گفت: در حیطه آموزش، قبل از انقلاب جزء چند آموزشگاه خصوصی و چند دانشکده بیشتر وجود نداشت اما بعد از انقلاب معدل جذب دانشجوی هنر ۳۱ برابر شده است.

حسنوند افزود: ایجاد ده‌ها مرکز پژوهشی هنر، «نگارش بیش از ۱۸ هزار پایان نامه پژوهشی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۶ و برگزاری ۱۰ دوره جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی و ۲۵ دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از دستاوردهای انقلاب بوده است. همچنین قبل از انقلاب رشته‌های محدودی در دانشگاه ها داشتیم اما پس از آن رشته‌های هنری چندین برابر شد.

در ادامه حسین عصمتی هنرمند نگارگر گفت: هنرمندان در زمان جنگ از تخصص خودشان در پیشبرد اهداف دفاع مقدس بهره‌ بردند. با شروع جنگ تحمیلی هنرمندان ۴ رشته نقاشی، عکاسان، خوشنویسان و گرافیست‌ها در جنگ حضور یافتند و از هنر خودشان در این رابطه استفاده کردند.

وی افزود: ۳۰ باغ‌ موزه دفاع‌ مقدس در کشوریا ساخته شده یا در حال ساخت است تا مواریث جنگ تحمیلی را حفظ کند. سازمان بسیج هنرمندان هم در این حوزه فعال است و نمایشگاه‌های بسیاری برپا کرده است. سازمان رسانه ‌ای اوج و خانه طراحان انقلاب اسلامی از مراکز فعال دراین حوزه است.

وی خاطرنشان کرد:‌ هنرمندان در دوران جنگ در موضوع اطلاع رسانی نیز نقش داشتند. موضوعات را با بیانی شیوا مطرح کرده تا ماهیت و ارزش‌های دفاع مقدس را به مردم منتقل کنند. یکی از مراکز فعال، حوزه هنری بود هنرمندان در ایام دفاع مقدس مشغول خلق اثر بودند و فرصت چندانی برای نقد آثار نبود. پس از جنگ این فرصت برای انجام کار تحقیقی فراهم شد و تا پایان نامه‌های بسیاری نگاشته شد.

زنان هنرمند و متعهد در پیشرفت انقلاب نقش عمده‌ای داشته‌اند

عباسعلی فلاح دبیر کمیته تجسمی شنبه‌های انقلاب در ادامه نشست با اشاره به اینکه در دوران پهلوی ۵ دوره بینال داخلی برگزار شد که داوران اصلی این مسابقات خارجی‌ها بودند در حالی که بعد از انقلاب فقط در دوسالانه‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی به علت الزام جشنواره‌ای از داوران خارجی نیز استفاده شده است گفت: طی دو دهه اخیر آثار کاریکاتوریست‌های جوان ایرانی موجب اعتبار جشنواره‌های بین المللی خارجی شده است. همچنین زنان هنرمند و متعهد در پیشرفت هنر انقلاب نقش عمده‌ای داشته‌اند. همچنین برگزاری هفته ‌های فرهنگی ایران به ارتقاء سطح مراودات و مناسبت‌های فرهنگی هنری دوجانبه بین‌المللی با کشورهای مسلمان و مستقل جهان کمک کرد.

فلاح اضافه کرد: سالانه گروه‌های متعدد هنری به کشورهای مختلف اعزام شدند که ۲۲۰ گروه هنری به استعداد ۹۲۳هنرمند طی سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به ۶۰ کشور اعزام شده و سفیر فرهنگ ایران بوده‌ اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هنرهای تجسمی جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۵۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب از تلاش‌ها و نوآوری‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، به اطلاع اعضای این مجموعه رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، مسئولان این مجموعه در اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۲)، گزارش مکتوبی از وضعیت و اقدامات دفتر مطالعات و نیز فهرستی از ایده‌هایی که در صورت پشتیبانی سازمان‌های فرهنگی حاکمیتی، امکان پیگیری و به ثمر رسیدن در «حسینیه هنر» را دارند، خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کردند.

آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در حاشیه این گزارش مرقوم فرموده‌اند: «از تلاش‌ها و نوآوری‌های این جوانان عزیز تشکر کنید»

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب، هفته گذشته طی تماس تلفنی حسین محمدی، به اطلاع اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب رسید؛ محمدی سال گذشته نیز، پیام خشنودی و تشکر رهبر انقلاب از انتشار دو کتاب انتشارات راه‌یار با عناوین؛ «ایام سبزوار» و «شهیدآوردند…» را اطلاع رسانی کرده بود.

رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم» نیز یکی دیگر از رویدادهای فرهنگی مرتبط با آثار دفتر مطالعات در سال گذشته بوده است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دی ماه ۱۴۰۱، در دیدار با مسئولان حوزه هنری، از جشنواره مردمی فیلم عمار به عنوان یک نمونه خوب در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی یاد کردند.

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۶ با انتشار مجله راه، فعالیت خود را با هدف ایجاد هم افزایی میان چهار ضلع هنر، اندیشه، رسانه و فرهنگ انقلاب اسلامی آغاز کرد. اینک با گذشت پانزده سال از تأسیس این مجموعه فرهنگی، «جشنواره مردمی فیلم عمار»، «مدرسه سینمایی اندیشه هنر (ماه)»، سامانه «عماریار»، «واحد اکران مردمی عمار»، «خانه هم‌بازی»، «باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی»، «مدرسه راه»، «واحد تاریخ شفاهی» و «انتشارات راه‌یار» ذیل این تشکل فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.

کد خبر 751203

دیگر خبرها

  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • کارگاه عکاسی «حاکی» حوزه هنری انقلاب اسلامی شاهرود افتتاح شد