Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی خوزستان با بیان اینکه میانگین سالیانه روزهای خاکی در اهواز حدود ۶۱ روز است، گفت: از سال ۷۲ تا ۹۶ هر ساله یک روز و نیم به تعداد روزهای گرد و خاک اهواز افزوده شده است.

به گزارش ایسنا ، محمد سبزه‌زاری در همایش و هفتمین کارگاه بین المللی گرد و خاک که امروز (۱۹ آبان ماه) در اهواز برگزار شد، با اشاره به انواع گرد و خاکی که خوزستان را فرا می‌گیرد، اظهار کرد: دو مورد گردوخاک وجود دارد، گرد و خاک‌های گسترده که از کشورهای همسایه منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهند و گرد و خاک محلی که در داخل استان رخ می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کانون‌های مختلف گرد و خاک در خوزستان وجود دارند. کانون‌های جنوب شرق، جنوب و غرب اهواز و قسمت‌های بین هندیجان و ماهشهر کانون‌های فعال گرد و خاک هستند که طی چند سال گذشته اهواز، شهرهای شمالی استان خوزستان و حتی استان‌های ایلام و کرمانشاه را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: علاوه بر این، کانون‌های گرد و خاک در مناطق جنوب شرقی عراق بسیار فعال هستند و تقریبا این کانال‌ها را نیز به عنوان کانون‌های محلی گرد و خاک می‌دانیم زیرا فاصله زیادی با استان خوزستان ندارند. گرد و خاک بیشتر این کانون‌ها به سمت کشورهای کویت و شمال عربستان هدایت می‌شود اما گرد و خاک یکی از کانون‌ها در شمال اماره، اهواز را درگیر خود می‌کند که یک پدیده کوتاه مدت است.

سبزه‌زاری بیان کرد: گرد و خاک گسترده‌ای که از کشور عراق می‌آید به طور معمول در مرز غربی بین عراق و سوریه تشکیل می‌شود‌. زمانی که این گرد و خاک ایجاد می‌شود شرایط ناپایدار موجب می‌شود که گرد و خاک به ارتفاع بالا برود. در ارتفاع بالا نیز جریان باد به گونه‌ای است که موجب می‌شود گرد و خاک به سمت خوزستان حرکت کند.

وی افزود: زمانی که این گروه خاک ایجاد می‌شود، کیفیت دید حتی در بغداد زیاد کاهش نمی‌یابد و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند اما زمانی که گرد و خاک به سمت خوزستان می‌آید سرعت باد کاهش می‌یابد و شروع به فرو نشستن می‌کند. گاهی گرد و خاک‌های عراقی تا یک هفته به ویژه مناطق شرقی استان خوزستان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: گرد و خاک‌های محلی به دلیل وزش بادهای شدید ایجاد می‌شوند که غلظت بیشتری از گرد و خاک عراقی دارند اما کوتاه‌ مدت هستند.

وی با اشاره به میزان بارندگی در کشور عراق تصریح کرد: طبق اطلاعاتی که در دست است از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰ بارندگی در موصل ۵۹۴ میلیمتر بوده است در حالی که میزان بارندگی در سال ۱۹۹۹ به ۱۵۶ میلیمتر کاهش یافته است؛ یعنی خشکسالی در حال رخ دادن است و روند دستکاری طبیعت به دست انسان در حال انجام است و به مرور زمان تاثیرات آن را می‌بینیم.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: ابتدا کشور عراق دچار خشکسالی شد که در پی آن گرد و خاک در دوره‌های گذشته مردم خوزستان را تحت تاثیر قرار داد و اگر دسترسی به اطلاعات داشتیم می‌توانستیم متوجه بشویم که خشکسالی در حال رخ دادن است و شاید برنامه بهتری برای استان‌های غربی در نظر گرفته می‌شد.

سبزه‌زاری با اشاره به بارندگی‌های شهر اهواز گفت: از سال ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۷ بارندگی در اهواز روند نزولی داشته است. همچنین میانگین دمای سالانه در حال افزایش است و زمانی که دما افزایش یابد و بارش کمتر شود زمین خشک خواهد شد و برای تبدیل شدن به کانون‌های گرد و خاک مساعد می‌شود.

وی عنوان کرد: طبق آماری که در دست است ۷ درصد زمین‌های جنوب شرق اهواز که به کانون‌های گرد و خاک تبدیل شده‌اند زمین کشاورزی بوده‌اند. چه اتفاقی افتاده است که زمین‌های کشاورزی به کانون‌های شوره‌زار و گرد و خاک تبدیل شده‌اند؟

مدیرکل هواشناسی خوزستان ادامه داد: یکی از موارد مربوط به تبدیل شدن زمین‌های کشاورزی به شوره‌زار و گرد و خاک خشکسالی است اما موارد دیگری نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند از جمله سدسازی‌هایی که انجام شده است؛ البته سدسازی مزایای زیادی دارد اما یکی از معایب آن جلوگیری از سیلاب‌های طبیعی و کاهش حق‌آبه پایین‌دست‌ها و در پی آن خشک شدن رودخانه‌ها است.

وی بیان کرد: میانگین روزهای گرد و خاکی از سال ۷۲ تا ۹۶ در فصل بهار ۲۱ روز، در فصل تابستان ۲۰ روز، در فصل پاییز۷.۳ روز و در زمستان ۱۲.۱ روز است. میانگین سالیانه روزهای خاکی در اهواز حدود ۶۱ روز است.

سبزه‌زاری گفت: از سال ۷۲ تا ۹۶ هر ساله یک روز و نیم به تعداد روزهای گرد و خاک اهواز افزوده شده است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیش بینی بارندگی امسال گفت: امسال بارش‌های خوبی داشتیم. در حال حاضر رتبه سوم بارندگی در کشور را داریم یعنی از ابتدای سال زراعی(اول مهرماه تاکنون) رتبه سوم بارش در کشور را داشته‌ایم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گرد و غبار خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۱۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی خوزستان درباره وقوع گرد و خاک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای آبادان، در این اطلاعیه آمده است: وزش بادهای متوسط تا شدید همراه با تندباد لحظه‌ای و احتمال رخداد گرد و خاک محلی و موقت در بعد از ظهرها از اواسط روز دوشنبه تا اواخر وقت سه شنبه هفته جاری هشدار سطح زرد صادر کرد.
بر اساس این اطلاعیه این پدیده در مناطق جنوبی، جنوب غربی، غربی و مرکزی استان پیش‌بینی می‌شود.
اثر مخاطره شامل کاهش دید افقی و افت کیفیت هوا و افزایش غلظت آلاینده‌های گرد و خاک است و احتیاط در تردد غیرضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشف انبار کالای قاچاق در اهواز
  • هشدار هواشناسی خوزستان درباره وقوع گرد و خاک
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود
  • پیش بینی بارش‌های پراکنده و افزایش دما در خوزستان
  • تداوم سیر افزایش دما در آبادان و خرمشهر