Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@03:55:46 GMT

نقطه جمعیتی جدید در اطراف تهران

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۲۱۰۳

اراضی منطقه واصفجان در محدوده شمال‌شرق تهران واقع در حریم شهر جدید پردیس به‌عنوان گزینه پیشنهادی به منظور ایجاد نقطه جمعیتی جدید در اطراف تهران معرفی شد.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، اخیرا شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران موضوع بررسی امکان‌سنجی ایجاد یک نقطه جمعیتی در اراضی موسوم به واصفجان به مساحت ۵۰۰ هکتار واقع در حریم شهر جدید پردیس را برای تبدیل این نقطه به محلی برای واگذاری اراضی معوض به مالکان زمین‌هایی که به هر دلیل امکان صدور مجوز ساخت وساز برای آنها وجود ندارد را در دستور کار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است در صورت تامین آب شرب این منطقه و برطرف شدن برخی دیگر از موانع موجود،در وهله اول اراضی آن به ۲۴۰۰ مالک اراضی تعاونی زیتون که از حدود ۳۰ سال قبل در محدوده پارک سرخه‌حصار مالکیت بخشی از اراضی این منطقه را در اختیار داشته اما به دلیل واقع شدن این اراضی در پهنه جنگلی امکان صدور مجوز ساخت وساز برایشان وجود ندارد، به‌عنوان زمین معوض واگذار شود.

این در حالی است که مطابق با برآوردهای صورت گرفته در صورت حل برخی مشکلات همچون مشکل تامین آب،با توجه به ظرفیت‌هایی که در این منطقه به لحاظ ایجاد یک نقطه جدید جمعیتی وجود دارد می‌توان از اراضی آن به منظور واگذاری زمین معوض به سایر تعاونی‌ها که با مشکلاتی مشابه تعاونی زیتون مواجهند و امکان ساخت وساز در اراضی تحت مالکیت آنها به هر دلیلی(از جمله واقع شدن در ارتفاع بیش از ۱۸۰۰ متر از سطح دریا یا قرار گرفتن در پهنه‌های جنگلی) وجود ندارد،استفاده کرد.

کلیات طرح ایجاد نقطه جمعیتی جدید بر اساس مصوبه هیات دولت که در سال ۹۳ وزارت راه و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری را مکلف به تعیین تکلیف کرده است، تصویب شده و در طرح اجرایی تمامی ملاحظات از جمله تامین آب و سایر مواردی که مدنظر است لحاظ شده و طرح اجرایی بار دیگر به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران آمده است.

براساس اعلام شورای‌عالی شهرسازی و معماری، با فرض امکان تامین آب شرب و اینکه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران بنا بر مصالح غیرفنی با ایجاد نقطه جمعیتی مذکور در حریم شهر جدید پردیس موافقت کند، با توجه به اینکه زمین واصفجان در مقایسه با سایر گزینه‌های پیشنهادی مطرح در استان از وضعیت بهتری برای ایجاد منطقه مسکونی برخوردار است، پیشنهاد می‌شود ظرفیت جمعیت‌پذیری آن صرفا محدود به پاسخگویی بر نیاز تعاونی زیتون نشده و این پتانسیل برای تامین نیاز سایر تعاونی‌ها افزایش یابد.

مسوولان وزارت راه وشهرسازی معتقدند: در این مقطع زمانی و در این شرایط، این تنها فرصت فراهم شده برای حل مساله تعاونی‌هایی است که به هر دلیل امکان ساخت و ساز در اراضی تحت مالکیت اعضای آن وجود ندارد. براساس اعلام شورای‌عالی شهرسازی و معماری، اراضی پیشنهادی موسوم به واصفجان یکی از سه گزینه پیشنهادی قبلی است که با ایجاد آن به‌عنوان یک نقطه جدید جمعیتی، منوط به امکان تخصیص آب توسط وزارت نیرو موافقت شده است.

هرچند بنا بر اعلام مسوولان وزارت نیرو چالش تامین آب برای این منطقه همچنان حل نشده وبه قوت خود باقی است.

این در حالی است که بنا بر تصمیم اتخاذ شده در کمیته فنی شورای‌عالی شهرسازی و معماری لازم است بخش‌های زیادی از اراضی ۵۰۰ هکتاری موسوم به واصفجان در شمال و جنوب که عمدتا اراضی با شیب زیاد در ارتفاعات هستند و امکان استفاده از آنها به هیچ عنوان میسر نیست (حتی تحت الگوهای ویلایی) به‌طور کامل از محدوده طرح پیشنهادی حذف شوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تهران پردیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران

به گزارش خبرآنلاین، زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است.

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است. از راه‌اندازی کارواش تا صافکاری و نقاشی، از قفل‌سازی و تعمیر شیشه تا بهره‌برداری در قالب پارکینگ خودرو. اراضی پایین پل‌های تهران، زمین‌های شهر محسوب می‌شود و مالک آن یه بهتر است گفته شود «نگهبان این اراضی»، شهرداری تهران است.

حال اگر استفاده تجاری از زیرپل‌های تهران، با اجازه شهرداری است، «درآمد روزانه بودجه شهرداری از این محل» در کدام یک از ردیف‌های مصوب بودجه تهران قید می‌شود؟

اگر هم کاسبی زیرپل، بدون هماهنگی با مدیران شهر بوده، در این صورت این «حیات خلوت» موجود در پایتخت چطور شکل گرفته است که شهرداری به محض «بدهی یک مغازه به شهرداری»، با بلوک سیمانی جلوی کسب و کار او را می‌گیرد اما اینجا در روز روشن، تجارت با اراضی شهر بدون پرداخت «حق شهر» برقرار است؟ عکس از بزرگراه یادگار امام گرفته شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901289

دیگر خبرها

  • وعده صادق نقطه عطف و روزنه امید در دنیا ایجاد کرد
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • بوی خون و تعفن در میدان بهمن | وجود کابلهای فشار قوی مردم اطراف راه آهن را آزار می دهد
  • بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • ترافیک سنگین در آزاد راه کرج - تهران
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • وجود ۴۷۵ نقطه پرتصادف در جاده های کشور