Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@01:29:48 GMT

سواحل مکران میان بـُر ایران برای رسیدن به توسعه

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۶۷۸۷

سواحل مکران میان بـُر ایران برای رسیدن به توسعه

صندوق کارآفرینی امید با حمایت از کسب و کارهای خانگی، خویش فرمایی و کارآفرینی منطقه مکران طی چهار سال اخیر، مجموعاً بیش از ۲۲۰۰ مورد تسهیلات با مبلغی نزدیک به ۲۳۰ میلیارد ریال برای این منظور پرداخت کرده است. ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،مکران سرزمینی ساحلی در جنوب شرق ایران و جنوب غربی پاکستان است و در طول دریای عمان از غرب جاسک تا جنوب غربی ایالت پاکستان گسترده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرزمین می تواند محور شرق کشور را به توسعه و پیشرفت برساند و منطقه را متحول سازد.این ساحل در جنوب شرقی کشور به تعبیر رهبر معظم یکی از گنج های پنهان است.سواحل جنوب شرقی به لحاظ جایگاه نظامی نیز می تواند در اتخاذ استراتژی های فرا منطقه ای برای ایران تعیین کننده باشد، زیرا دریای عمان با پیوند دادن ما به آب های آزاد امکان این تبدیل را به کشور ما می دهد.

اهمیت سوال مکران برای توسعه ایران تا جایی است که مقام معظم رهبری  درسفر این منطقه بیان فرمودند که این منطقه می تواند به یکی از بزرگترین فرصت های توسعه کشور تبدیل شد.

 چابهار به عنوان یکی از بهترین مناطق راهبردی سواحل مَکُّران، نقطه طلایی برای تجارت، ترانزیت و صنایع مختلف است و در آینده نقش اساسی را برای توسعه منطقه ایفا خواهد کرد.چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، بهینه ترین نقطه برای ارتباط و اتصال 3 قاره آسیا، اروپا و آفریقاست. جدی ترین کانون فعالیت سواحل مکران، چابهار است و مهم ترین اتفاق برای توسعه چابهار حضور منطقه آزاد در این نقطه کشور است.

رضا تازیکی، مدیر ملی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره طرح های مختلف اشتغال گفت: طرحی را در حال انجام دارین که  در این طرح قصد داریم فشار را از دریاچه ارومیه برداریم و برخی از جمعیت را به سمت پارس‌آباد مغان،بیله سوار هدایت کنیم.

طرح دیگربزرگی را برای هدفگذاری 30هزار شغل جدید در دستور کار داریم،این طرح را با حضور شرکت های صاحب نام برند داخلی و خارجی دنبال می کنیم. یکی دو هفته آینده یکی از شرکت ها را دعوت کرده ایم، با توجه به زمینه هایی که برای فعالیت در استان های مختلف وجود دارد، مسائل را دنبال کنیم. برخی از شرکت های خارجی آماده سرمایه گذاری هستند.

* کمبود نیرو در حوزه تعمیرات لنج،سردخانه و موتورها

تازیکی گفت:اقدام دیگری را در چابهار و کنارک در حوزه شیلات دنبال می کنیم که به زودی اعلام می شود. به سمتی پیش می رویم که حوزه صیادی را مدرن کنیم. در راستای این طرح دستگاه های یافتن ماهی را روی لنج ها قرار خواهیم داد. به همین دلیل نیازمند تعدادی نیرو در حوزه تعمیر و نگهداری لنج،سردخانه و موتورها هستیم، برای انجام این طرح قرار است با همکاری سازمان فنی و حرفه ای ، آموزش های تخصصی ارائه کنیم. همینطورصید قلابی را هم ترویج خواهیم داد. در این طرح تغییراتی را در نحوه فرآوری ماهی انجام خواهیم داد که باعث تازگی ماهی ها می شود. این موضوع را در این طرح آموزش می دهیم. این موضوع را در برنامه جاری خود داریم. هدفگذاری بیمه تأمین اجتماعی برای 20هزار نفر از صیاددان را در دستور کارداریم. بیمه تأمین اجتماعی به عنوان ابراز انگیزه ای برای جذب نیرو در این مجموعه و این طرح اشتغالزایی خواهد بود، با همکاری صندوق بیمه روستاییان این توافق انجام شده است.تا یکی دوماه دیگر این کار شروع می شود. همچنین با همکاری صندوق کارآفرینی امید این هدفگذاری ها آغاز شده است.

وی ادامه داد: در راستای طرح «تولید مبتنی بر قرار داد» صیاددان و لنج داران با کارخانه های فرآوری(تن ماهی، فیله ماهی) ارتباط دارند و این کار در جهت افزایش سود صیاددان است. شرکت‌های فرآوری نیز با همکاری شرکت های فرآوری در ژاپن و نُروژ در حال بروز کردن دانش خود در زمینه فرآوری محصولاتی شیلاتی هستند.

مدیر ملی طرح توسعه کسب و کار با اشاره به اینکه در اجرای این طرح ها جذب نیرو از طریق فراخوان بین نیروهای متقاضی بومی است گفت:با اجرای این طرح در چابهار و سواحل مکران، فرصت های شغلی بسیاری وجود خواهد آمد و نیازمند نیرو از سایر استان ها هستیم. با توجه به کمبود نیرو در این منطقه؛در برخی از طرح ها‌، کارگر پاکستانی به کار گرفته می‌شود. طرح های پروژه شیلات و اردبیل به زودی با حضور وزیر جدید کار رونمایی می شود.

*اشتغالزایی در سواحل مکران

در این میان صندوق کارآفرینی امیدبا حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک در سواحل مکران اقدام به کارآفرینی کرده است. در شهرستان جاسک  شامل دو بخش مرکزی و لیردف، صندوق کارآفرینی امید از دو باب داروخانه بامجموع 1500 ریال و اشتغال 8نفر حمایت کرده است. کارگاه های قالی بافی، خیاطی و گلدوزی شهرستان با اشتغال 11نفر ، حدود 1100 میلیون ریال تسهیلات دریافت کرده اند.

دسترسی شهرستان جاسک به سایر شهرستان ها و مرکز استان به دلیل دوری راه و خطرات موجود در جاده از جمله وجود شتر با مشکل مواجه است، صندوق کارآفرینی امید به منظور فراهم کردن امکان خدمات عمومی در این شهرستان از دوباب دفاتر پیشخوان خدمات دولت و پلیس +10 که اولین و تنها مراکز ارائه خدمات به مردم هستند با تسهیلاتی بالغ بر 770 میلیون ریال و اشتغال 7نفر حمایت کرده است. در شهرستان جاسک، صندوق کارآفرینی ایمد برای پرورش بزتالی که شرایط زندگی آن متناسب با اقلیم این منطقه است. یک میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

منطقه لیردف به دلیل بعد مسافت از مرکز  شهرستان جاسک و سایر مراکز مهم استان هرمزگان و حتی سیستان و بلوچستان،نیازمند امکانات لازم برای نگهداری ماهی و میگو است و صندوق در این منطقه برای نگهداری ماهی و میگو، احداث سردخانه در لیردف را مورد حمایت قرار داده است که چهار نفر اشتغال زایی را در پی داشته است.

 صندوق کارآفرینی امید با حمایت از کسب و کارهای خانگی، خویش فرمایی و کارآفرینی منطقه مکران طی چهار سال اخیر، مجموعاً بیش از 2200 مورد تسهیلات با مبلغی نزدیک به 230 میلیارد ریال پرداخت کرده است.

بازارچه و مجمع تفریحی رفاهی جاسک برای  اولین بار در این شهرستان احداث شده و با اشتغال مستقیم 8نفر به مبلغ 500 میلیون ریال مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید قرار گرفته است.

کارگاه پلاستوفوم شهرستان میناب به عنوان اولین کارگاه این شهرستان با مبلغ یک میلیارد ریال و اشتغال 5نفر مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید قرار گرفته است.

شهرستان میناب با سابقه بیش از دو هزار سال در یکی از حساس ترین نقاط دریای عمان، قرار دارد. این شهر پر جاذبه و تاریخی که رودهای پر آب، علت نامگذاری و یکی از جاذبه های طبیعی آن است از مراکز تجاری و دومین شهر  است هرمزگان پس از بندعباس  است. شهرستان میناب و سیریک که همسایه هستند و سواحل دریای عمان در منطقه مکران را پوشش می دهند، طی سال های اخیر مورد توجه صندوق کارآفرینی امید برای حمایت از کسب و کارهای مردم بوده و از سال92تا96 علاوه بر شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های آنان، تسهیلات لازم به کسب و کارهای خرد این مناطق پرداخت شده است.

 در شهرستان سیریک اولین و تنها مرکز پلیس +10 با حمایت صندوق کارآفرینی امید راه اندازی شده که چهار نفر اشتغال نیز ایجاد کرده است. در شهرستان میناب با حمایت صندوق یک واحد بسته بندی و فروش صنایع دستی که مورد نیاز شدید، منطقه بوده است با اشتغال 5نفر راه اندازی شده است.

انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اشتغال‌زایی بحران بیکاری و اشتغال

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اشتغال زایی بحران بیکاری و اشتغال اشتغال زایی بحران بیکاری و اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۶۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: استعدادهای حوزه کشاورزی باید با انجام مطالعات شناسایی و شرکت‌های دانش‌ بنیان بیشترین نقش‌آفرینی را در این بخش داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سید علی احمدزاده عصر امروز در دیدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی و اعضای صندوق توسعه بخش کشاورزی کهکیلویه و بویراحمد گفت:  حمایت جدی از توسعه بخش کشاورزی ضروری بوده و هیچ گونه کم‌کاری و بی‌مهری پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه باید به سمت تولیدات دانش بنیان در این بخش حرکت کرد، افزود: استعدادهای حوزه کشاورزی باید با انجام مطالعات شناسایی و شرکت‌های دانش‌ بنیان بیشترین نقش‌آفرینی را در این بخش داشته باشند.

احمدزاده با بیان اینکه تعاونی های بخش کشاورزی باید توسعه یابند و فعالتر شوند، تاکید کرد: حمایت از این صندوق از طریق اختصاص اعتبارات با هدف حمایت از تمام کشاورزان و سهامداران استان مدنظر باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود 161 تعاونی و تشکل بخش کشاورزی افزود: در راستای مردمی سازی دولت و تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم زمینه مشارکت کشاورزانی که عضو این صندوق هستند برای جهش در بخش کشاورزی فراهم شود.

احمدزاده ادامه داد: گیاهان دارویی و سایر بخش های حوزه کشاورزی فرصت مناسبی برای مشارکت مردم است و بخش کشاورزی زمینه ساز حضور مردم در این بخش باشد و وجود آب فراوان، زمین های مستعد و اراضی کشاورزی باید توسعه اشتغال و تحول در این بخش را فراهم کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • پرداخت ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی 
  • گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه