Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر نادر کریمیان در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تجمع تعدادی از دانشجویان مقطع دکتری غیر پزشکی مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به معضل اشتغال، اظهار داشت: اشتغال بیشتر جنبه اجتماعی دارد تا جنبه علمی محض. این بحث بسیار جدی است. کسانی که سیاستگذاری فرهنگی را انجام می دهند و از طریق دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، فوق لیسانس و دکتر، تولید می کنند باید برنامه ریزی اشتغال‌زایی هم داشته باشند، در غیر اینصورت تعارض، تناقض و بحران اجتماعی و سیاسی پدید می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران وقتی دانشگاه آزاد اسلامی ساخته شد، طبیعتا عده زیادی در این دانشگاه مشغول شدند. بنا بر آمارها نزدیک به 30 میلیون نفر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم درگیر دانشگاه آزاد هستند.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد از نظر کمی به جایی رسیده که مثل کشور بزرگی مثل چین در هر نقطه، واحد دانشگاهی تأسیس کرده است اما نکته مهمی که وجود دارد، این است که فارغ التحصیلان می خواهند پشت میز بنشینند چون مدرک دارند. زمانی لیسانس، معنی داشت اما حالا هنگام جست و جوی کار در حد سیکل است، فوق لیسانس در اندازه دیپلم و دکتری در حد فوق دیپلم است! دولت این موضوع را رها کرده و روز به روز وضعیت نظام آموزشی از نظر کیفی بدتر شده است. می بینیم پایان نامه و مدرک می فروشند و وضعیت بسیار وخیم است.

* فقط 30 هزار پزشک بیکار در تهران داریم

این نخبه علمی که دارای سه مدرک دکتری است، تصریح کرد: از سوی دیگر فارغ التحصیلان برای تحصیل، هزینه زیادی صرف کرده اند و انتظار دارند بازخوردش را در جامعه ببینند؛ بازخوردش برنامه ریزی و جذب شخص فارغ التحصیل در جامعه بر اساس تخصصی است که دریافت کرده. وقتی بازخورد ندارد، فارغ التحصیل به بیراهه می رود و هر جایی که کار و درآمدی باشد، جذب می شود. بخشی هم چه با عنوان «فرار مغزها» و چه به دنبال کار از ایران می روند چون متأسفانه جایی در کشور بزرگی مثل ایران با 80 میلیون نفر جمعیت ندارند.

کریمیان خاطرنشان کرد: ما 30 هزار پزشکِ بیکار فقط در شهر تهران داریم. این پزشکان جز برای گذرندان «طرح» به استانی مانند سیستان و بلوچستان نمی روند و می خواهند نزدیک به پایتخت باشند. سیستم مرکزگرایی در کشورهای جهان سوم بزرگترین صدمه را به اشتغال می زند. در کشورهایی مثل کانادا و فرانسه، دورترین روستاها هم امکاناتی مشابه پایتخت دارند چون امکانات و ظرفیت ها به صورت مساوی تقسیم و برای اشتغال، برنامه ریزی شده است. بخش عمده ای از بودجه مملکت ما هم به هدر می رود و سرمایه گذاری و حمایت از تولید و فارغ التحصیلان داخلی صورت نمی گیرد. دولت هم وضعیت را رها کرده و تصور می کند اگر فردی فارغ التحصیل شد، خودش باید به دنبال کار برود، در حالی که دانشجویی در مقطع فوق لیسانس دانشگاه «استنفورد» آمریکا تحصیل کرد اما وقتی بعد از سه یا چهار ماه، کار پیدا نکرد، شکایت کرد و گفت: «دانشگاه، مدرکی به من داده که نمی توانم در این جامعه، کار پیدا کنم». شکایت کرد و خسارت دوران تحصیلی خود را گرفت. فکر می کنید چند نفر در ایران باید از دانشگاه ها شکایت کنند؟! در ادامه به جز اشتغال، بحث مسکن و ازدواج هم به وجود می آید که نشان می دهد سه بحران اساسی، ایران را فرا گرفته است. صدور مدرک نه هنر و نه نشانه پیشرفت است، مثل مقالات ISI که آمارهای بالایی در موردش می دهیم ولی هیچ مشکلی از کشور ما حل نمی کند.

وی درباره اعتراض دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی به لزوم ارائه مدرک قبولی در آزمون EPT برای دریافت مدرک آزمون جامع گفت: در این خصوص ابتدا باید به زبان انگلیسی برگردیم؛ این زبان بدترین، ابترترین و ناقص ترین است و اصلا زبان نیست! انگلیسی یک زبان سرقتی، استعماری و تحمیلی است، نظام و قانون ندارد و یک زبان حفظی است. من کتابی سیصد صفحه ای در رد و نقد زبان انگلیسی نوشته ام که به زودی چاپ می شود. 73 درصد واژگانش هم سرقتی است. در هیچ کجای دنیا، انگلیسی را فرا نمی گیرند. دو فرد را از هر کجای جهان انتخاب کنید و به یکی، فارسی و به دیگری انگلیسی آموزش دهید؛ اولی ظرف دو ماه، گلستان سعدی می خواند اما دیگری حتی اگر 20 سال انگلیسی بخواند، آن را فرا نمی گیرد و نمی تواند کتب قدیمی این زبان را بفهمد.

این نخبه علمی که در سه رشته تاریخ علم، زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان تطبیقی مدرک دکتری دارد، در ادامه تأکید کرد: انگلیسی به زور سیاست و اقتصاد، زبان بین المللی شده است. چطور یک چینی می تواند با آموزش چند ماهه در مؤسسه «دهخدا» فارسی را فرا بگیرد؟ آمریکایی ها با آزمون هایی مثل «تافل» و «آیلتس» و «تولیمو» میلیاردها دلار پول از جیب ملت ها خارج می کنند تا انگلیسی یاد بگیرید که یاد نمی گیرید! من میهمانی از کشور کُره داشتم که ظرف 20 روز زبان کُردی یاد گرفت. یک بچه 10 ساله ایرانی می تواند شعر رودکی را بعد از هزار و 150 سال بخواند و بفهمد «بوی جوی مولیان آید همی» یعنی چه اما یک استاد زبان انگلیسی نمی تواند متن مربوط به 120 سال پیش را بخواند. انگلیسی اصلا واژگان مادری ندارد، در حالی که قبایل آفریقایی برای مادر، پدر، غذا، درخت، آسمان و زمین، واژگان مادری دارند اما انگلیسی «father» و «mother» به معنای پدر و مادر را از فارسی دزدیده است.

* زبان آزمون EPT را متناسب با رشته در نظر بگیرند

کریمیان تصریح کرد: پیشنهاد من این است دانشجوی رشته ادیان اگر در حوزه متون اسلامی کار می کند، زبان عربی از او مطالبه شود و اگر نیاز به زبان عبری دارد، این زبان را فرا بگیرد. این نقصی است که به سیستم آموزشی وارد می کنم. انگلیسی ها و آمریکایی ها دست به دست هم دادند و زبان «اسپرانتو» را نابود کردند و دانشمندانش را کُشتند چون زبان تفهیم و تفاهم بود و در عرض یک ماه قابل آموزش بود.

وی در پایان گفت: دانشجویی که از دیار ترک، بلوچ، کُرد و ترکمن آمده، حق دارد هیچ گاه زبان انگلیسی یاد نگیرد. یکی از دوستان من که استاد دانشگاه است، می گوید: «20 سال است در حال تدریس هستم اما هنوز نمی توانم به زبان انگلیسی، سخنرانی کنم» وقتی پدیده ای وارداتی را به جامعه تزریق می کنیم، چنین اتفاقاتی هم رخ می دهد. برخی کشورها امتحان زبان متفاوتی برای خود درست کرده اند تا از انگلیسی بی نیاز شوند. فرانسوی ها اصلا انگلیسی را به رسمیت نمی شناسند. به اعتقاد من، امتحان جامع نمی تواند ملاک ارزیابی دانشجو باشد. باید دانشجو را هدایت کرد تا منجر به تولید علم و ساز و کاری در آموزش عالی پیش بینی کرد که منتج به نتیجه شود. در دانشگاه های ایران می بینیم متون بودایی را به زبان انگلیسی آموزش می دهند اما استاد، زبان «پالی»، زبان مقدس بوداییان و زبان اصلی متون را نمی داند. زبان انگلیسی تا سی، چهل سال دیگر قطعا شکست می خورد! چون دنیا متوجه شده انگلیسی، زبان آموزش نیست.

انتهای پیام/

168 / 167 نادر کریمیان نخبه با 3 دکتری آزمون جامع آزمون EPT زبان انگلیسی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آزمون جامع آزمون EPT زبان انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۹۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی

در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان ادعاهایی بی اساس و موج رسانه‌ای سنگینی درخصوص اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از سوی منتقدین دولت به راه افتاد.

به گزارش مشرق، "آیت الله سید ابراهیم رئیسی" در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

آیت‌الله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی
  • ماجرای دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی پاکستان + عکس
  • بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی
  • آغاز رقابت داوطلبان کنکور در چهارمحال و بختیاری
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • هشدار برای تغییر تعادل جنسیتی دانشگاه‌ها
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد