Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه" و "هفته ترویج علم در کشور" سخنرانی علمی (به صورت ویدیو کنفرانس زنده) با عنوان" کاربرد دستگاه­های  تصویربرداری fMRI با قدرت تفکیک بالا جهت مطالعه سیستم بینایی انسان" توسط دکتر شاهین نصر، استادیار پژوهشی دانشکده پزشکی هاروارد و به کوشش گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تالار ابن سینا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر شاهین نصر استادیار دانشگاه هاروارد سخنان خود را با مروری بر مفاهیم اولیه و مباحث فنی مربوط به سیستم­های تصویربرداری MRI آغاز و در ادامه مودهای مختلف تصویربرداری fMRI را جهت بکارگیری در تصویربرداری مغزی و همچنین  برخی از تفاوت­های موجود میان این سیستم تصویربرداری با MRI معمولی را توضیح داد.

این محقق بیمارستان عمومی ماساچوست، در بخش بعدی ارائه به برخی از تحقیقات برجسته­ی انجام شده با تکنیک fMRI قدرت تفکیک بالا توسط گروه­های تحقیقاتی مختلف پرداخت و در ادامه نمونه­هایی از تحقیقات مربوط به تیم تحقیقاتی تحت سرپرستی­ خود را شرح داد. یکی از مهمترین دستاوردهای این تحقیقات اشاره به این موضوع دارد که سیگنال­های ناشی از چهره انسان، ماشین و اجسام هندسی وقتی به چشم می رسند، در نواحی مختلف قشر بینایی مغز پردازش می شوند!

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد، در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر لزوم همکاری علمی گروه­های مختلف تحقیقاتی در سراسر جهان و با بیان اینکه تحقیق فرایندی پویاست، عنوان کرد: نیاز و استمرار محققان می­تواند برخی قوانین اداری حاکم در مراکز تحقیقاتی مجهز در بخش دولتی کشور را  تغییر دهد.

شایان ذکر است، دکتر نصر فارغ التحصیل مقطع لیسانس رشته مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده و دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه علم صنعت گذرانده؛ ایشان دانش آموخته دکتری تخصصی از پژوهشگاه دانش­های بنیادی(IPM) در ایران بوده و در حال حاضر به عنوان استادیار پژوهشی بیمارستان عمومی ماساچوست در دانشکده پزشکی هاروارد مشغول به فعالیت است.

به گزارش ایسنا، همچنین دکتر استکی مدیر گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تقدیر و تشکر از دکتر نصر جهت ارائه سخنرانی اظهار کرد: علی رقم کمبودها و سایر مسائل بازدارنده مختلف حاکم بر فضای کشور، تحقیقاتی مشابه آنچه در چنین مراکز برتر دنیا صورت می گیرد؛ در همین دانشکده و سایر مراکز تحقیقاتی کشور نیز قابل انجام است، چنانچه محققان و دانشجویان داخل کشور دارای انگیزه و روحیه خستگی ناپذیری باشند و در جهت اعتلای مسیر علمی کشور به صورت مستمر تلاش کنند.

گفتنی است در پایان این نشست تخصصی، جلسه پرسش و پاسخ در رابطه با مباحث مطرح شده برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۱۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟

یک مطالعه جدید از علت ناتوانی ما برای مقاومت در برابر برخی حالات چهره سگ‌ها مانند چشمان غمگین توله‌سگ‌ها پرده برداشت.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از راز بقا، بین انسان‌ها و سگ‌ها طی ۳۰ هزار سال اهلی‌سازی و همراهی، پیوند منحصربه‌فردی ایجاد شد که به هر دو گونه امکان داد حالت‌های چهره یکدیگر را دقیقا تشخیص دهند.

این تحقیق جدید نشان می‌دهد که انسان‌ها به دلیل هزاران سال پرورش انتخابی [سگ‌ها]، به توانایی سگ‌ها در شکل‌گیری حالات صورت کمک کرده‌اند.

این تحقیق نشان داد ماهیچه‌های صورت سگ طوری تکامل یافته‌اند که فورا واکنش نشان می‌دهد و بدین ترتیب این جانور با انسان ارتباط موثرتری برقرار می‌کند.

این بدان معنا است که وقتی سگ شما چیزی می‌خواهد، می‌تواند فورا برای برقراری ارتباط، سریع‌تر از سایر حیوانات اهلی مانند گربه‌ها، حالت صورتش را تنظیم کند.

این ماهیچه‌های خاص در چهره سگ‌های اهلی نسبت به گرگ‌ها که سگ از نسل آن است به نسبت بیشتری تکامل یافته است.

پروفسور ان باروز، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه دوکین، در این هفته، این یافته‌ها را به انجمن آمریکایی آناتومی در فیلادلفیا ارائه کرد.

به گزارش ساینس نیوز، او گفت: «پیوند متقابل سگ با انسان نسبت به سایر پستانداران منحصر به فرد است؛ پیوندی که با تبادل نگاه شکل می‌گیرد و آن را بین انسان و سایر پستانداران اهلی مانند اسب یا گربه نمی‌بینیم.»

یافته‌های اولیه ما از نقش حالات چهره در تعامل و ارتباط بین سگ و انسان درک عمیق‌تری ارائه می‌دهد.»

در انسان‌ها، ماهیچه‌های کوچکی به نام عضلات تقلیدی برای ایجاد حالات چهره استفاده می‌شوند. این ماهیچه‌ها تحت تسلط تار‌های میوسین سریع‌الانقباض‌اند که به فرد اجازه می‌دهد فورا حالتی را شکل دهد که البته نمی‌تواند آن را برای مدت زیادی حفظ کند.

این محققان دریافتند که ماهیچه چهره سگ‌ها و گرگ‌ها یکسان و تحت تسلط تار‌های عضلانی سریع‌الانقباض‌اند، اما تعداد تار‌های عضلانی کندانقباض در چهره گرگ در مقایسه با سگ، بیشتر است.

این مطالعه همچنین نشان داد که انسان‌ها بیشتر سگ‌هایی را برای پرورش و زادآوری انتخاب می‌کنند که حالات چهره‌ای شبیه انسان داشته باشد و همین باعث شده است ارتباط بین سگ و انسان در طول زمان بهتر شود.

پروفسور باروز و همکارش، کیلی اومستد، گفتند برای تایید یافته‌هایشان تحقیقات بیشتری لازم است که می‌تواند به یافتن اطلاعات بیشتری در مورد تفاوت آناتومی سگ و گرگ منجر شود.

tags # سگ سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خدمات پزشکی رایگان گروه های جهادی به مردم ورامین
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
  • راه‌اندازی یک دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟