Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@22:40:20 GMT

آلودگي هوا، مهمان ريه ۹۰ درصد مردم دنيا

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۴۲۹۹

آلودگي هوا، مهمان ريه ۹۰ درصد مردم دنيا

لزوم پرچمداری مبارزه با آلودگی هوا توسط نهادهاي بهداشت کشورها، تاثیر آلودگی هوا بر سلامت انسان به ویژه کودکان، نقش آلودگي هوا در ارتباطات و سياست و دامنه وسيع آلودگي هوا از محورهاي كنفرانس جهانی آلودگی هوا و سلامت بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستين كنفرانس جهاني آلودگي هوا و سلامت توسط سازمان بهداشت جهاني(WHO) دوهفته پیش (روزهاي 30 اكتبر تا 1 نوامبر) در شهر ژنو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم پرچمداری مبارزه با آلودگی هوا توسط نهادهاي بهداشت کشورها، تاثیر آلودگی هوا بر سلامت انسان به ویژه کودکان، عدم كارايي گجت‌هاي آلودگي هوابه عنوان مرجع، نقش آلودگي هوا در ارتباطات و سياست و دامنه وسيع آلودگي هوا از محورهاي اين كنفرانس بود.

 

«حسين شهيد زاده» در اين باره اعلام كرد: اين كنفرانس از شهردار تهران نيز براي شركت در اين كنفرانس دعوت بعمل آورده بود كه قرار شد بنده و آقاي عليپور از ستاد محيط زيست شهرداري به نمايندگي از شهرداری تهران به ژنو برويم. يكي از كارگاه‌هايي كه در آن حضور يافتيم، مربوط به سنسورهاي ارزان قيمت سنجش آلودگي هوا بود. اين روزها شركت‌هاي پيشرفته در عرصه علم و فناوري تلاش خود را بر روي گجت‌هايي متمركز كرده اند كه بتواند به سرعت آلاينده‌ها را با يك دستگاه كوچك اندازه گيري و به شهروندان شاخص را اعلام كند و ديگر نيازي به ايستگاه‌هاي بزرگ و صرف هزينه‌هاي كلان براي سنجش آلاينده‌ها نباشد.

 

 

به گفته قائم مقام و معاون اجرايي شركت كنترل كيفيت هواي تهران، اين كارگاه با اعلام شواهدي از بررسي‌هاي اروپايي و نهادهاي كارشناسي نشان داد كه سنسورها نمي‌توانند جايگزين دستگاه‌هاي ايستگاهي شوند و برخي نرم افزارهاي سنجش كه روي برخي موبايل‌ها و گجت ها نصب شده، با اعلام اعداد متفاوت و غير دقيق، موجب سردرگمي شهروندان مي‌شوند. اين گجت‌هاي حداكثر 6 ماه تا يكسال بعد از آغاز به كار، دقت‌شان را از دست مي‌دهند و وسيله مناسبي براي اطلاع از شاخص كيفيت هوا نيستند.

 

كارگاه دوم درباره نحوه لحاظ كردن آلودگي هوا و سلامت در ارتباطات و سياست بود. اينكه چگونه يك پويش براي موضوعات محيط زيستي اينچنيني داشته باشيم. داشتن هدف، طراحي و شعار تكاندهنده نكته اساسي مورد تاكيد بود. مثلا شعاري به صورت «نفس كشيدن خطرناك است.» اعلام شد. اين جمله در شرايط آلودگي هواي جهان نشان مي‌دهد در هوای آلوده از شرايط محیط نمي‌توانيم رها شويم و همه بدون استثنا به سمت اين خطر مي‌رويم. يكي از كمپين‌هايي كه سال‌هاست به راه افتاده و درباره‌اش در اين كنفرانس صحبت شد، كمپين «breathelife2030» بود كه از كشورهاي مختلف خواسته شد به آن بپيوندند.

 

از ديگر موضوعات مطرح شده در كنفرانس جهاني آلودگي هوا و سلامت آنگونه كه قائم مقام شركت كنترل كيفيت هواي تهران گفته، اين كه تجربه‌هاي ملي و محلي به اشتراك گذاشته شد و تاكيد كردند كه آلودگي هوا بايد به صورت يك بحث مجزا مورد بررسي و پيگيري قرار گيرد. امروز در سراسر دنيا از هر 100 نوزادي كه به دنيا مي‌آيد، 90 نفر در شرايطي زندگي مي‌كنند كه آلودگي هوا براي آنها صدمه زننده است. سازمان جهاني بهداشت در اين باره از همه اعضا خواست به صورت جدي وارد مبارزه با آلودگي هوا شوند. همچنين بحث اقتصاد و سلامت نيز مطرح شد و اينكه خسارات غير قابل جبراني در پيش خواهد داشت. همچنين دكتر كومار از هند براي حضار عكسهايي از تفاوت ريه افرادي كه در آلودگي هوا زندگي مي‌كنند و افرادي كه در نقاط غير آلوده تنفس مي‌كنند به نمايش درآورد كه اين حكايت از عمق اثرگذاري آلاينده‌ها بر بدن انسان داشت.

 

از ديگر نكات جالب در اين كنفرانس، سخنراني پروفسور نينو كنزلي چهره شاخص عرصه اپیدمیولوژی و مقابله با آلودگي هوا بود. وي با ذكر  مصاديق حضور خودروسازان جهان در عرصه آلايندگي اعلام كرد در ايران شركت بنز كه در آلمان نمي‌تواند از مقررات محيط زيستي تخطي كند، تلاش كرده وسايل ديزلي آلاينده فاقد فيلتر دوده(DPF) را وارد اين كشور كند درحالي كه اين وسايل استاندارد لازم براي كنترل آلاينده هاي كربن سياه را ندارند.

به نقل از روابط عمومی شرکت کنترل کیفت هوای تهران، شهيد زاده تصريح كرد: روز آخر كنفرانس سازمان جهاني بهداشت، به تعهدات بين المللي تا 2025 براي كاهش استفاده از سوخت جامد در منازل كه تبعات مهلكي براي مردم دارد و رفتن به سمت استفاده از سوخت پاك اختصاص داشت. البته در ايران با وجود گازرساني براي خانه‌ها، اين مشكل كمتر است.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: شبستان یزد تحریم آمریکا محمد جواد ظریف شورای شهر تهران شهیندخت مولاوردی کانون های مساجد شیراز زلزله کرمانشاه شورای شهر کنفرانس جهانی آلودگی هوا سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۴۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا

ناظر گمرکات آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه هفت کشوری در مبادلات تجاری گفت: عملکرد سال قبل در بیشتر بخش‌ها روند افزایشی دارد و مبادلات تجاری استان به بیش از ۳میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت. - اخبار استانها -

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، صادق نامدار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از مبدا آذربایجان شرقی به 103 کشور مختلف دنیا صادرات انجام شده است، گفت: میزان صادرات سال گذشته از گمرک های استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را 2 میلیون و 930 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 541 میلیون دلار بوده است.

وی، پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشورهای ترکیه 30.8 درصد، عراق 20.2 درصد، ارمنستان 17.57 درصد، جمهوری آذربایجان 3.6 درصد و گرجستان 3.5 درصد اعلام کرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمرهای استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات 12 ماه سال 1402 در مجموع 549 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 750 دلار از مبداء 63 کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد 29 درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی، پنج کشور عمده مبدأ واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشورهای ترکیه 57درصد، امارات متحده عربی 12درصد، چین 11درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی 2 درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در 12 ماهه سال گذشته 607 هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص 3.4 درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است. در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان 70 هزار و 105 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 1401 به میزان 33 درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوام بیمه رایگان ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳
  • یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • بزرگترین مزیت ما کامران نجف‌ زاده است
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان