Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد گیاهان دارویی با اشاره به پتانسیل‌های کشور در این حوزه گفت: با وجود اینکه ۷۱ درصد گل محمدی جهان و ۹۲ درصد زعفران دنیا در ایران کشت می‌شود ما این محصولات را به صورت خام صادر می‌کنیم و این در حالی است که با فرآوری آن می‌توانیم ارزش افزوده بالاتری کسب کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا عصاره در مراسم افتتاح چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی با بیان اینکه دو موضوع سلامت و اقتصاد دغدغه دولت‌ها و ملت‌ها بوده است، اظهار کرد: موضوع سلامت با امیدها و چالش‌هایی روبروست چراکه در این حوزه ارائه روش‌های پیشرفته علمی، سنتز داروهای جدید، ساخت تجهیزات تشخیصی در حوزه پزشکی و استفاده از فناوری‌های خاص مانند سلول‌های بنیادی و بهره‌گیری از علوم شناختی موجب شده که جامعه بشری برای ارتقای سلامت امیدوار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در عین حال پیدایش بیماری‌های نوظهور، ‌ عدم درمان بیماری‌های مزمن، حجم استفاده از ترکیبات شیمیایی ناشناخته، مسمومیت‌های مداوم داروها و ترکیبات دست‌ساز انسان، افزایش محدودیت قانونی و مشخص شدن مضرات ترکیبات شیمیایی را از چالش‌های حوزه سلامت عنوان کرد.

عصاره اضافه کرد: براین اساس در دنیا رویکردهای جدیدی ایجاد شده است به گونه‌ای که گرایش مردم بیشتر به سمت فرآورده‌های طبیعی و استفاده از طب مکمل در کنار طب رایج سوق داده شده است.

رشد ۲۱ درصدی در مباحث اقتصادی گیاهان دارویی

دبیر ستاد گیاهان دارویی خاطر نشان کرد: براساس این رویکرد، در عرصه اقتصاد نیز تلاش بر افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی است. به گونه‌ای که در کشورهایی چون چین، آمریکا و کانادا سطح زیرکشت گیاهان دارویی از ۳۹۳ هزار میلیارد مترمکعب در سال ۱۹۹۰ به ۳.۵ میلیارد هکتار در سال‌های اخیر رسیده است.

وی ارزش وارداتی فرآورده‌های گیاهی را بالغ بر ۱۳۰ میلیارد دلار ذکر کرد و ادامه داد: براساس آمارهای جهانی رشد اقتصادی این حوزه ۲۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

عصاره با اشاره به نقش گیاهان دارویی در توسعه صنایع تاکید کرد: توسعه این حوزه در صنایعی چون داروسازی، تولید افزودنی‌ها، تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، شیرین کننده‌ها، تولید اسانس‌های گیاهی یا تولید مخدرهای ضد درد می‌شود.

دبیر ستاد گیاهان دارویی با بیان اینکه توسعه گیاهان دارویی کاملا متناسب با شرایط کم آبی کشور است، افزود: در حال حاضر ایران دارای ۱۷۰۰ گونه بومی است ولی در حال حاضر تولید مواد خام گیاهی در کشور بالغ بر ۹۵۰ میلیون دلار می‌شود.

لزوم راه‌اندازی پالایشگاهی برای استانداردسازی مواد اولیه گیاهی

وی با تاکید بر ضرورت توجه به فرآوری گیاهان دارویی گفت: ارزش افزوده مرحله اول فرآوری که شامل شستشو، بسته‌بندی و خشک کردن گیاهان دارویی می‌شود بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار است که در صورتی که بتوانیم استانداردهای مورد نیاز صنایع مختلف مانند لبنیات یا شوینده‌ها را تامین کنیم با ارزش افزوده ۱۶.۴ میلیارد دلاری مواجه خواهیم شد.

عصاره با ابراز تاسف از اینکه برخی از صنایع لبنیاتی برای تامین مواداولیه خود اقدام به واردات آن می‌کند، ‌ افزود: در این راستا ما نیاز به راه‌اندازی پالایشگاه‌هایی برای استانداردسازی مواداولیه گیاهی داریم.

وی به نمونه‌هایی از محصولات کشاورزی در ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۷۱ درصد گل محمدی دنیا در ایران کشت می‌شود که فروش صادراتی این محصولات در قالب گلاب، ۱۵ تا ۲۵ میلیون دلار است و این در حالی است که فروش اسانس خالص گل محمدی هر لیتر آن ۸۰۰۰ تا ۲۲ هزار دلار قیمت دارد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی با بیان اینکه در حوزه زعفران نیز چنین وضعیتی حاکم است، افزود: ۹۲ درصد زعفران دنیا در ایران کشت می‌شود و صادرات زعفران خام ایران بالغ بر ۳۸۰ میلیون دلار است که در صورت فرآوری آن می‌توانیم به ارزش افزوده بالاتری دست یابیم.

عصاره با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه گیاهان دارویی گفت: این نمایشگاه از امروز تا ۲۴ آبان ماه ادامه دارد و در آن دستاوردهای محققان در بخش‌های جشنواره دانش‌آموزی، فن بازار، موزه گیاهان زنده، سلامتکده و بخش نمایشگاهی عرضه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گياهان دارويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است

بردن برخی داروهای گیاهی همچون شیرین‌بیان و مواد اسیدی همچون آبلیمو، ترشیجات و ... از دیگر موادی است که بردن آنها به کشور عربستان ممنوع است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، از هفته آینده اعزام کاروان‌های زائران ایرانی به سرزمین وحی آغاز می‌شود؛ قرار است در حج امسال 87 هزار و 500 زائر ایرانی برای بجا‌آوردن مناسک حج عازم عربستان شوند. 

زائران حج در این سفر باید به برخی نکات توجه ویژه‌ داشته باشند و ضمن احترام به قوانین کشور میزبان، بدانند که بردن برخی داروهای گیاهی مانند شیرین‌بیان به عربستان ممنوع است. 

همچنین باید بدانند که عربستان قوانین سختگیرانه‌ای در خصوص مواد مخدر دارد و به گفته سرهنگ کشمیری؛ فرمانده پلیس فرودگاه امام خمینی(ره)، در گیت‌های فرودگاه نظارت سختگیرانه‌ای وجود دارد و اجازه خروج حتی یک گرم مواد مخدر داده نمی‌شود. 

این در حالی است که طبق ماده 17 قانون مبارزه با مواد مخدر، در صورت کشف مواد مخدر از زائر، وی در مرحله اول یک تا 5 سال و در مرحله دوم 5 تا 15 سال ممنوع الخروج خواهد بود.

زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر

 استفاده از انواع داروهای آرام‌بخش و خواب‌آور و حاوی کدئین نیز در کشور عربستان ممنوع است و در صورت کشف این قبیل داروها در عربستان نسبت به آن مجازات اعمال خواهد شد بنابراین افرادی که دارای بیماری خاص و مجبور به استفاده از دارو هستند مراتب را با کارشناسان سازمان حج و زیارت مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • ببینید چگونه اماراتی‌ها از پرورش و فرآوری شتر میلیون‌ها دلار کسب می‌کنند (فیلم)
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه