Web Analytics Made Easy - Statcounter

۴۰ مرکز سلامت شبانه روزی در مناطق محروم کشور تا پایان سال به همت بنیاد علوی راه اندازی و تحویل وزارت بهداشت داده می‌شود.   به گزارش فارس، از موضوعات بسیار مهمی که در جوامع مختلف و برای سنجش میزان عدالت اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، میزان و نحوه دسترسی شهروندان جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی است؛ موضوع بسیار مهمی که در جامعه ایرانی با کاستی های فراوانی همراه است و اکنون مدتی است که به مدد برخی نهادهای غیر دولتی در مسیر اصلاح قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی شایسته و با کیفیت آن هم در دورترین نقاط کشور و مناطقی که محرومیت های اجتماعی آزارشان می دهد، از جمله موضوعاتی است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از مسئولان کشوری و استانی قرار داشته و در این زمینه اقدامت مهمی نیز صورت گرفته است؛ اقداماتی که البته کافی نبوده و برای رفع همه محرومیت ها نیاز به تلاش های بیشتری است.
در کنار نهادهای دولتی و مسئولی که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت در این حوزه مشغول هستند و تلاش های خود را در قالب طرح هایی نظیر تحول سلامت و طرح های ضمن خدمت متوجه مناطق محروم کرده اند، هستند نهادهایی غیر دولتی که به صورت جدی وارد این نوع از فعالیت ها شده اند و برای تحقق عدالت اجتماعی از مسیر بهداشت و درمان کوشش می‌کنند.
بنیاد علوی از جمله نهادهای غیر دولتی است که در سال های اخیر به مقوله بهداشت و درمان ورود جدی داشته است و با هزینه های سنگین و میلیاردی تلاش می کنند بخشی از کاستی های موجود را از بین ببرد.
این نهاد علاوه بر تلاش در جهت کمک به وزارت بهداشت و درمان برای تکمیل پروژه های بیمارستانی بزرگ که در سال های گذشته به دلیل مشکلات مالی نیمه کاره رها شده اند، همچنین طرح جدیدی تحت عنوان مراکز سلامت شبانه روزی درجه یک را در دستور کار خود قرار داده است؛ دستور کاری که اکنون به تکمیل و نهایی شدن 25 واحد از این نوع مراکز منجر شده و مابقی نیز قرار است تا پایان سال جاری آماده تحویل شوند. 
بر اساس اطلاعات موجود بنیاد علوی برای احداث مراکز سلامت شبانه‌روزی درجه‌ یک در 40 منطقه محرومِ شناسایی‌ شده در سطح کشور با برآورد اعتباری در حدود هزار میلیارد ریال، روند پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی این حوزه را در حدود ۹۵ درصد به پیش برده است. 
همانطور که اشاره شد اکنون 25 مرکز سلامت شبانه روزی درجه یک تکمیل و جهت بهره برداری تحویل وزارت بهداشت شده است و 15 مرکز دیگر نیز قرار است تا پایان سال به این وزارتخانه تحویل داده شود؛ مراکز سلامتی که بنیاد علوی برای افزایش هرچه بیشتر کارایی این مراکز نسبت به تجهیز آنها به 2 آمبولانس نیز اقدام کرده است. 
هر چند مجموعه خدمات بنیاد علوی و دیگر نهادهای فعال در حوزه بهداشت و درمان کشور در برابر نیازهای واقعی جامعه به ویژه مناطق محروم به خدمات این بخش کافی به نظر نمی رسد، اما این نوع اقدامات را می توان بخشی از تلاش های مسئولان در جهت تحقق عدالت اجتماعی و رفع کمبودها در مناطق محروم کشور توصیف کرد؛ تلاش‌هایی که شاید در آینده نزدیک و با حمایت های بیشتر متولیان امر با نتایج مثبت بیشتری همراه شود.  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور