Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:12:21 GMT

تعداد مقالات معیار رتبه بندی دانشگاه ها نباشد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۷۹۵۱

تعداد مقالات معیار رتبه بندی دانشگاه ها نباشد

شیراز - ایرنا - سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: معیار رتبه بندی دانشگاه ها در سطح بین المللی نباید تعداد مقالات باشد بلکه باید عوامل دیگر مثل استنادسازی و همکاری های علمی بین المللی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اعزامی ایرنا، محمد جواد دهقانی در دومین روز از اجلاس دبیران کل کمیسیون های ملی آیسسکو که هم اکنون در مرکز منطقه ای علوم و فناوری در شیراز در حال برگزاری است به ایراد سخنانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست ISC شاخص رتبه بندی دانشگاه ها را تعداد مقالات ندانست و تاکید کرد: معیارهای دیگری نظیر تعداد استنادات، فعالیت های پژوهش و توسعه R&D در مجلات بین المللی همچنین همکاری های علمی بین المللی به ویژه در بین کشورهای اسلامی باید در رتبه بندی ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در تلاش برای دسترسی کشورهای عضو آیسسکو به اطلاعات کیفی برای سیاستگذاری در حوزه علوم و پژوهش است.
به گفته رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری، در این زمینه جلساتی با وزرای آموزش عالی عضو آیسسکو برگزار کرده ایم و تفاهمنامه هایی برای کمک به توانمندسازی پژوهشگران جهان اسلام به امضا رسانده ایم.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در حال حاضر ISC با 48 کشور مشارکت دارد به طوریکه مجلاتی از این کشورها در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه سازی شده است.
دهقانی ضمن تشریح فعالیت های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، تاکید کرد: اطلاعات موجود در این پایگاه برای سیاستگذاری و پیگیری فعالیت ها مورد استفاده قرار می گیرد چرا که در این پایگاه عملکرد دانشگاه های کشورهای اسلامی بر اساس شاخص های موجود رصد شده است.
وی ادامه داد: در این زمینه رتبه بندی هایی صورت گرفته است به عنوان مثال در رتبه بندی دانشگاه ها برای حوزه مهندسی 600 دانشگاه رتبه بندی شد.
سرپرست ISC با اشاره به اولویت ها برای بهبود تحصیلات تکمیلی و پژوهش، اظهار کرد: اگرچه در این زمینه رشد قابل توجهی را شاهدیم اما هنوز کشورهایی عقب مانده اند. بنابراین کشورهای اسلامی باید از نظر تعداد اعضای هیئت علمی و چاپ مقالات ارتقاء یابند و به سمت ایجاد ارتباطات بین المللی حرکت کرد.
وی با اشاره به چشم انداز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برای کشورهای عضو آیسسکو، گفت: سهم کشورهای عضو آیسسکو در تولید علم جهانی در 10 سال آینده باید 100 درصد افزایش یابد. همچنین بر اساس رتبه بندی های بین المللی باید 50 دانشگاه در بین 500 دانشگاه برتر دنیا تا سال 2026 قرار گیرند.

رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری در مورد تعداد مدارک ثبت شده توسط کشورهای اسلامی گفت: در سال 1998 تعداد 22 هزار سند علمی توسط کشورهای اسلامی به ثبت رسید که این رقم در سال 2017 به 250 هزار سند افزایش یافت به این معنی که به طور میانگین رشد سالانه 13 درصدی را شاهدیم.
دهقانی گفت: از بین 20 حوزه نخست پژوهشی کشورهای اسلامی در 20 سال اخیر، مهندسی اولین و فعالترین حوزه های پژوهشی کشورهای آیسسکو بوده و شیمی، علوم کامپیوتر، مواد و ریاضی در رده های بعدی قرار دارد.
*9492* 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آيسسكو پايگاه استنادي جهان اسلام دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران

پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه‌های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین‌های دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه‌های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، به ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشور‌های هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید